Néhány órával azután, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter péntek reggel rendkívüli fegyelmi eljárást rendelt el a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy miatt, meg is találták a felelőst. Egy családgondozót azonnali hatállyal felmentettek, és fegyelmi eljárást indítottak a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben.

A KIM péntek délelőtti közleménye szerint a tárca vezetője utasította a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét: rendkívüli fegyelmi eljárás keretében vizsgálja meg, hogy a "szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás" ügyében a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás.

A Blikk tavaly november 26-án számolt be arról, hogy a szigetszentmiklósi K. Rudolf és felesége hosszú évekig "emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat műveltek lányukkal és két fiukkal". A már bíróságon lévő vádirat szerint a 8, 9 és 10 éves gyermekeket kiskoruk óta kínozták, illetve szexuálisan is bántalmazták.

A Pest Megyei Kormányhivatal november 27-i közleménye szerint a szigetszentmiklósi gyámhivatal – a jegyzőtől 2011 júliusában érkezett jelzés alapján – haladéktalanul megkezdte a körülmények felmérését, és elrendelte a gyerekek átmeneti nevelésbe vételét. A gyerekek azóta is nevelőszülőknél vannak. A kormányhivatal elrendelte, hogy a szociális és gyámhivatal indítson vizsgálatot az ügyben a gyermekjóléti szolgálatnál és a szigetszentmiklósi jegyzői gyámhatóságnál.

Az azóta lezárult vizsgálat megállapította: sem a védőnő, sem a gyermekorvos, sem az óvoda, sem az iskola, sem a gyerekjóléti szolgálat nem vette észre, hogy a szülők rendszeresen szexuálisan bántalmazták a három kisgyereket (akik csak az elhanyagoltságuk miatt kerültek nevelőszülőkhöz).

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Érdekes hogy senki nem hibás a gyerekek bántalmazásában!! Azt egyszer még is csak van valaki?? Remélem a szarházi szülőnek nevezet egyéneket is utol éri a villámcsapás !!!
Szvetlana
" és fegyelmi eljárást indítottak a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben." csak ennyi? Kap egy fegyelmit és akkor mi van?
Az állásából kellene azonnal felfüggeszteni.

A szülőkkel kapcsolatban is a felfüggesztést javasolnám. Kötélen
darwin
Azt hittem,hogy úgy csinálták,mint mindig : kirúgták a takarítónőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.