Mi nagyobb üzlet egy trafiknyitásnál? Egy tarfikbezárás! Fél éve sincs, hogy hatályba lépett a mindig kiszámítható kormányzat gránitszilárdságú tarfiktörvénye, de már változik is: betiltják az áruházi dohányboltokat, milliós bánatpénzeket fizetve a tulajdonosoknak. Hogy, hogy nem, a felcsúti polgármesternek 19 Auchanban van trafikja.

Mint azt tegnap mi is megírtuk, jövőre bezárnak a benzinkutakon és hipermarketekben működő trafikok. A koncessziós szerződésekben pont ilyen esetekre biztosítottak kártérítést a trafikosoknak. Az üzletrész.hu szerint akár több milliárdba is kerülhet a központi költségvetésnek a tegnap bejelentett tiltás. Újak már nem nyithatnak, és azok, amik már üzemelnek 2014. májusában kell, hogy bezárjanak.

Több tízmilliós kártérítés járhat Mészáros Lőrinc trafikjai után

A rendelkezés számos, olyan vállalkozót és céget érint, akik korábban a dohánykoncesszió nagy nyerteseinek számítottak – írja a lap –, így a felcsúti polgármestert, Mészáros Lőrincet, a Sárkány Centerhez köthető vietnami vállalkozót, Vun Quy Duongot vagy a Continental dohánygyár leányvállalatát, a Tabán Trafikot.

Érdekesség, hogy a kormány korábban éppen olyan szerződéseket kötött a koncessziót nyert vállalkozókkal, aminek 34. pontja szerint az államnak trafikonként (a sajtóban megjelent számítások szerint) 1,9–4,6 millió forint kártérítést kell fizetnie, ha a koncessziós szerződést úgy szünteti meg, hogy az nem a trafikos kihágásának következménye. A szerződés szerint az állami kártérítés akkor is jár majd, ha egy kormány a következő 20 évben úgy dönt, megszünteti a dohány-kiskereskedelem koncessziókötelességét.

A lap szerint jól látszik, hogy a most vesztesnek tűnő nagy nyertesek valójában még annál is nagyobb nyertesek lehetnek, mint amilyennek elsőre tűntek.

Reagált Mészáros Lőrinc, válasza itt olvasható.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mondjuk, hogy egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be a bolt. DE akkor miért nem kaptak kártérítést a "trafikváltás" előtti tulajdonosok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Na így kell keresni munka nélkül komoly lét
De majd sínmacska tanácsot ad, hogy mi is lenne a jobb. A kártérítés, vagy visszavonni a tervezetet:)
Meine Ehre heisst Treue
Ez a felkapaszkodott senki is eltűnhetne a picsába!
Tootsy
Tehat a buli annyira meg volt mar szervezve, hogy beleepitettek a torvenybe a 34. pontot is, nehogy ezek a "szegeny" vallalkozok valahogy tonkremenjenek...A lenyeg, hogy a 600 ezer forintos online penztargepeket sikerult mar a 24 eves , nagymultu vallalkozo tyuknak eladnia , tehat o mar sinen van,... Talan meszarosnak 'firho" me'n a janya? oszt ko" ne'kijje egy kis hozomanyravalo? Mer akko' most osszegyutt!...:o((
human
Mondjuk, hogy egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be a bolt. DE akkor miért nem kaptak kártérítést a "trafikváltás" előtti tulajdonosok?
YAK
Azt gondoltam hogy a következő bagázs bezár, azért rakták be a 34-es pontot, ha az az.
De hogy egyből önrablás lesz? Nem gondoltam hogy ennyire mohók.
YAK
Akkor azért nyílt egymás mellé kettő is, mert tök mindegy vásárolnak-e.
leszúrt rittberger
@human: Ennyi.

Meg aztán normális, üzleti életben hol látsz olyat, hogy a szerződtető fél maga ajánlgatja a kártérítést a leendő tulajdonosnak? Nonszensz, ezt a másik fél szokta kérni, vagy feltételül javasolni... Ebből látszik a legjobban, hogy azok írták a törvényt, akik később a trafikokat nyerték.
dr. prédikátor
Kutya legyek ha ezt az egészet eleve nem így találták ki!!!Már megint a 2/3 ad.
hallgatag
Ezt a kezdetkor lézerjani találta ki, nehogy a csókosok
leszegényedjenek...ez volt várható, de ez már olyan mértékü,
mint egy hólavina...elindult, nincs aki megállitja...
Ennek a csúti vajdának meg milyen jól jön a 19 (!)
trafikjának a bezárás miatti " kártérítési pénz "(csak érteném )
a 3 év alatt lopott 6,9 milliárd tisztességes vagyona mellé...
Mert itt a fanok azt mondták, hogy tisztességes munkával
meg lehet keresni 3 év alatt majdnem 7 milliárd forintot
( 7.000.000.000.- HUF
nyanya001
Így lehet még jobban meggazdagodni a haveri köröknek !
Persze, közpénzből fogják kártalanítani, pedig azoknak kellene
akik az egész mutyit kitalálták !
Igazi maffia kormány ez !
szaboria1
Nekem az jön le mostanra, hogy már ez az ötletük régebbi lehet. Az első lépés az volt amikor a dohány termékeket a pénztáraknál megszüntették és az üzletsoroknál nyitottak dohány árusítást. A csókosoknak adták oda akik szerintem tudtak erről a tervről is. Így lehet állami pénzt megszerezni ami után még áfát sem kell fizetni mert kártérítés címén kapják
YAK
A többit hogy zárják be? Gyorsan ki kell találni valamit.
nemkati
@dr. prédikátor: Így volt előre kitalálva. Ez a pénz azoknak volt szánva, akik a jövő évi szavazóikká válnak, akik a választásokhoz, a hazugságpropagandákhoz, a lejáratókampányokhoz, a békemenetelésekhez majd ennek a pénznek egy részét szépen visszaadják. Hogy nem vágja őket pofán a nép, hát őszintén csodálom! Egy törvényt eleve úgy meghozni, hogy benne van pontosan, kik fognak egy év múlva kárpótlást kapni, méghozzá nem is keveset: na ez az igazi pofátlanság, az ország kirablása, a látszólag törvényesen lerabolt pénzek begyűjtése. Undorító kormány, undorító ország.
gabrella
Szerintem meg Mészáros szegte meg a törvényt,hogy plázákban nyitott trafikot. Nem olvastam soha, de szerintem a koncesszió ezt kizárta.
DR Eric CARTMEN
Ki van ez találva !! Ezt a sunyi aljas tolvaj bandát !!
Tootsy
@nemkati: Csillagom, a meszaros is csak egy X-et huzhat be a 6.9 milliardjaert, nem egy sorozatot, legfeljebb a rokonsaga, (mar akinek juttatott lovet) fog meg tolongani az elore beixelt papirral...:o((( Ugy gusztustalan ez az egesz, ahogy van...
nyanya001
@gabrella: Nem a plázákon belül hanem kívül de közvetlen mellette !
Egyébként nyilvánvaló, hogy aki ezt kiötlötte annak visszaosztanak a kártérítésből!
Ez nagyon megy ennek a tolvaj maffia bandának !
Január
Ez semmi más, mint az állami vagyon hűtlen kezelése, mert azt ne mondja senki, hogy ennyire "gyengék" a képviselőink a normális jogszabályalkotásban. Szinte havonta úgy változtatják a jogszabályokat, hogy abból csak jól jöhessenek ki.
Az állami vagyon már széthordták, most pedig ezerrel megy a jövedelmek átcsoportosítása, különböző machinációkkal.
Gusztustalan társaság, ezért érdemes ilyen hatalmat adni egy pártnak...
Nagyon hiányzik a kétkamarás parlament, ahol is ennek szabad rablásnak megálljt tudnának parancsolni.
YAK
@Tootsy: Benne van a faktor meg a viktor!
ila51
sózva kezelni mindet , nehogy megbüdösödjenek !
karaj
Sajnos csak nyomdafestéket nem tűrő gondolataim vannak ezzel kapcsolatban.
darwin
Én hülye,még sajnáltam azokat,akinek be kell zárnia,hogy munkanélküli lesz ,meg elveszíti a befeccölt pénzeket.Hát én soha nem tanulom meg ezeknek a szarháziaknak a játszmáit?
rosalinda57
A koncessziós szerződés megkötésekor már a 34. pontot is belevették, közben a csókosok kapták a legtöbb trafikot és az sem mindegy, hogy hol nyithattak boltot. Előre tudhatták, hogy az a koncepció, hogy ezeket a nagy vásárlóközpontba "telepített" tarfikokat fogják bezáratni. Ez ki lett találva. Szerződéssel való visszaélés miatt a bünti annak járna, aki ezt a konstrukciót kitalálta. Egy csontváz megint kiesett a szekrényből !
szablyafűrész
...a dögkutak meg üresek és gondozatlanok...
dömdödöm
ez a törvény már egyértelmű kihátrálás a xarból .
soljanka
Szóval előre megfogalmazták a 34. pontban, hogy miként keressenek megint munka nélkül milliókat...
Le a kalappal előttük. Ügyes húzás volt. Szokásom szerint ismét gratulálok a 2/3 szavazóinak.

Gondolom a most majd elbocsájtott trafik dolgozók ismét a mutyiszre szavaznak.
miazavalami
@darwin: Lehet azért mert te nem vagy szarházi...:-)
miazavalami
@dömdödöm: Szia Dömi!
Na várjál már az nem megy olyan könnyen. Mert lehet kihátrál de xaros marad . Jó vastagon , és bűzlik mint a döglött hal.
palika
Egyszerűen megáll az ész! Ezek a fidesz volt ifjak, valamit nagyon tudnak! Ha a nép rádöbben mi folyik itt, lesz olyan vérengzés, hogy a történelem könyvekben csak annyit írnak: a sárga narancs Magyarországon vérvörössé változott!
yazo64
Beszédes fényképkép...

Rendőr:
- Gazsi, mit dugdosol a kabátod alatt?
Gazsi:
- Csókolom a kezsit drága biztos úr, milyen tyúkot?
Yoda69
Es mindezt az adofizetok penzebol.
meszaros 1 ev alatt lett Magyarorszag 7. leggazdagabb embere. Jol jon neki meg ez a 30-40 millio bonusz igy ev vegen.
Arra azert kivancsi lennek mennyi csorog ebbol vissza don orbannak.
outsider
A magyarok fizették a nyitást, most a zárást is... hát nem megmutyizták még a mutyit is?!:)

...de kikérik maguknak, ha véletlenül lemaffiázzák őket:)
JAJMÁR
Járjon, de fizessék meg azok, akik trafikot adtak neki az Auchanban. Az egész trafikmutyi bebukott a pályáztatástól kezdve, a trafik dizájnjáig. Kártérítést az ország érdemel.
verőce21
Mondjuk "egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be" - és beláthatja azt is az ember, miért raboltatja ki annyi tulaj a saját trafikját! :)

(az alkalmazott béréből meg levonni!)
lajospapa
@dömdödöm: Nem kihátrálás, egész más, ez jól felépített csalás.
JAJMÁR
@verőce21: 19:38 Jut eszembe, milyen kártérítést kaptak azok a trafikosok, akik a pályáztatás miatt elveszítették a megélhetésüket? (Azok, akik megelégeltek a kevés haszonnal, és eszükbe nem jutott kiraboltatni saját magukat.)
Mondjuk, egyetértenék a kártérítésükkel.
Jankó123
Ezt így kell csinálni!
Aki pedig tűri, az megérdemli, hogy ezt tegyék vele.
Pontosan ezek miatt hagytam el a hazámat.
Nem hiszem, hogy valaki miatt bánkódnom kéne. Kivéve azokat, akik a koruk, vagy betegségük miatt nem tehetik meg ezt a lépést. Őket őszintén sajnálom!
Tootsy
@gabrella: 12.48-ra: Kedves, amikor szo volt a megnyitasokrol, akkor bizonyos nagyon szigoru feltetelek mellett ENGEDELYEZTEK a plazakban valo trafiknyitast, sajnos, ebben nem kovetett el semmifele hibat a lorinc barat, ha egyebkent betartotta a szigoru megkoteseket,... Na de azert ez mar megiscsak egy ordito kivetelezes,... kb. 3-4 honap mulva VISSZAVONNI ezeket az engedelyeket,... Es hat az alaptakolmanyba beleirtak, hogyha valamikor a kormany hibat kovet el, akkor azt a nep fogja megfizetni... Tehat mar elore "sa'polta'k" a szerencsetlen megnyomoritott magyarokat...
Tootsy
@darwin: 14.12-re: Dragam, ne Magadat ostorozd, nem Te vagy a hibas... Barki becsuletes ember bedolt volna nekik... EGYSZER!!! De ahogy Te is tanultal ebbol, remelem, a tobbiek is...

Most a baloldalnak eg kellene keresnie azokat a szegeny trafikosokat, akik evtizedekig vezettek a boltjukat, mert jogosultak voltak ra, es osszefogva kellene egy peticiot benyujtani a Parlamentbe, hogy akkor most hol az o karteritesuk? Mert azt nem uszna meg par tizmillioval ez a kormany.

Bar amikor egy esztergalyos elveszti a gyarban a munkajat, ot peldaul a rosseb se elegiti ki vegleg, orulhet, ha a nekijaro penzt megkapja, amiert megdolgozott...
kkalman
@outsider: Véletlenül előre megfontolt szándékkal lehet ezeket lemaffiázni. :-)
kkalman
@nyanya001: Tegnap még "aggódtál", hogy mi lesz a csuti gázszerelővel. :-(((
Már láthatod, nem fog éhen halni. Ezt a 34. pontot mintha csak az ő javaslatára tették volna a mutyitörvénybe.
F_Viktor
Nem akarom védeni a csúti gázszerelőt, de egy bevásárlóközpontban, vagy parkolójában 2,5 hónap alatt lazán megkeresi azt a max. 4,9 milliót/trafik.
A hírekben azt mondták, hogy ezeken a helyeken a trafikokat nem lehet x idő után üzemeltetni, de a koncessziós joguk megmarad. Vagyis maradnak tovább trafikosok, csak más helyen kell üzletet nyitniuk.

A tiltás okára még nem jöttem rá, de valószínűleg egy nagykutyának, vagy családtagjának nagyon nem megy a bolt, s a kormány jó szokásához híven "igazságot szolgáltat" a szabadversenyben(?), amivel megsérti a kapitalizmus egyik alapkövét.

S még egy gondolat: Ez, s az ehhez hasonlóak miatt a bank nem ad kölcsön a KKV-knak, s a KKV-k sem mernek beruházni, mert nem tudják pár honap múlva Orbán melyik lábbal kel fel az ágyból, vagy melyik fityesz-havernak tetszik meg az üzleti ötlete.
Gazdaságunk pedig stagnál, az amortizációt nem fedező beruházások sincsenek, de hála a jó égnek, az Ország jobban teljesít.
Maszlag
Piramis játék Fidesz módra, az adófizetők pénzéből. Mutyi, mutyi hátán.
verőce21
@JAJMÁR: (20:46) Jó, hogy eszedbe jutott! Esetleg tudsz már valami ötletet is a kártérítésükre, vagy csak pókerezel? :)
percsi
@F_Viktor: "A tiltás okára még nem jöttem rá, de valószínűleg egy nagykutyának, vagy családtagjának nagyon nem megy a bolt, s a kormány jó szokásához híven "igazságot szolgáltat" a szabadversenyben(?)"

Én másképp látom. Mikor elindult a trafikmutyizás, akkor arról volt szó, hogy plázákban, benzinkutakon nem lehet trafik.
S végén még is, na ekkor született meg ismét egy nagy üzlet. Megnyitjuk, bezáratjuk, kártérítést fizetünk! Egy ember max 5 trafikot nyithatott, ennek a szélhámos gázosnak hogyan lehet 19? Na én vele építtetném meg a saját és bandája gázkamráját!!
pannika222
Ennek bizony nagyobbik része Orbán zsebében landol.
KÉREM A ZSEBSZERZŐDÉSEKET VIZSGÁLNI!!!
F_Viktor
@percsi: Hidd el, a bezárás nem buli egy nagy forgalmat lebonyolító trafik esetében.
Trafikra pályázók így írták meg az üzleti tervüket:
2 000 fő/trafik.
35-40% dohányos, napi 1 doboz cigarettával, 10% jutalékkal (könnyebb számolás érdekében 100 Forint/doboz).
Napi: 2000*40%=800 doboz cigaretta = 80 000 Forint jutalék/nap
Havi 80 000 Forint * 30 nap = 2 400 000 Forint jutalék/hó.
Kiadás a bérleti díj + rezsi (kb. 250 000 Forint) ha nem saját trafik, + 2 alkalmazott ha nem családi trafik (kb. 320 000 Forint ha nem pályázott munkahelyteremtésre)
Tehát (2 400 000 - 250 000) - 320 000 = 1 830 000 Forint jutalék/hó/trafik.
Egy nagy bevásárlóközpontban nem 2 000 fővel lehet számolni, hanem sokszorosával.
Tehát az a max. 4,9 millió forint amit kapnak az államtól bezáráskor az nagyon aprópénz nekik.
percsi
@F_Viktor: Igen, ez így igaz, ha trafikos akar maradni. Szerintem nem! Jó lenne, ha Netre kerülne a névsor, igen csak elcsodálkoznánk, hogy kik a tulajdonosok a bevásárló központokban és a benzinkutakon. Csak páran lehetnek, és ezeknek ki fogunk fizetni több száz milliós kártérítést. Az egész trafik egy botrány, félő részükről, hogy választások után bedől. Ha más kormány kerül a bársonyszékbe, talán visszaadja a dohányértékesítést a kereskedőknek is. Akkor már nem lesz nagy üzlet.
percsi
Még annyi, hogy nem véletlen van a szerződésben benne, amennyiben nem a trafikos hibájából kell bezárni az üzletet, kártérítés jár neki. Az igazán közeli ismerősök trafikjai a bevásárló központokban és benzinkutakon vannak, páran lehetnek, látod ennek a disznófejűnek 19 van. Megtervezett pénzlenyúlás, amíg lehet kiszednek belőle jó nagy összegeket!! Utána sorban elfogják adni, de még az is meglehet, hogy utána visszaállítják az egészet, ismét lehet majd dohányt kapni az üzletekben.
Orbán eladta a lelkét már több mint 25 évvel ezelőtt, nem hiába került, mint csóró, az élre. Már KISZ-s korában szőtte a hálóját. Az első kormányzása idején vagy tán már előtte bányája lett az apjának, akkoriban rengeteg útépítés volt, csak egy bányából lehetett hordani az anyagot. Aztán jött Tokaj és még ki tudja mi. A rablást a szocikra kente már akkor is, persze, azok sem ártatlanok, ezért tud 25 éve ügyködni.
JAJMÁR
@verőce21: 00:10 Komolyan gondolom, hogy megérdemlik a kártérítést azok az eredeti trafikosok, akik elvesztették a megélhetésüket.
Márt azt nem értem, hogy miért nem tervezték be a projektbe, (bocsi, mutyiba) hiszen nyilvánvaló volt, hogy lesznek vesztesek.

Párt ötlet: A kártalanítás, (fájdalomdíj) többféleképpen történhet, pl.: az előző évi adóbevallásuk figyelembevételével legalább fél éves jövedelem, nevezhetjük végkielégítésnek is, járjon nekik.
Ha már a pályáztatók elfelejtették betervezni, addig amíg a vesztesek kárpótlására fordított összeg meg nem térül, pl. a kettőnél több trafikot nyertesek az adóbevallás során az adózás előtti jövedelmük 5 %-át egy ilyen célra létrehozott alapba legyenek kötelesek küldeni. Ők ezt az összeget az adóalapból leírhatják.

(Pókerezni, én? csak egy nő vagyok, azt vagyok képes eldönteni, hogy szüljek-e, vagy ne! )
verőce21
@JAJMÁR: (18:12) A régi trafikosok is szépen kerestek (évtizedekig), amiből szép kis summát összegyűjthettek! Fentebb van egy számítási példa, szorozd be 0,4-el, annyi volt a régi trafikosok keresete havonta! Ugyan miért kellene a tengerbe lavórral még vizet önteni? (fájdalomdíjként?) :)

A másik „ötleted”: Mondj egyetlenegy olyan pályázatot – hiszen ebben vagy jártas -, ahol a vesztesek kárpótlására, a nyertesektől havi 5% kötelező, még adóból is leírható, járulékalapot képeztek!
(Ha nincs ilyen, menj el unokát etetni rántott hússal, amennyit egy intézményvezető kaphat az üzemi konyháról)
JAJMÁR
@verőce21: 19:16 Igen, a 0,4 % jutalék is bőven elég volt, bár nem voltak trafikhálózatok. Egy-egy trafik egy-egy család megélhetését adta. Különböző forgalommal bírtak, ne kérjük számon azoktól, akik spóroltak, hogy miért is tették? A többség évtizedek alatt nem keresett annyit, mint ez a csúti fél év alatt, és meg se mozdult érte.
A 10 %-ra emelés utólag történt (kiszámíthatatlanság és következetlenség jellemzi az egész ügyet), ez is azt mutatja, és azóta is minden történés.

Nem a havi bevételből kellene számítani az 5 %-ot, hanem a kiadások és a leírható költségek után megmaradó, adózás előtti jövedelemből. Pl. az éves adóbevallás alkalmával. (El lehet ettől térni +-)
JAJMÁR
@JAJMÁR: Mondj még egy olyan pályázatot, ahol az általad felépített és bejáratott, meglévő és működő üzleted a pályázat tárgya, a tét. Hoztak egy törvényt, és a felépített üzleted megmaradása miatt kényszerből kell pályázni, de minden hiába, egyszerűen elveszik, odaadják másoknak. Nem azért, mert rosszul írtad meg a pályázatot, vagy hiányosan. Csak úgy!
verőce21. "Mondjuk "egyetértek a kártérítéssel, mert mégiscsak a trafiktulajtól független okból zár be" "
Desischado
Szerintem sem véletlenül került be az a kitétel a törvénybe, ezt lezsírozták előre! Ahogy az egyik kommentelő nagyon jól megfogalmazta, ezek még a mutyit is megmutyizták! Esküszöm, ilyen aljas, rablóbandát még nem láttam, mint ez a társaság! Istenemre, de szeretnék egy tisztességes elszámoltatást! Börtön hosszú évekre, teljes vagyonelkobzással, hiszen mindenüket így lopták össze, a mi vérünkön, verejtékünkön, a mi pénzünkön gazdagodnak, mint ez a felcsúti cigányvajda Mészáros. Vajon hogy sikerült neki alig három év alatt többszörös milliárdossá válnia? Hát kérem, így! Ha létezik a túlvilág, akkor ahogy egyszer már írtam, az ördögök félhülyék az örömtől, és dalolva sikálják nekik már az üstöket, amiben majd főzik őket, az örökkévalóságig a pokolban! Ez lenne a legkevesebb, amit megérdemelnének! Mocsok férgek, élősködők!!!
verőce21
@JAJMÁR: (19:52) Hiába cizellálod az 5%-ot a trafikpályázat veszteseinek kárpótlására, ilyet még Hátsó-Bengáliában sem alkalmaznak! :)
A kártérítéssel kapcsolatos másik idézgetésed ("Mondjuk egyetértek a kártérítéssel, stb”.) elbeszélés a téma mellett, mert tudod jól, mert a cikkben is írva van, ez az újonnan létesített trafikokra vonatkozik! Sok milliót költöttek a szabványos design és berendezések kialakítására! Teljesen normális, hogy azokon a településeken, vagy áruházakban, benzinkutaknál, stb. ahol nem lehet tovább üzemeltetni, kárpótlást kapjanak a vállalkozók.

Ne felejtsd el, hogy pl. több, mint 1400 településre lasszóval kellett trafikosokat fogni! Még ezek becsődölése is felmerülhet. Állítólag voltál vállalkozó, tudhatnád, hogy egy vállalkozás beindításához biztosítékok kellenek az állam részéről, hogy azok munkahelyeket teremtsenek! Hol a kártérítésben itt a hiba?

(De tudod gyanús nekem ez az "alibi” baromfitenyészeted is. Már írtam régen neked, hogy nagyon ellentétesek a nyilatkozataid a pénzről, mintha az nálad nem számítana. Vizet prédikálsz és nem is akármilyen bort iszol! Ki is irányítja az intézetedben a közbeszerzéseket? Pl. a konyhait is? Ki lehet beszállító és az honnan szerezheti be, vagy kicsodán keresztül az alapanyagokat? Te beszélsz mutyiról Édeske?)
JAJMÁR
@verőce21: Látom, nem tetszik Neked az unortodox kárpótlási ötletem :) Mindegy, akár támogathatnád is, így se, úgy se lesz belőle semmi.
A vesztesek viszont így örökre átkerültek politikailag a másik oldalra, pl. ezt is megoldottam volna.
(Csak nem "haragszol" rám egy kicsit Édes? (Mert jó ötleteim vannak?) :) Mindenkinek számít a pénz, hiszen az egy nehezen pótolható eszköz. Valóban nem szeretném, hogy a pénz irányítson engem.
Tudod ez nem a mennyiségétől függ, vannak, akik milliárdosok és a pénz foglyai.
Te, hogy vagy ezzel?
A közbeszerzéseket én irányítom, a konyhait is, és én vagyok a beszerző és a beszállító, sőt a feldolgozó is :)
A baromfitenyészetről elismerem, hogy nehéz dolog. Hajlok afelé, hogy nem erre születtem... :( :( )
verőce21
@JAJMÁR: (19:41) Nem vagyok én abban biztos, hogy Téged nem a pénz irányít, és nem vette el azt a kedves rögeszmédet, mely feltétlenül szükséges nyavalya. :)
nezelodo
Szegény ember, szüksége van a pártkasszának erre a kis kártérítésre. Gondoltam én is segítek rajtuk, megrendelek egy javítást tőlük, csöpög a csap a konyhában. Most még nem érdekes, mert a rezsicsökkentés fedezi, de gondolnom kell a választások utáni megújuló fideszre is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.