Az eddigieknél kisebb és szűkebb körű lehet a jövőre ígért újabb rezsicsökkentés azért, hogy kevesebbe kerüljön a költségvetésnek – értesült a Napi.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a Fidesz dolgozik a harmadik rezsicsökkentésen, ám ennek mértéke a megszellőztetett, 12,5 százalék helyett csak tíz százalék alatti lehet jövő év elején.

Az viszont már bizonyosnak tűnik, hogy a 2014-es mérséklés csak két üzletágra, az áram- és gázszolgáltatatásra korlátozódik majd, vagyis kimarad ebből a távhő, a víz- és a csatorna, valamint a szemétszállítás és kéményseprés díja is. Igaz, Fónagy még nyitva hagyta a lehetőséget, hiszen az MTI azon kérdésre hogy, mi az, aminek biztosan csökkenhet az ára, azt válaszolta: "ami a mai ismereteink szerint biztosnak tűnik, az a villamos energia és a gáz", ám ez nem azt jelenti, hogy csak ezek lehetnek olcsóbbak.

Annak oka, hogy a távhő ezúttal kimaradhat a szórásból, egyszerű: a távhőszolgáltatás egy részét állami vagy önkormányzati cégek látják el, s ezek már a második csökkentési hullámot követően veszteségessé váltak. Úgy tudjuk, ebben az évben az állami költségvetés már 50 milliárd forintot kitevő pótlást adott a távhőcégeknek a további működéshez. Ez, az idei év végéig még néhány milliárddal gyarapodhat egy kemény tél esetén – írja a Napi.hu.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A fával fűtő családok is kimaradtak,pedig sokan vagyunk.
A Fidesz csak a gazdagabbaknak és a távfűtéssel vagy a gázfűtéssel rendelkezőknek kedvez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@varrólány: Már előszedtem a régi vastag mackónadrágomat, de ha így megy tovább, akkor kell vegyek a piacon öreganyám féle térdig érő svájci tundra bugyogót. És kesztyűben fogok főzni:))
varrólány
@Szvetlana: Ha lehet még kapni olyat! A régiek azért még vigyáztak magukra , de most már némely kabát is olyan kisze.-kusza!
Szvetlana
@varrólány: Egyébként a nővérem panelban lakik egy földszinti lakásban, ott meg olyan meleg van, hogy nyitott ablaknál üldögélünk, én nem vagyok hozzászokva ahhoz a meleghez, valósággal rosszul vagyok a 30 foktól. Most ennek mi értelme van?
Tényleg a gázosok fűtik a távhőfűtést is?
varrólány
@Szvetlana: Ilyet én is hallottam hogy nyitva vannak az ablakok mert annyira fűtenek. A gázos szobánkban van 20 fok, de azért mert a másik szobában a kályhával fűtünk jobban. Ott viszont 25 fok van .
kkalman
"...a távhőszolgáltatás egy részét állami vagy önkormányzati cégek látják el, s ezek már a második csökkentési hullámot követően veszteségessé váltak."

Akkor efftásak előre tovább a rezsicsökkentés rizsa útján!

Ezt csak az elvakult, narancsköd agyú fitymaszhívők nem látták, látják. Ideje lenne felébredni mindenkinek!
Desischado
@entero: Megnézhetnéd, nyugodtan! Mások is tapasztalták ezt, még jó, hogy nyíltan ki nem mondod, hogy hazudok! Persze, nem látsz tovább az orrodnál, az ilynektől, mint te, ne is várjon az ember mást! Mindenesetre, nem hazudok, azt meghagyom a drágalátos pártodnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.