A Fidesz felháborítónak tarja, hogy sem az MSZP, sem pedig a Jobbik nem támogatta a keddi országgyűlési szavazáson az adóhatóság kiemelt adózókkal kapcsolatos gyakorlatát vizsgáló bizottság felállítását, pedig korábban követelték a testület felállítását.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: az MSZP és a Jobbik az elmúlt hetekben színjátékot játszott az adóhatósággal kapcsolatos vizsgálóbizottság ügyében, hiszen amíg korábban követelték a testület felállítását, addig a keddi szavazáson nem támogatták azt.

Kérdésre válaszolva emlékeztetett rá: korábban még az MSZP kezdeményezte azt, hogy vizsgálóbizottság ne alakulhasson olyan ügyben, amelyben éppen ügyészségi, vagy rendőrségi nyomozás zajlik.

Hangsúlyozta: a Fidesz végig azt képviselte, hogy az adóhatóság ügyében az ügyészség dolga az igazság kiderítése.

Az adóhatóság kiemelt adózókkal kapcsolatos, 2002 és 2013 közötti gyakorlatát vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság az Országgyűlés keddi döntése értelmében csak azután állhat fel, ha a vizsgálat tárgyában indult büntetőeljárás büntetőjogi felelősséget állapít meg.

Az Országgyűlés a javaslatot 237 kormánypárti és 2 független képviselő igen szavazatával hagyta jóvá, nem és tartózkodó szavazat nem volt. Az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői, valamint a többi független nem szavazott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.