Csalóka az az adat, amely szerint a magyar átlagkereset havi 225 forint, valójában a magyarok kétharmada ennél kevesebbel számolhat – derül ki a fizetesek.hu internetes oldal számításaiból.

A Workania állásportál weboldalának munkatársai összehasonlították a keresetek számtani átlagát a medián átlaggal, amiből az derül ki, hogy az emberek nagy többségének keresete messze van az átlagtól.

A fizetesek.hu felmérésében szereplők bruttó átlagkeresete az elmúlt egy évben 225 ezer forint volt, míg a medián átlag 190 ezer forintra jött ki. Az utóbbi 18 százalékkal marad el az előbbitől.

A legtöbb munkavállaló, a részt vevők 35 százaléka havonta bruttó 90-130 ezer forintot keres. Az alkalmazottak 15 százaléka esik a 130-170 ezer forintos sávba és mindössze tíz százalékuk keres az átlagnak megfelelően 201 és 250 ezer forint között. A medián átlag szerint a munkavállalóknak csak öt százaléka visz haza havonta 400 ezer forint feletti összeget.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Már ezek is ???
" Lopunk, csalunk, hazudunk - reggel, délben, este ??? ".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
Sajnos, latom a kis unokahugomon, aki most kezdte a Pazmanyban a tanulmanyait,...Masfel honapig szinte semmit sem csinaltak, nem tudtak a tanarok, mit is kene oktatniuk a diakjaiknak...41-ben szuletett: mit tudhat a mai fiatalsagrol?
kukac50
A 60 900 forint minimálbér 8 óráért,még soká éri el a 225 ezer forintot.
A nettó béreket lehet figyelembe venni.
verőce21
Természetesen a 225 ezer bruttó bért jelent !
De a fogyasztást nem az a 10-20% pörgeti hanem a 80% minimálbéres, és ha azoknak alávágsz akkor a gazdaságot kinyírod.
(menjen oda a Fidesz a jól kereső "bandájához", és győzze meg őket, hogy aki milliomos havibérrel rendelkezik, az egyen 10 kg kenyeret, 10 liter tejet, 5 kg felvágottat. Naponta!) :)
hajhagyma
és a nyugdij az uj számitások szerint amitt kedves vezérünk és adminisztrációja agyalt ki az pontosan 40 % idáig 70 % volt a nyugdij kiszámitása most 40 ,,,ami azt jelenti hogy 100000 ft bruttonál 40000 ft lesz a nyugdij ...tovább lépve az ország lakoságának a 70% -a ennyit fog kapni mert egy hülye állat szimitosdit játszik a szegényebb felével...a jó anyukkal,azzal!!!
Zsuga
E hír alapján tehát nyugodjon meg mindenki, hiszen nálunk az átlagkereset nem is olyan rossz! Miféle nélkülözésről beszélnek itt az emberek??? Hiszen a fidesz statisztikája mindig olyan nagyon megnyugtató!
lajospapa
Unokám öt éves, én hetvenöt. Átlagban negyven évesek vagyunk. Ehhez a korhoz hozzátatozik bőven a szeretkezés képessége. Bevallom nálam már némi bajok vannak, unokám meg nem beszél róla, egyenlőre. Átlagban a topon vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.