A verseny célja minél kevesebb napi költéssel túlélni; spórolni lehet villanyszámlán, kutyakaján, vagy ha van a környéken pogácsás kiállítás-megnyitó, akár az ebéden is. Persze ha büntet az adóellenőr, vagy kirúgnak az állásodból, hátrányba kerülsz. Szirmai Márton Minimál című rövidfilmje nem csak formai bravúr. Az eleinte kiváló "kreatív dokumentumfilmekkel", azaz a dokumentumfilmet játékfilmes elemekkel kiegészítő alkotásokkal jelentkező, utóbb emberi és társadalmi problémaérzékenységükkel az átlagból kimagasló kisjátékfilmeket (Szalontüdő, Legenda) forgató Szirmai Márton két eddigi korszaka legjobb elemeit vegyítve nyerte el a 4. Rákospalotai Rövidfilmszemle közönségdíját. A Minimál egy remek ötletet egészen sajátos és újszerű formában, hibátlanul megvalósítású bravúr: a szépelgés vagy a giccs elkerülésével, egyetlen politikáról ejtett szó nélkül, a képi és tartalmi didaxis teljes mellőzésével rajzol fel nagyon pontosan érthető, olykor megrázóan szép, vérfagyasztóan...

(Forrás: Origo)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Kevés a minimálbér, de annak a szakmunkás kazánhegesztőnek is kevés a bére, aki 86ezer nettót kap. Pedig minőségi munkát végez, német tulajdonú gyárban dolgozik, exportra gyártanak. A követelmények magasak.
Az is szégyen, amikor egy jól kvalifikált szakmunkás kevesebbet keres a minimálbérnél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
A minimálbér emelése semmiképpen sem örvendetes tény. Pillanatnyilag nem old meg semmit, hosszú távon mindenki rosszabbul jár.
Azzal, hogy valamivel több pénzt kap a dolgozó, nem lesz több jövedelme, mert a "gesztus" infláció növelő tényező.
Nem serkent többlet teljesítményre, sőt akik már maguktól elérték hosszú évek soros fizetésemeléseit, most hirtelen minimálosok lesznek.
Legfeljebb az államnak csekély szja többletbevétel, sok kicsi sokra megy alapon, a foglalkoztatóknak meg szörnyű teher, esetleges újabb elbocsájtások lehetősége.
kamazuka
Tulajdonképpen a politikának arra kell csak összpontosítani,hogy az a húzóágazat,mely a politikai zsiványságokhoz a pénzalapot megteremtik,20-55 év közöttikek!anyagilag kellő mértékben sakkban legyenek tartva,és megosztva!
Szvetlana
@qxy: A fizetett reklámokat nem tudod kitörölni, és nem is érdemes, mert lassítja a gépedet.

Viszont a böngésződet alaposan takarítsd ki.:))
qxy
Köszi Szvetlana hozom is a porszívót.
Ha tudnám hogy kell, nem is lenne gond.
Szvetlana
@qxy: Nem tudom, hogy milyen géped van, (az enyém elég öreg és lassú már) de itt is érvényes az a gyakorlat, ha a gépedre telepíted azt a javasolt programot, akkor a géped elkezdi "lövöldözni" a reklámokat, tehát adtál neki egy plusz feladatot, ezért még lassabban fog működni.Ha ráérsz egy kicsit, ezt olvasd el:
BIZTONSÁGPORTÁL.HU
Boszi27
Nagyon tetszik a film.Pontos, hiteles ábrázolása a mai magyar valóságnak. 12 percben benne van minden. Nem tudom hogyan lehetne fordítani a zuhanó-repülésen. A jelenlegi kormányzó-pártok alkalmatlanok. El kell zavarni- eddig oké. És utána? Ilyen mélyről felkapaszkodni, ha mindenki felfelé húz akkor is kétségbeejtően nehéz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.