A kazincbarcikai szocialista többségű közgyűlés elfogadta a szintén szocialista polgármester, Szitka Péter javaslatát, melynek értelmében Kazincbarcikán a szegények nem kukázhatnak többé – számolt be a Hír24. Nem magát a kukázást tiltották be, hanem "lehetőséget és pénzt adnak" a lakóknak arra, hogy lezárják a konténereket.

A városban ugyanis állítólag sokak szerint egyre több a probléma a kukázókkal: szemetelnek, ami nem szép látvány, plusz egészségtelen is. "Kazincbarcikán, mint minden hasonló városban a kukázás nagy probléma. Nem csak szociális megközelítésben, hanem egészségügyi és vizuális oldalról is" – magyarázza a polgármester. Ráadásul, hozza fel további érvként, a legtöbb kukás nem is helyi. Tehát, más kukásokat is nekik kell eltartani.

A városvezető szerint mindez felháborodást váltott ki a helyiek egy részéből, ezért talált megoldást: összesen 30 millió forint közpénzre pályázhat az, aki szeretné bekeríteni a szemetesét.

A lap emlékeztet rá: hogy az Alkotmánybíróság egyszer már kimondta, nem lehet a guberálást büntetni. Szitka Péter erre azt mondja, ő nem tiltotta be a kukázást, csak lehetőséget adott a lakóközösségnek, hogy lezárja a kukáit.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Elég szomorú, hogy embereknek ezt kell ennie. De sokkal nagyobb tragédia lehet belőle, mert nem tudni, mit esznek, milyen betegséget kapnak tőle. Ha egy óvodai, bölcsődei közösségbe nem lehet bevinni otthon készült tortát, mert közegészségügyi szempontból veszélyes lehet, akkor mit lehet mondani ezekre a kidobott kajákra. Még télen hagyján, de mi lesz nyáron? A zöme nem dobálja szét, de van olyan, aki kirázza belőle a szemetet, szana szét hullik a földre. Nem biztos, hogy olyan nagy baj az, ha a fentieket egy önkormányzat meg akar szüntetni. Csak a képmutatás csimborasszója, amikor törvénybe akarták megtiltani, hogy a lomokat elvigyék, pedig annak semmi egészségkárosító hatása nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@mariaberta: Na, nem volt könnyű megtalálni, hogy tegnap, 20:25-re válaszoltál. :)
kukac50
Budapesten a Fidesz hozott olyan törvényt ami tiltja a kukázást és a lomtalanításkor a gyűjtögetést.
Desischado
A fityisz kezdte a tiltással, az nem szép, ha szétgórják a szemetet!
modera
@yazo64: Ne általánosíts, és ne legyél rosszindulatú. Vannak ilyen parasztok, én is láttam már ilyeneket, de az egyik sem volt gazdag...
mariaberta
@QQCSI: De ami késik, nem múlik, és hát elég sok olvasnivaló volt.
levarosbukta
@Souky Sanjay: Semmi köze a dolognak ahhoz hogy szocialisták vagy sem. Fideszes vezetésű városban is rendelet tiltja a kukázást. A lakótelepeken pedig szinte az összes kuka le van zárva. Nagyon fel van fújva ez a dolog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.