Az Együtt-PM szerint erős a gyanú, hogy a "NAV-os ügy a CBA-ról szól", amely cég "kőkemény Fidesz-támogató", ezért felmerül a kérdés, hogy mentesülhetnek-e azok a vállalkozások az adóvizsgálatok alól, amelyek támogatják a kormánypártokat. Erről Juhász Péter, az ellenzéki szövetség társelnöke beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: sajtóhírek szerint korábban eljárás indult egy Győr-Moson-Sopron megyei CBA-hoz köthető cég ellen 3,5 milliárd forintos áfacsalás miatt. Az ott megismert "modell kísértetiesen hasonlít" a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által ismertetett adócsalási módszerhez – tette hozzá.

Az Együtt-PM szerint ez alapján előfordulhat, hogy a Horváth András által ismertetett rendszer a CBA "haszonszerzésére" működhetett.

Juhász Péter hangsúlyozta: a "közismerten" a Fideszt támogató céggel kapcsolatban a kormánypártnak válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy van-e kibújási lehetősége az adóellenőrzések alól azoknak a vállalkozásoknak, amelyek támogatják a Fideszt.

Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A világon sok helyütt előfordult, hogy a maffia támogatott a tevékenységük felett szemethunyó pártokat. Az viszont már egyedülálló, hogy egy párt maga a maffia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almosd
Nincs már mit eladni ,nincs miből pénzt szerezni ? de hogy nincs ,a nép nyúzásból .
Yoda69
A CBA hajtotta a dolgozoit is a trafideszes bekamenetbe.
Ezektol minden kitelik.
sport50
akkor (ha igaz)érthető miért hárít a vezér!!!az ügyészség,mint tudjuk nem az igazság mellett áll??!!de ha nem igaz,miért nem lehet felállítani a bizottságot??minden másra lehetett eddig ha az nem róluk szólt!!
coyote3
Juhász nem vádolt, csupán gyanút fogalmazott meg... De a zsírdisznó és bandája mentalitását ismerve szerintem ez markánsan több , mint gyanú...::)
Desischado
Sárosak, csak igyekeznek port hinteni a szemünkbe! Aljas banda!
kukac50
Egy társ cégénél volt néhány milliós eltérés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.