A Jobbik vezetőinek és tagjainak kitiltását kérte Romániából a kormánytól és parlamenttől kedden Traian Basescu államfő az előző napi marosvásárhelyi autonómiatüntetés miatt. "A Jobbik egy szélsőséges párt, amely nem visel felelősséget az egyesült Európáért, csak saját kicsinyes céljait követi. Európában növekszik a szélsőséges pártok súlya, és ha Magyarország nem tudja féken tartani őket, Romániában nincs keresnivalójuk" - jelentette ki az államfő. A marosvásárhelyi megmozdulásról beszámoló román lapok és hírtelevíziók hangsúlyozták, hogy a rendezvényen Vona Gábor, a Jobbik elnöke, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a "Magyarországon betiltott Magyar Gárda" több képviselője is jelen volt, ez utóbbiakat téve felelőssé a csendőrökkel való dulakodásért.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nem gondoltam volna, hogy egyszer igazat kell adnom a románoknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
A Románoknak semmi joga nincsen,és nem lehet arra vonatkozóan,hogy kitiltson bárki Magyar polgárt is a volt Magyar területekről !!! Igazából én Őket tiltanám ki ,mert nem jogosan bitorolják a volt Magyar ország egy nagy részét!!! Aki másként érez az persze nem is igazán Magyar,még ha Magyar állampolgár is!!Annak nem itt van a helye,és menjen haza!!!Az 50 év elteltével vissza kellett volna csatolni azokat a területeket az eredeti anyaországhoz!!! Ez nem történt meg,és ez is az egyik nagy bűne a volt kommunista rendszernek,de az Antall kormánynak is ,hogy még csak kísérletet sem tettek rá !!Németország újra egyesült ,és a világon mindenütt rendeződtek a területek csak itt nem !!! Miért??Románia Erdély nélkül egy koldús senkik országa lenne!!!Még a gondolat gondolatától is rettegnek,hogy elveszítsék Erdélyt!! Úgy tesznek mintha az mindig is Őket illette volna!! A sok ércbányák,erdők,értékes emberek !!! Mind elveszett Magyarországnak ..!!!Aki a jobbiktól fél arra azt kell mondanom ,hogy nem tisztességes ,rendes ember aki a becsületes munkából akar megélni!!Féljenek is !!! Lesz mitől,és kitől majd a választás után !!
silber13
@gazdag dezső: De bizony joga van! Egy idegen ország területén azért nem lehet azt tenni, amit akarunk, igaz? És ez jelenleg és véglegesen román terület, nem pedig magyar!! Nem kellett volna háborúzni, akkor nem tartanánk itt!
farczadi
Tudomásom szerint Vona Gábor semmi törvénybe ütközőt nem tett, amiért meghozhatnának egy ilyen döntést.
silber13
@farczadi: Tévedés ne essék, sajnálom, hogy csak harmadikként végeztek, , mert a fityiszt ha valaki, ők el tudták volna takaritani. De kérdés az. mi volt Romániában, mik hangzottak el, ami miatt a románok bedöühödtek.
laszlobihari
@gazdag dezső: Én nem félek a jobbiktól, én egyszerüen gyűlölöm és sajnálom azt a néhány okos és értelmes jobbikost aki kénytelen eltűrni a sok ostoba bunkót! Egyébként zazrivecz "úr" miért nem verte a nyálát Burgenlandban? az is volt Magyarország, ott sincs autonómia, vagy talán ott udvariassan ugyan de határozottan megmutatták volna neki a gráci országutat?
farczadi
@silber13: Marosvásárhelyen spéci semmi olyant nem tett, nem mondott, ami indokolná - vagy legalább is én nem tudok róla. Azért akarják kitiltani, mert a Jobbik aféle mumus, és ő a vezetője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.