Az idén is december 1-jéig mondhatják fel kötelező biztosításukat (kgfb) azok az autósok, akik biztosítót váltanának és szerződésük év végi évfordulós – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

A szövetség arra is figyelmeztet: a határidőre érdemes odafigyelni, mert december első napja vasárnapra esik, addigra a felmondásnak igazoltan meg kell érkeznie. A felmondásokat faxon, személyesen vagy postai úton kell eljuttatni az érintett biztosítóhoz.

Azoknak az autósoknak, akik élnek a biztosítóváltás lehetőségével, december 1-je után további egy hónap áll rendelkezésükre, hogy megkössék az új, jövő év januárjától érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésüket.

A Mabisz statisztikái szerint az idén még mindig az összes gépjármű mintegy kétharmadát érinti az év végi átkötési időszak, hiszen a mintegy 4 millió jármű közül 2,65 millió továbbra is január elsejei évfordulós.

A magánszemélyek tulajdonában álló személyautók között ez az arány még magasabb, 69 százalékos, vagyis a 2,5 millióból csaknem 1,8 millió személygépkocsit érinthet az idei kampány.

Ennek ellenére a biztosítók várakozásai szerint 2013-ban jóval kevesebben cserélik majd le meglévő szerződésüket, mint a korábbi években – közölte a szövetség.

A szövetség összehasonlító kalkulátora, a Mabisz díjnavigátor, az egyes biztosítók webszervizéhez kapcsolódva, minden olyan tarifát és kedvezményt bemutat az ügyfeleknek, amelyek a társaságok saját webhelyein megtalálhatók. A díjnavigátor segítségével folyamatosan tájékozódhatnak az autósok a 2014-re vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákról – áll a közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.