Az MSZP szerint Magyarországon ma kevesebben dolgoznak, mint a válság kezdetén, és többségük fizetése kevesebbet ér a boltban, mint a 2010-es kormányváltás előtt.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@spu00: Csak megsúgom. A közmunkások 50000 ft. körül kapnak kézhez.
Én a szocik idején voltam közmunkás. Akkor a minimálbért kaptuk, mint egy bejelentett dolgozó. Bizony a közmunkaprogram nem a fidesz találmánya. Ők csak lecsökkentették a bért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@spu00: Csak megsúgom. A közmunkások 50000 ft. körül kapnak kézhez.
Én a szocik idején voltam közmunkás. Akkor a minimálbért kaptuk, mint egy bejelentett dolgozó. Bizony a közmunkaprogram nem a fidesz találmánya. Ők csak lecsökkentették a bért.
spu00
@miazavalami: Megsúgom. még a 60.000-t is megkapják, de megírná, hogy mennyi volt a segély 2010 előtt? Talán azt is megtudná mondani, hogy az állás keresők hány%-a nem üti meg az alkalmazhatóság küszöbét? Érdekelne, hogy 2010 előtt mennyit költöttek munkahely megtartásra, milyen adó kedvezmények voltak és lehetne sorolni az eddig megtett ez irányú intézkedéseket, talán hozzá tehetné, hogy ki, mikor emelte fel pl. a minimálbér és nyugdíj összegét duplájára, s ki aki a továbbiakban is nagyobb változást eredményezett? Nem tudom ,mikor következett be nagyobb munkanélküliség? 2002 máj.-ban 5,7%, 2010 12.6%. KSH adatban ne vitatkozzon, mert még most is 2004-s Gyurcsányi elv szerint történik.Kinek regnálása alatt bocsájtottak el 10.000 pedagógust, zártak be kórházi osztályokat, kórházakat, s ezeknek mi volt az eredménye munka vállalási oldalról, a rossz nyelvek 200.000 emberről beszélnek. Szóval, hogy állunk ezen témával?
Ja, ma a Hortobágyon keresztül jöttem haza, s a korábban látott rendkívül nagy libatelepek teljes mértékben üresek voltak, egy libát nem láttam, pedig korábban 100.000-s nagyságban gágogtak. Nem tudják, hogy miért nem próbálja meg ez az ötös fogat ennek feltámasztását , tudják milyen sok munka helyet jelentene?
Különben az egy milliót 10 évre igérték, s ha van információja, akkor tudná, hogy egy felfutás nem fentről, 7-800.000-ről indul, hanem alulról, s így a 250.000 nagyon szép eredmény a korábbi időkhöz képest.De ajánlanám, hogy vizsgálja a korábbi idők magyar iparának termékeinek 1990 utáni eladhatóságának lehetőségeit, s annak miértjét, s annak jelen időkre való vetületét. Ha valaki nincs tisztában a kommunista időkben gyártott, nyugaton történő eladhatatlanságáról az ne akarjon a jelenlegi helyzetben a munkanélküliség témájáról számon kérni.Az NDK-ban a teljes technológiát lecserélték horribilis összegért, s most is csak a 7-80%-n van az NSZK-nak.Tudják Önök, hogy miről beszélnek. Itt nem elég nyerni, tenni is kellene, ami a szociknak soha sem ment.
Tényfeltáró
spu00, mint klozett

A mai statisztikákat már senki sem hiszi el, okkal.
Nézz körül az országban, az a statisztika. Óriási szegénység, nyomor, korrupció, alkoholizmus, bűnözés - még soha korábban nem volt ekkora.
Felesleges ismételni, de a külföldön dolgozók elképesztő tömege javítja a munkanélküli statisztikákat. 1 milliót meg erre a ciklusra ígérték, nem tíz évre. Ez a fajta közmunka meg nem munka, csak akkor lenne az, ha legalább minimálbérért értékteremtő tevékenység lenne. De nem az, és adóból fizetik.
miazavalami
@spu00: Az álláskeresők nagyon nagyon sok százaléka megüti az alkalmazhatóság küszöbét. Zömében ők dolgoznak külföldön amit eléggé elítélendő módon a statisztika a hazai dolgozók körébe sorol. Holott nem kellene. Így a közmunkásokat sem mert az nem állandó munka. Tehát ez a két igen nagy réteg már kiesik a foglalkoztatottak köréből. Magyarul , ha annyira hülye lenne mindenki aki nem tud itthon elhelyezkedni ahogy te képzeled akkor gondolom külföldön nem alkalmaznák őket. Ha pedig külföldön dolgoznak akkor semmi közük az itthoni dolgozókhoz, még oly mértékben sem hogy emeljék a statisztikai adatokat.
Közmunkásbér: Nettó 50632 ft.
Szakképzett közmunkás: 65000 ft. officina.hu/gazdasag/58-koezmunkas-minimalber-oesszege-2014-emelkedik-a-koezfoglalkoztatasi-minimalber-2014-tol
Munkavezető: 71000 ft.
A legtöbb közmunkás foglalkoztatásához érdekes módon nem kell középiskolai , vagy szakmai képzettség, még akkor se ha van neki. tehát nem kapnak csak 50 ezret. Szeretném látni azokat a linkeket amikről én is láthatom azokat az adatokat amiket felsoroltál.
Szociális, vagy munkanélküli segély összege 2009- ben 57 815 ft.
A kórházakat nem zárták be csak átcsoportosították. Olyan osztályokat amiknek nem volt a kihasználtsága gazdaságos. Erről jut eszembe. A fidesz azzal hogy az állam átvette az iskolákat hány közalkalmazottól szabadult meg? Elmondom. Csak a tanárokat , illetve óvónéniket vette át az iskolával. A technikai dolgozókat nem. A városokban non profit kft-k alakultak . Ők vették át a technikai dolgozókat, jóval kevesebb bérért mint amit addig kaptak. Ez azt jelenti, hogy több tíz éves dolgozók is minimál bért kapnak. Ha van iskolában ismerősöd aki netán irodai , vagy konyhai munkát végez az igazolhatja. Végülis mindenki maradt a helyén jóval kevesebb fizetésért. Szép mi? A szocializmusban a magyar mezőgazdaság valahol a világon az elsők közt kullogott, ha jól emlékszem. Hozzáteszem Orbán és sleppje már akkor a parlamentben ült amikor igyekeztek leépíteni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.