Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője kecskeméti lakossági fórumán pénteken arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne folytassa "az ország romba döntését", ne folytassa "az emberek kizsigerelését".

"Ne folytasd, hogy megmondod nekünk, hogy mikor vagyunk jó magyarok, nálad lényegesen jobban tudjuk, Viktor" – mondta a baloldali politikus a város főterének egy padokkal körbe vett részében, ahol mintegy 150 ember hallgatta.

A volt miniszterelnök arra kérte Orbán Viktort, hogy ne akarja a gyermekeknek megmondani, hogy mi az erkölcsös és mi nem az. "Mert őszintén szólva, tőled legföljebb csak erkölcstelenséget tanulhatnak" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A politikus szerint nem szabadna megtenni azt a tisztességtelenséget, hogy az országban lehet iskolája egyháznak, civil szervezetnek, de nem lehet iskolája egy falunak vagy egy városnak.

"Ne folytasd, mert meg fogunk állítani, meg fogunk verni, nem kicsit, nagyon" – fogalmazott.

Véleménye szerint érteni kell Szent István üzenetét, aki legnagyobb reformere volt ennek az országnak. Emlékeztetett arra, hogy Szent István Európához akart csatlakozni, Európa "modern vallását, a kereszténységet, a katolicizmust" akarta felvenni.

Hozzátette: Orbán Viktor viszont legszívesebben ázsiai politikus lenne. Mint mondta, ha "Viktor keletre akar menni, akkor mondjuk neki: ég veled".

Gyurcsány Ferenc a múlt politikusának nevezte a kormányfőt, és úgy fogalmazott: "úgy viselkedsz, mint Putyin pincsikutyája, annak is elég randa vagy magunk között szólva".

A politikus szerint idegen nyelvet kell tanítani szinte anyanyelvi szinten, azonban ehhez "kevesebb Trianon-emlékmű kell, kevesebb székely kapu kell".

A választási esélyekről annyit mondott: az alacsony részvétel a Fidesznek kedvez, ezért arra kérte az embereket, hogy menjenek el minél többen szavazni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Itt az ideje a csúti gazembernek, hogy megint bocsánatot kérjen, mielőtt végleg elhúz, de most egész Magyarországtól!

www.youtube.com/watch?v=fOf_Zen_Jns
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Tévedsz Fleto! Hazug pincsikutya a lény...
excep
En inkabb egy feregnek neztem! De lehet plncsi is!
lenhardtibolya
Gyurcsány sem éppen egy szép ember, így kicsit fura, hogy randának nevez bárkit is...
mariaberta
Hát nevezhette volna másnak, mondjuk hiénának,dögkeselyűnek, mint anno Giczy György,, de a kutyát nem kellett volna sértegetni. A többivel egyetértek.
varrólány
Feri bácsi is egyre lejjebb süllyed , de gondolom ilyen stílussal akar több szavazatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.