A következő fél-másfél évben a nyolc hazai nagybankból négy kivonulhat Magyarországról – mondta a Hír TV Bruttó című műsorában Matolcsy György.

A Hír24 összefoglalójában azt írja, Matolcsy szerint a megoldást részben a magyar tulajdonú kis- és középbankok szerepének erősítése jelenti, de az is elképzelhető, hogy új magyar hitelintézetek jönnek létre vagy veszik át a kivonuló nagybankok portfólióját.

A Népszabadság e témában írt cikke szerint a négy között biztosan ott van az MKB. Anyabankja, a bajor Bayerische Landesbank 2009-ben kapott tízmilliárd eurós segítséget, amelyért cserébe a csoport átszervezését és annak részeként 2016-ig az MKB értékesítését vállalta.

A lap szerint a leginkább azok a bankok esélyes jelöltek, amelyek nem vagy nem nagyon nyereségesek itt Magyarországon. Évek óta masszív veszteséggel küzd például a CIB, az Erste és a Raiffeisen. Ezek anyabankjainak vezetői pedig rendre beszólnak a kormánynak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@percsi: Pontosan,átveszik a helyüket Qrbán oligarchái,oszt annyi.A sok birka meg tapsviharban tör ki,hogy kiűzték a gonosz külföldi bankokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Megszerzik a piacot maguknak, oszt jónapot! Meg jönnek az ázsiai bankok, pláne a kínaiak, akik a jótékonyságukról híresek! Bedől a gazdaság, mert nem lesz, aki hitelezzen, jól nézünk itt ki! A sok birka meg örül, ahogy az egyik kommentelő írja! De aki tud gondolkodni, jól láthatja, mit akarnak Hazugovicsék!
Fradigege
Engem belekényszerítettek, hogy legyen bankszámlám különben nem kapok fizetést. Ha kimennek vagy megszűnik az összes bank akkor újra borítékban kaphatom a fizetésem és nem lesz kártyahasználati-, számlavezetési-, tranzakciós-díj. Én leszarom. Orbán csak egy cigány. Ő nem miniszterelnök.
nemsemmi
Orbánéktól már tudjuk, milyenek a rossz gyarmatósító bankok.
Most lehetőségük lenne létrehozni azt a "nemzeti" hazafias bankot, amelyik a magyar embereknek vállalkozásoknak többet fizet a betétekért, jobb feltételekkel hitelez, és ha az adósok egy része elveszíti a munkahelyét akkor sem lakoltatja ki őket.
Már alig várom mikor lesz ilyen bank az országban!
verőce21
Az Erste és Raiffeisen labanc bankokért nem is nagy kár! Itt kirobbantói voltak a CHF hitelezésnek, amikor otthon már betiltották nekik 2004-ben.
szaboria1
@verőce21: bocsika nem jó gombot nyomtam. A posta bank megszűnése óta Erstések vagyunk, volt hitelünk amit vissza is tudtunk fizetni. Most is olyan számlánk van amiért nem kell díjat fizetni csak a kötelező tranzakciós díjat. Érdekes amikor össze hasonlítást készítettek az Erste kamatvállalás szempontjából jobb volt mint a nagy OTP.
Matolcsi meg csak álmodozik.
evacica
Esküszöm ez a Matolcsy nem normális! Kezelni kéne, és ez vezeti az MNB-t? Megáll az ember esze, ennyire azért nem kéne a főnök hátsóját nyaldosni, hogy minden józan ész fel keljen adni! Matolcsynak van diplomája? mert amit művel az nem ezt igazolja!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.