Tízből heten rendszeresen néznek televíziós sorozatokat, a megkérdezettek egyharmada minden nap követi kedvencét – derül ki a Kutatópont felméréséből.

A piackutató cég márciusi, ezerfős online felmérése szerint a megkérdezettek csaknem 70 százaléka néz rendszeresen valamilyen filmsorozatot: 31 százalék naponta, 39 százalék hetente többször, negyedük pedig hetente egyszer. Alig öt százalék havonta vagy annál ritkábban ül le kedvenc sorozata elé.

A legkedveltebb a Barátok közt, amelyet a válaszadók 13 százaléka néz, ezt követi a Jóban Rosszban 9 százalékkal és az amerikai NCIS 8 százalékkal.

A kutatásban résztvevők 19 százaléka megvitatja a látottakat ismerőseivel, 13 százalék utána szokott nézni a stáb tagjainak, 9 százalék fórumokat, híreket olvas a filmsorozatokról, 3 százalék pedig még értékeli is azokat a különböző internetes oldalakon.

A válaszadók 56 százaléka hazai televíziós csatornán nézi, 12 százaléka letölti, 12 százalék pedig az interneten követi nyomon az epizódokat. A kutatás szerint tízből négyen eredeti nyelven nézik a sorozatokat.

Az eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezettek nem foglalkoznak a máshol olvasott vagy hallott kritikákkal: csupán 14 százalékukra igaz, hogy azért nem nézett meg egy filmet, mert az alacsony értékelést kapott különböző cikkekben vagy oldalakon és mindössze 21 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ismerősöktől hallott rossz vélemény gátolta meg ebben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
2 sorozat van amit kötelező megnézni
x akták
rém rendes
Levrone
X-Akták. Megvan mind, napi szinten nézem őket újra, nem tudom megunni. A mai sorozatok ellenben baszottul erőltetettek. Ja, meg Columbo. Na az zseniális. Amúgy szeretem a CSI-t is, pedig programozóként soxor szoktam jókat mosolyogni a szoftvereiken. Ja, majd elfelejtem, Két pasi meg egy kicsi. Ott szinte mindenki zseniális. A forgatókönyv is. Még valami: Madagaszkár pingvinjei, az is hatalmas. :-) A tehetségkutatókat, reality szemeteket, népbutító napi szutykokat szerencsére nem vagyok képes megnézni. A barátok közt és a Jóban rosszban pedig egyenesen idegi és egyben fizikai fájdalmat okoz... :-(
Desischado
Én a Palota ékkövét, a Palota hercegét (ez két sorozat) A Bleach, a Naruto, az Inuyasha (ezeket a neten) és a Szulejmánt nézem, amúgy be sem kapcsolom a TV-ét, mert unom a sok bóvlit, meg az ismétléseket!
Yoda69
Nekem a The Walking Dead jon be :) Most lett vege a 4. szezonnak, oktoberben jon a folytatas.
Persze ezt a magyar teve nem kozvetiti, igy csok torrentezni lehet.
darwin
Semmilyen sorozatot nem nézek,de aki újságot olvas,számítózik ,annak lépten- nyomon bele másznak a pofájába a szereplők, a történések.Egy munkahelyi reggeli,ebéd után,még a történetet is meg tudnám írni folytatásokban.
Meine Ehre heisst Treue
@Yoda69: Azt én is nagyon komálom. Tv-ét nem nézek, mert a kábelszolgáltató teljesen hülyének néz, annak ellenére, hogy én fizetek (!!!), ezért ha filmet, sorozatot, természetfilmeket und so weiter szeretnék, a neten megtalálom. Semmi rossz nincs benne szerintem, inkább annak van oka szégyenkezésre, aki a népbutító, olcsó, igénytelen kereskedelmi tévés marhaságokat nézi: (bele a kukába) való világ, csillagszületik, x factor...

Nagyon jó még a Gengszterkorzó, Emberi tényező, A célszemély, Trónok harca, Arrow.
A zombis sorozaton kívül

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.