Áder János köztársasági elnök aláírta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényt – erről szóló közleményét hétfőn juttatta el hivatala MTI-hez.

Az államfő közölte: a törvény alkotmányos szempontból nem kifogásolható, visszaküldésének egyetlen feltétele sem adott. Ezért az államfő hétfőn elrendelte a kihirdetését.

Áder János egyes pártok indítványára figyelemmel megvizsgálta a törvény népszavazásra bocsáthatóságának kérdését is. Megállapította, hogy az alaptörvény alapján nem lehet népszavazást tartani nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről. Ilyen kezdeményezést Magyarország egyetlen polgára, így maga az államfő sem tehet – tudatta.

Közölte: mint minden törvény esetében, a paksi erőműről szóló jogszabályra vonatkozóan is részletekbe menő alkotmányos vizsgálatot végzett.

Kitért arra is, hogy Magyarország mindenkori köztársasági elnöke esküjével az alkotmányos rendelkezések betartására vállal kötelezettséget. "Megválasztásom óta minden döntésemnél magam is ezt tekintettem kizárólagos mércének. A jövőben is így teszek. Ettől sem petíciók, sem utcai demonstrációk, sem zsarolás, sem nemzeti zászlónk "túszul ejtése" nem téríthetnek el" – rögzítette.

Az Országgyűlés múlt csütörtökön hagyta jóvá a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást 256 igen, 29 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett. A szavazás LMP-s képviselők tiltakozó akciója mellett zajlott.

Az egyezmény kihirdetését a kormánypártok és a Jobbik-frakció támogatta, a jelen lévő MSZP-s, LMP-s képviselők nemmel szavaztak. Szintén nemmel voksoltak a Párbeszéd Magyarországért független képviselői, a független Ángyán József, Endrésik Zsolt és Szili Katalin, valamint a jobbikosok közül egyedüliként Gaudi-Nagy Tamás. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők nem vettek részt a szavazásban. A független Lenhardt Balázs és a jobbikos Nyikos László tartózkodott.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke Moszkvában január 14-én írta alá a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről szóló megállapodást, ennek keretében két paksi erőműblokk megépítéséről is megegyeztek. Az aláíráson jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Az együttműködés kiterjed a paksi erőmű teljesítményének fenntartására és fejlesztésére, beleértve két új blokk tervezését, megépítését, üzembe és üzemen kívül helyezését, mindkét blokkra vonatkozóan legalább 1000 megawatt beépített kapacitással, a jövőben leálló első négy blokk teljesítményének kiváltására.

Az egyezmény biztosítja, hogy a paksi atomerőmű magyar állami tulajdonban marad.

Oroszország állami hitelt ad Magyarországnak a bővítéséhez. Az államközi hitelszerződés megkötése az egyezmény végrehajtásának feltétele. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán elmondta, hogy megállapodtak a részletekről: Oroszország tízmilliárd eurós hitelkeretet biztosít, a szerződést néhány napon belül aláírják. A kölcsön az első tizenegy évben 3,95 százalékos, a második szakaszban 4,5, a harmadik, befejező időszakban pedig 4,9 százalékos kamatozású lesz.

A törvény megszavazása óta civil szervezetek, valamint ellenzéki pártok is arra kérték az államfőt, ne írja alá a törvényt.

Az Együtt-PM aktivistái vasárnap tiltakozásul felmásztak a Sándor-palota erkélyére, ahol transzparenst helyeztek el, amely szerint népszavazást követelnek Paks kérdésében. Az aktivisták kiszedték foglalatukból az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat, és hangszórón azt mondták: azokat "zálogba" veszik, amíg Áder János köztársasági elnök nem küldi vissza a parlamentnek a paksi bővítésről szóló jogszabályt, illetve nem kezdeményez népszavazást az ügyben.

Hétfő estére fáklyás tüntetést hirdetett a Sándor-palota elé a baloldali összefogás, korábbi bejelentésük szerint azért, hogy arra kérjék Áder Jánost, ne írja alá a paksi bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Csodálkoztam volna, ha nem írta volna alá, elvégre ő is a mi kutyánk kölyke. Nem fog Orbán ellen tenni. Azért nagy bátorsága van a szeretett vezérnek, hogy volt bátorsága saját szakállára aláírni ilyen fontos dolgot, mely hosszú távra meghatározza az ország sorsát! Merte voln ezt Gyurcsány, vagy akár melyik baloldali politikus ezt megcsinálni, Orbán már a fejét követelte volna! Ott van az a nyomorult Sukoró ügy, ahol nem történt semmi, mióta rágódik rajta a fidesz, tulajdonképpen a nagy semmin!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
A jó áder káder miért ne írta volna alá?
dömdödöm
Ez mindent aláír ennek holt mindegy amit elétesznek ,a mindenevő ismét odatette a 3 X -et :-(
aborisz
Jól tette !!Talán az LMP-sek fingorászták volna tele a szélerőművet ! Vagy a melegek adták volna a napenergiát!
Hellcat
HURRÁ NEKED 3000 milliárdos adósság! Azért a birkák remélem még elcsámcsognak a Simon ócska kis negyedmilliárdján.
evacica
@aborisz: Ha a hülyeség fájna te biztos üvöltöznél! Ha csak ennyi telik tőled ilyen komoly témában, akkor nagyon sajnállak!
aborisz
@evacica: Kedves! csámcsogtam én eleget a IMF hitelen. Amióta bevezették az adót jó állampolgár módjára adózok!! Voltak jól müködő gyáraink elment a levesbe ! A baloldal szerint az aranybánya is veszteséges lett volna! Csámcsogok még az új paksi erőművön .de legalább van értelme!!
evacica
Csodálkoztam volna, ha nem írta volna alá, elvégre ő is a mi kutyánk kölyke. Nem fog Orbán ellen tenni. Azért nagy bátorsága van a szeretett vezérnek, hogy volt bátorsága saját szakállára aláírni ilyen fontos dolgot, mely hosszú távra meghatározza az ország sorsát! Merte voln ezt Gyurcsány, vagy akár melyik baloldali politikus ezt megcsinálni, Orbán már a fejét követelte volna! Ott van az a nyomorult Sukoró ügy, ahol nem történt semmi, mióta rágódik rajta a fidesz, tulajdonképpen a nagy semmin!
szaboria1
Egy percig sem volt kétséges az aláírásra.
szaboria1
@aborisz: Te is a beetettek táborába tartozol. Az IMF hitelnek kevés volt a kamata de azért avval el is kellet számolni mire költötték el. Most olyan hitel van a nyakunkon aminek magas a kamata és nem kell elszámolni mire is költik. Ja és a forintot megint haza vágták.
szablyafűrész
(K)ádernek muszáj volt aláírnia, különben az ő doktoriját is megvizsgáltatnák...
verőce21
@Hellcat: (1310) Bizony elcsámcsognak még "Simon ócska kis negyedmilliárdján" (az összes magyar állampolgár igazságtétele miatt) sokan, mert van ebből a fajta jövedelemből még itt-ott sokkal több is! :)
Hellcat
@verőce21: Jól ráugrottatok a figyelemelterelésére. Míg ti a Simonnal foglalkoztatok addig jól eladósította az országot a fidesz. :) Az meg a másik, hogy az a negyedmilliárd kutya füle a csúti polgi 7 milliárdjához képest...aztán ott mégse vizsgálódik senki.
Maszlag
Mit is lehetett várni? Egy a ház a kemencével. "gojóstoll 2."
verőce21
@Hellcat: (14:32) Majd csak várd ki a végét, mert el fogsz csodálkozni...! (a szocik gazemberségén)
Hellcat
@verőce21: Amióta a fidesz rabolja szét az országot azóta a szocik a szememben pitiáner zsebtolvajok a qrbán bandájához képest.
ferii
@aborisz: Csak annak nincs értelme,amit beirtál aborisz :)
verőce21
@Hellcat: (14:56) Azt hiszem, ezt az nézetedet majd az idő eloszlatja...:)
Hellcat
@verőce21: Tévedsz...4 év alatt folyamatosan csak erősödött...Hol van ez a rongyos negyedmilliárd a csúti polgármester 7 milliárdjához...vagy a simicskának kitalicskázott irdatlan mennyiségű pénzek...a több százmillió a cöfnek szardobálásra...vagy milliárdok felesleges levelezésekre...A sok stadion is csak arra lesz jó hogy megtöltsék az atomhulladékkal amit majd visszaküldenek az oroszok...ja meg egy nagy eltérés a fidesz és a szocik között...most lebukott ez a Simon a kétes vagyonával és azonnal el lett takarítva...még a sátáni gyuresz is azt mondta hogy ha bűnös akkor bűnhődjön...Nem tudom emlékszel-e a volt esztergomi polgármestert meddig mosdatta a fidesz...vagy a skiccpalit...nemhiszem, hogy emlékszem mondjuk...a szemellenző kitakarta az ilyesmit nálad :)
coni
És a bíróságon mit fog mondani mi volt a szerződésben? Vagy neki megmutatta valaki a 10 évre titkosított szerződést???
coyote3
Ez is befér a féreglyukba a többi mellé...
bukfenc
Golyóstoll egy és a golyóstoll kettő között semmi különbség nincs!!
Elvtelen hazaárulók!
primitív párt pocsolyák.
fika fejű fidess fanok.
feka fajta fidess fanfárok!
kiskutyauto
Hazaárulásért kötél jár.. hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
verőce21
@Hellcat: (15:07) Sajnos nem tudod, hogy miről beszélsz...:)
Hellcat
@verőce21: Gondoltam hogy nem leszel képes megcáfolni semmit. köszönöm a válaszodat viszont. Több mint kielégítő volt ez az egy mondat :)
verőce21
@Hellcat: (16:22) Örülök, hogy boldoggá tehettelek egy mondattal...:)
öcsi55
Annyi a különbség az előző és a mostani között ,hogy ez talán tud helyesen írni , na meg tudtuk róla hogy nem független .
Nil
aki eszénél van az tudta hogy alá fogja írni ezt az esztelenséget. Nem tudom mit és mennyit kaptak-ezek a korrupció elleni harcosok, de biztos jól jártak.
mariaberta
Így legyen nekem ötösöm a lottón. Hűséges alattvaló nem lacafacázik! Aláír és kész! Bármit, csak tegyék elé.
Valószínű elirigyelte elődjének az aláíró toll szerepét. Ő is kiváló munkaerő.
bakegya
Szocsiban is mondta neki Putyin,ócseny harasó dargíj druzja!Te is üdvözülsz a vidám barakban.
A szállodában az atomtörvényt tanulmányozta...hazaáruló ez is!
csa-csa
@Hellcat: Annak idején a Gyurcsány is meg akarta csinálni! az nem baj?
ja! hogy az más mi?
csa-csa
természetesen én sem tapsikolok, de azért ezt is csak ebben az országban lehet megcsinálni, hogy bemásznak a közt.elnöki erkélyre! Jól mondta a Bencsik: Amcsiban ezért lelőtték volna! HELYES! Hol élnek ezek!
Dr. Felipe
@Hellcat: Az a baj hogy a szocik ilyen pitiáner összegekkel is meg tudnak bukni miközben a fideSSesek milliárdokat síbolnak ki a költségvetésből és mégsem buktak meg eddig. Mondjuk ami késik az nem múlik.
Jó példa erre a 6 milliárdos kommunikációs mutyi. Kiírják a tendert és a fideSS maffia már rá is repül. MNB a mi bankunk gondolják ők és talicskázzák ki a pénzt és nem bírnak megbukni mert rágódunk a piti simon ügyön.

Gyurcsány böszme idején még 5 millió volt a közbeszerzés nélküli pályáztatás felső határa amit a fideSS maffia felemelt 25 millára. Vajon miért?
Aztán még van pofája azt mondani a borsó szemű hülyegyereknek a faszbukon hogy a szocik lopnak.
világlátó
Az államelnök nem is tehetett mást. Itt most nem egy belső " apró " jogi ellentmondásról van szó, hanem egy, az ország sorsát rövid és hosszútávon súlyosan befolyásoló kérdésről. Ők együtt határozták el a saját és az ország sorsát, együtt vitték véghez, együtt viszik tovább, egészen addig, amíg ehhez tudással, hittel, akarattal, elszántsággal bírják, és amíg nem emelkedik ki a tömegből egy új még okosabb, még elszántabb ifjú generáció, amelyik kicsavarja a kezükből a kormánypálcát. A mai ellenzék , azaz a tegnapi mszp. és a többi lagymatag, tehetségtelen, erőtlen érdekcsoport nem képes erre, különösen akkor, ha nem is mutat erre képességet, hajlandóságot, sőt hiúságból még egymást is gyengítik. Aki tudna tenni valamit, attól az elvbarátai távolítják el a támogatókat. Erre mondjuk, bevégeztetett. Most nincs mit tenni, talán hagyjuk, vigyék tovább amit megkezdtek, meglátjuk mire mennek vele. Hogy közben velünk mi lesz? Miután " forradalmat " nem tudunk, polgárháborút még úgy sem, kénytelen kelletlen el kell viseljük ezt a kurzust, amíg nem találunk fel valami jobb megoldást. Végtére nincs az megírva hogy négy vagy nyolc évenként muszáj szerepet cserélni.Természetesen hallom a felháborodásokat, nekem is van véleményem erről az egészről, de most úgy látom , úgy értékelem a mai vezetők nem szétválaszthatók. Eltökéltségük szilárd, bár az ellenzék lenne ennyire az. De nem az, ráadásul a társadalom megosztottsága is a jelenlegi kormányoldal mellé húz. Ott a pénz a kampányra, ott a média a kampányhoz, ott az erő átvinni mindent ami átvihető, ott az ostor a nyáj tereléséhez, ott a corpus delicti például a frissen tálalt Simon ügy, de holnap is találnak egyet. Hogy náluk is ugyanez a helyzet, azt nem engedik látszani..Ezért mondom, bevégeztetett. Hogy majd meglátjuk a szavazófülkék magánya utáni helyzetet, meglátjuk. A defetista álláspontomat most éppen Gyurcsány Ferenc ma esti kampány gyűlése inspirálta. Holnap többet tudok erről, ha lesz aki beszámol róla.
kamazuka
Az IMF hitelt akkoriban hány % kamatra kaptuk?
Hellcat
@csa-csa: Most a fidesz befejezi a szocik által elkezdett mutyit...az nem baj? Ja! Hogy az más mi?
pbalage
Sok csornait ismerek.
Áder is csornai.
A csornai mind bunkó volt, akit ismertem.
Nem tudok általánosítani.
karma1
@evacica: Kicsim! Nem erezted a cikkbol a qrva nagy csusztatast? A szerzodest az oroszokkal - A CIKK SZERINT - Nemeth Laszlone irta ala Orban Viktor JELENLETEBEN... Tehat ez a gerinctelen kis popsidugo NEM szemelyesen irta volna ala, hanem a fejlesztesugyi miniszternek volt ez a feladata... Megint egy pont, hogy "en mosom kezeimet, nem en irtam ala, csak ott voltam? Hat micsoda viselkedes ez? Aztan meg lelecel az egesz felelos sleppjevel a szerzodesrol szolo hazai szavazasrol... Mert meg ver sincs a pucajaban, hogy karakanul elvallalja, igen ezt en tettem...
karma1
@szablyafűrész: En az agyat is megvizsgaltatnam, persze egy gerinc rontgen utan... Nana, hogy latogatja a korhazat... Most gyujt arra az orvosi igazolasra, amivel a kesobbi targyalason fel akarja magat mentetni a felelosseg alol... Masik gerinctelen hazaarulo
coni
Mivel hétfőre szervezte a tüntetést az Együtt-PM a külföldi lapok szerint Áder már múlt héten aláírta a szerződést, csak hülyitik az embereket.
Mikor Orbán kiment Moszkvába, hogy megállapodjon Putyinnal akkor meg itthon azt kommunikálták a szóvivők, hogy csak udvariassági látogatásra ment (délben) este meg azt, hogy aláírták a Paks II. szeződést.

Egy európai országban már este nem lett volna hivatalban.
Hellcat
@csa-csa: Amcsiban lelőtték volna? Bizony...meg a 2006 os békés tüntetőket is...a Viktátor meg puccskísérlet miatt ülne a haverjaival együtt...amcsiban...
gibgab
Szégyen, hogy egy államfő-aki állítólag jogász-képtelen az alaptörvény értelmezésére: "Megállapította, hogy az alaptörvény alapján nem lehet népszavazást tartani nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről."
Áder "úr", szégyellje magát, de nagyon. Egyszer azért, mert aláírta a törvényt, másodszor azért, mert az indoka erős csúsztatás, az emberek szándékos félrevezetése. Mert azért ön se lehet annyira hülye, hogy az idézett mondatot ne értse!
bakegya
@gibgab: ..ő csinálta,annyira érti...amit szeret a főnök jogérvényesíti!
Ez is csak egy ÓCSÓ CSALI-PALI orbán -simlicska horgán!!!
mariaberta
@csa-csa: Te kisokos: Elsősorban nem azon van a hangsúly, hogy kell - e, vagy nem ez a beruházás,hanem, hogy senkivel nem egyeztetett, egyedül döntött a népség feje felett, mert azt hiszi, hogy már ő a király, akinek mindenhez joga van.
Szerinted egy ekkora kérdésben egyedüli ő dönthet, és így eladósíthatja az országot?
Gondolom most Kínától óhajt kölcsönt kérni, mert ugye a IMF-et kipaterolta, és miután az EU-n kívül is van élet, éljünk Keletnek. Itt az új lehetőség számunkra? Ruszkik gyertek vissza, úgy hiányoztok, megbántam, hogy-állítólag- én küldtelek haza titeket, de ez nem igaz ám, nem én voltam.
Na tovább nem folytatom, mindenki -no majdnem mindenki-
tudja a továbbiakat.
És ennek szellemében a beosztott aláírta a szerződést, mert ő egy hű katona.
Éljen Orbán éljen a Párt!
mariaberta
Tehát Bencsik és társai ezért a dologért belelövetnének három emberbe, akkor mit tennének, ha olyan helyzet állna elő, mint 2006-ban? Kitörne világháború? de akkor miért vannak felháborodva az akkor történtek miatt? Álszent banda.
Manhattan
Áder gyerek kérjél bocsánatot... ( Kis Tehén zenekar )
dömdödöm
Mivel ünnepelték este a Magyarnépközt Társaság elnökének aláírását ?
vodka -narancs al :-)
coni
Az Együtt-PM pártban nulla aggreszívitás, nulla bunkóság van. Csak nem maradt más lehetőségük a figyelemfelhívásra mint felmászni az Elnöki Palotára mert a közmédiában is folyamatosan csúsztatnak, hazudnak Pakssal kapcsolatban. Azt állítják az ellenzék is megszavazta E Z T a Paks II.-t. Holott a mai napig senki nem tudja mit alá Orbán V A L Ó J Á B A N!
lenhardtibolya
Áder bölcs mértékletességről és jogérzékenységről tett tanubizonyságot. Amikor felmásztak a Sándor palota erkélyére a felheccelt ifjoncok, akkor sem lépett közbe, - jól tette, megy majd minden a maga útján, jogszerűen -. A zászlókat visszaszerezték a rendőrök, de a forrófejű ifjak bizony bajban lesznek, mert terrorcselekmény a vád ellenük. Kíváncsi leszek az ítéletre!
Manhattan
A paksi beruházásról szóló döntést a Fidesz úgy zavarta át 3 nap alatt a parlamenten, hogy alapvető információk nem álltak a képviselők rendelkezésére ! Jankó ehhez adta a nevét és az aláírását ! :(
csa-csa
@mariaberta: Te kis másik okoska! azt hiszed a Gyurcsány annak idején megkérdezett volna minket??
csa-csa
@Hellcat: hagyd már ezt a 2006-os "békés" tüntetést! miről beszélsz! egy elszabadult csűrhe vandál módon feldúlta a fél várost! ez történt nem sokkal több! na meg jó kis balhé volt! Furkósbottal, féltéglával akarták szétverni a rendőrök képét! talán hagyniuk kellett volna magukat félholtra verni vagy mi?!
mariaberta
@csa-csa: És persze Te vagy az egyik okoska?
csa-csa
@mariaberta: nem! de vegyük már végre tudomásul, hogy egyik oldal nagyobb szemét mint a másik! SOHA DE SOHA egyik tetű sem értünk fogja bacni a nénikéjét több milláért odafent!
ferii
@aborisz Bocs elnézést kell kérnem,félreértelmeztelek :)
Hellcat
@csa-csa: Oda kellett volna írnom zárójelbe, hogy irónia, hogy megértsd? Ilyen sehol a világon nincs még1...feldúlják a várost büdös huligánok...az ellenzék puccskísérletet hajt végre és a végén a rendőrt húzkodják meg...majd aki a puccsot csinálta az nehezményezi hogy miért nem lőttek a tüntetők közé...és most ez a párt kormányoz...ilyen birka ország nincs még 1 a világon.
csa-csa
@Hellcat: ezt a "birka országot" túl sokat hajtogatjátok!
Mégis mit akartok! utcára hiába mész szép szóval, csúnya szóval, semminek nincs foganatja! Lövöldözzünk? vagy mit! Márpedig én békét akarok! Nincs kedvem egy eltévedt golyóhoz! Neked van? Nézz körül! Szinte minden tüntetés elképesztő vandalizmusba torkollik! A házak égő fáklyák, fosztogatás, rombolás! Olyan károkat okoznak, hogy többe kerül az újjáépítés mint a nem vitásan nemtetszést kiváltó intézkedések anyagi vonzatai.
Hellcat
@csa-csa: A romboló tüntetés az a jobboldal műfaja...ne általánosíts...
mariaberta
@csa-csa: Hát látod, ez a különbség kettőnk között. Ezt a stílust soha nem használom sem jobb, sem baloldal felé. Így ezennel elköszönök Tőled és ezután írhatsz amit csak akarsz, engem nem érdekel.
kukac50
Három csapás Magyarországra Áder,Orbán Lázár.
Ádernek is családostól Pakson kellene élni!
Desischado
Már napokkal előtte megmondtam, hogy aláfogja írni! És igazam lett! Ő is egy mocskos hazaáruló!
Desischado
@lenhardtibolya: Neked ez a legnagyobb bajod? Itt van Paks, de neked cak ez a lényeg, hogy felmásztak az aktivisták? Veled sem cserélnék észt, Ibolyka! De jó már neked! Még véded ezt a férget?
bakegya
@csa-csa: igazad van,tőlem se kérdezte meg az a két kapucnis kölök akik a kocsim szélvédőjén át célozta meg a rendőrgyereket betontérkővel!!!
Az önrész 100-ast se ajánlották fel-sírva ríva könyörgött az anyjuk,hogy engedjék el a kiskorú haverjaid-ha jól sejtem!!!Orbánkutyagumi majd megvéd téged is meg az utca emberét is a terrortól,de még az atomkatasztrófával gerjesztett világégéstől is-úgy mint azon a délutánon is-hazapucol a cinege utcai védvonal mögé és onnan koncentrálja a puttó seregét szembe a népakarattal,de GYURCSÁNNYAL szembe mindenképpen...kattantak üldözési mániája azóta is tart!!
Jogban járó büntetettet csináltak belőled is,ja hogy te nem vágod...RIZSAHARCOLJ-MAJD SEGÍT...
bakegya
@bakegya:a lényeg az állandó virtcsaft-és minden keretet-értéket nem csak szellemileg,fizikailag is szétbarmolni a végletekig-most éppen átment kínaiba-de mit pakol a hátunkra írásba az ő alkotó mániájával???-azt senki sem tudja-csak a felcsuti maradona,meg a helytartója akit simlicska talicskának hívnak. @csa-csa: igazad van,utólag megtudjuk,beeteti velünk a kéthatmados seregével-hadipari hatalommá tesszük Magyarországot -MÁR RÁGOM IS-a lőporszagot.
lenhardtibolya
@Desischado: Egyetértek, én sem cserélnék...
nyanya001
kanadaihirlap.com/2014/02/11/egy-igazmondo-ember-orban-viktor-igaz-mondasai-1989-tol-napjainkig/

Hosszú lesz, de érdemes elolvasni. Ékes példája annak, hogy egy “politikus” hatalma megszerzéséért mi mindenre képes, és hatalma birtokában mennyire torzul jelleme. Jól nyomon követhető, hogy szükség szerint milyen szemérmetlenül hazudik, sok esetben saját magát is szembe köpve, jól nyomon követhető gerincének, emberi tartásának romlása, köpönyegforgatása és a tömegek kihasználása. Lássuk. (fentebb )
mariaberta
@nyanya001: Te mindig a dolgok elevenére tapintasz. Ezért a munkáért én köszönettel tartozom, mert sok mindenről nálad értesülök.
nyanya001
@mariaberta: Csak a tényeket próbálom ecsetelni !
csa-csa
@mariaberta: elköszönhetsz, de a vandalizmus az vandalizmus, akár melyik oldal csűrhe bandája is is csinálja! ráadásul ezzel még soha sehol nem értek el semmit csak nind nagyobb és nagyobb károkat csinálnak, amit egyébként élete végégi fizettetném az ilyen mocsadék bagázzsal! !üdv.
nezelodo
kanadaihirlap.com/2014/02/11/egy-igazmondo-ember-orban-viktor-igaz-mondas

Az utolsó bekezdés a fent nyanya001 által javasolt gyűjteményből:

"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél. (1993) – nol"

Isteni módon fogalmazta meg önmagát, lehet hogy már kialakult benne a kettős én, és kívülről nézi az előző önmagát? Ki tudja... És még mennyi mutációja lesz neki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.