A verseny célja minél kevesebb napi költéssel túlélni; spórolni lehet villanyszámlán, kutyakaján, vagy ha van a környéken pogácsás kiállítás-megnyitó, akár az ebéden is. Persze ha büntet az adóellenőr, vagy kirúgnak az állásodból, hátrányba kerülsz. Szirmai Márton Minimál című rövidfilmje nem csak formai bravúr. Az eleinte kiváló "kreatív dokumentumfilmekkel", azaz a dokumentumfilmet játékfilmes elemekkel kiegészítő alkotásokkal jelentkező, utóbb emberi és társadalmi problémaérzékenységükkel az átlagból kimagasló kisjátékfilmeket (Szalontüdő, Legenda) forgató Szirmai Márton két eddigi korszaka legjobb elemeit vegyítve nyerte el a 4. Rákospalotai Rövidfilmszemle közönségdíját. A Minimál egy remek ötletet egészen sajátos és újszerű formában, hibátlanul megvalósítású bravúr: a szépelgés vagy a giccs elkerülésével, egyetlen politikáról ejtett szó nélkül, a képi és tartalmi didaxis teljes mellőzésével rajzol fel nagyon pontosan érthető, olykor megrázóan szép, vérfagyasztóan...

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Kevés a minimálbér, de annak a szakmunkás kazánhegesztőnek is kevés a bére, aki 86ezer nettót kap. Pedig minőségi munkát végez, német tulajdonú gyárban dolgozik, exportra gyártanak. A követelmények magasak.
Az is szégyen, amikor egy jól kvalifikált szakmunkás kevesebbet keres a minimálbérnél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Monnyuk minimálbérből nem lehet kutyát tartani. Még gyereket se nagyon.
kukac50
Akik megszavazták azoknak kellene ennyi pénzből eltartani a családjukat.
Szvetlana
Kevés a minimálbér, de annak a szakmunkás kazánhegesztőnek is kevés a bére, aki 86ezer nettót kap. Pedig minőségi munkát végez, német tulajdonú gyárban dolgozik, exportra gyártanak. A követelmények magasak.
Az is szégyen, amikor egy jól kvalifikált szakmunkás kevesebbet keres a minimálbérnél.
orogordog
@Szvetlana: 118 a brutó -16% adó-tb Te is kb azon a szinten vagy nem lejeb, köszönhető a fidesznek
Desischado
Egyetértek, akik ezt eldöntötték, azoknak kéne ennyiből, meg 47 000-ből és segélyből élniük! Sajnos, ők dőzsölnek!
kkalman
Minimálbérből megélni? Legfeljebb vegetálni.
Tekla
Ezek szerint, csak be bizonyítottuk ,hogy igaza van a politikának . És meg lehet belőle élni!!!
A fél országnak éhen kéne halni ,ha nem így lenne .Van másik út is ,de ez az elégedett birka népség amíg egy fű szál is marad ,legfeljebb azt verné agyon aki képviselné a Magyar érdekeket , aki radikális változást akar.
Vagyis: "Langyos a sör ,ha neked így is jó . Nem is jár jobb ,ha neked ,így is jó!"
qxy
El nézést. Nektek is bal oldalt ki jön egy Related Searches: hírdetés vagy akármi? hogy szabadulhatok meg ettől? segítsetek . kérem.
excep
mért nem azok a férgek élnek ennyiből akik ezt kitalálták nekünk??? vagy a munkahely vezetői ??, akik nem dolgoznak hétvégén nem kelnek hajnalban de ugatnak mindenért csak fizetni nem akarnak! lassan pénzt kell bevinni hogy dolgozhasunk
Desischado
@qxy: Töltsd le az Adblock Plus nevű progit, és megszabadulsz a reklámoktól!
csa-csa
@kukac50: "kukac50
Akik megszavazták azoknak kellene ennyi pénzből eltartani a családjukat."

ezt mondogatjuk úgy 20 éve, de curvára nem érdekel senkit odafent! és soha nem is fogja!
úgy hogy hajtogathatjuk még egy két évtizedig! ÉS...?!!!
kamazuka
@csa-csa: viccelsz?Ennyiből meglehet élni!
Ezt tükrözik majd a harmadok a választásokon!
tivoli
A minimálbér emelése semmiképpen sem örvendetes tény. Pillanatnyilag nem old meg semmit, hosszú távon mindenki rosszabbul jár.
Azzal, hogy valamivel több pénzt kap a dolgozó, nem lesz több jövedelme, mert a "gesztus" infláció növelő tényező.
Nem serkent többlet teljesítményre, sőt akik már maguktól elérték hosszú évek soros fizetésemeléseit, most hirtelen minimálosok lesznek.
Legfeljebb az államnak csekély szja többletbevétel, sok kicsi sokra megy alapon, a foglalkoztatóknak meg szörnyű teher, esetleges újabb elbocsájtások lehetősége.
kamazuka
Tulajdonképpen a politikának arra kell csak összpontosítani,hogy az a húzóágazat,mely a politikai zsiványságokhoz a pénzalapot megteremtik,20-55 év közöttikek!anyagilag kellő mértékben sakkban legyenek tartva,és megosztva!
Szvetlana
@qxy: A fizetett reklámokat nem tudod kitörölni, és nem is érdemes, mert lassítja a gépedet.

Viszont a böngésződet alaposan takarítsd ki.:))
qxy
Köszi Szvetlana hozom is a porszívót.
Ha tudnám hogy kell, nem is lenne gond.
Szvetlana
@qxy: Nem tudom, hogy milyen géped van, (az enyém elég öreg és lassú már) de itt is érvényes az a gyakorlat, ha a gépedre telepíted azt a javasolt programot, akkor a géped elkezdi "lövöldözni" a reklámokat, tehát adtál neki egy plusz feladatot, ezért még lassabban fog működni.Ha ráérsz egy kicsit, ezt olvasd el:
BIZTONSÁGPORTÁL.HU
Boszi27
Nagyon tetszik a film.Pontos, hiteles ábrázolása a mai magyar valóságnak. 12 percben benne van minden. Nem tudom hogyan lehetne fordítani a zuhanó-repülésen. A jelenlegi kormányzó-pártok alkalmatlanok. El kell zavarni- eddig oké. És utána? Ilyen mélyről felkapaszkodni, ha mindenki felfelé húz akkor is kétségbeejtően nehéz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.