A DK kezdeményezi, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága indítson vagyonnyilatkozati eljárást Papcsák Ferenc fideszes képviselő ellen. Az ellenzéki párt egyúttal felkéri a NAV-ot, hogy folytasson le vagyonosodási eljárást a zuglói polgármesterrel szemben – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a pártszóvivője.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Papcsák Ferenc a sajtónak azt állítja, hogy nem lát bele az ügyvédi irodájának a működésébe, amelyből bruttó 160 millió forintos osztalékot vett ki 2013-ban. "Tovább tarkítja a történetet", hogy – a DK szerint összeférhetetlenségi problémákat felvetve – a politikusnak a Veszprém megyei önkormányzattól van érvényes megbízási szerződése, "sőt a kormány egyéb alapítványaihoz is szervesen kötődik Papcsák Ferenc ügyvédi irodája" – jelentette ki.

Gréczy Zsolt azt mondta, az ügyvédi irodának a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványával (MVA) van kapcsolata, miközben a politikus az MVA egyik alapítványában és cégében is tisztségviselő. Rejtélyesnek nevezte, hogy az MVA által létrehozott hálózathoz tartozó Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumát a képviselő vezeti, aki ezért a tisztségéért 2013-ban havi bruttó 500 ezer forintot kapott.

Az Index hétfőn azt írta, hogy Papcsák Ferencnek, aki számításaik szerint tavaly a legjobban kereső képviselő volt, a legnagyobb bevétele az ügyvédi irodájából származott. A képviselő, aki Zugló polgármestere is egyben, 2013-ban havonta átlagosan bruttó 15,5 millió forinttal lett gazdagabb; más bevételei mellett, egyedül az ügyvédi irodájából bruttó 160 millió forint osztalékot vett ki – közölte a portál. Az Index beszámolója szerint Papcsák Ferenc telefonon válaszolt néhány kérdésükre, későbbi kérdéseikre viszont nem, hanem perrel fenyegette meg őket.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Semmi értelme, már ettől nagyobb ügyeket is elsikáltak. Erről Horváth András tudna többet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@tavaszi: Gyurcsány dobta fel Simont ? Egyedül te tudsz erről, még a Fidesz is másként tudja...
nemjoezigy
Végre csinálnak valami hasznosat, a szocik is meg a fidesznyik is.
Meg a nav is, ha neki áll és elvégzi a munkáját, nem pedig szelektál, hogy csak azt ellenőrzi, amelyiket akarja.
1magyar
Az ilyen hirtelen meggazdagodottakra mindre rá kéne! Mészáros is, miből lett 7 milliárdja?
coni
Közérdekű adat kérésre perrel fenyegetni érdekes. Élég lenne ha alávetné magát egy vagyonosodási vizsgálatnak és rögtön tisztázná magát per nélkül. Vagy nem???
kukac50
A Fidesz berkein belül is minden képviselőt a Nav-nak kellene elszámoltatni.
Nem Rubovszkynak aki azért hozta előre Zsiga Marcell vizsgálatát,hogy másik pártok ne lehessenek ott az elszámoltatásnál.
Nagyon mocskos ez a helyzet az igazságszolgáltatás területén.
Nincs igazság még kormányon van a Fidesz???
keresztapa
@kukac50: Mindaddig a még a pártok katonákat ültetnek felelős beosztásba, addig az igazságszolgáltatás csak népmese! A független bíróság csak az igazságtól független, mert igazságérzete minden bírónak a függetlenségén alapul, ami az ő felfogásának függvénye. Csak a bírónak van ítélkezési joga:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.