A törvény szerint azok a képviselők, akik bár kihullottak a parlamentből, puhára esnek: többmilliós lelépési pénz is ütheti a markukat – írja a Blikk.

A számokat nézve az összeg is jóval nagyobb, mint amennyiről az átlagos dolgozó csak álmodhat. A Blikk számításai szerint 215 képviselő távozik most a parlamentből, s összesen 553 millió forintra jogosultak. Igaz, kicsit árnyalja a képet, hogy a politikusok most saját csapdájukba esnek.

A „pofátlan végkielégítések" ellen hozott különadó miatt – amelynek mértéke eredetileg 98 százalékos volt, most 75 százalékos – jussuk 2 millió forint feletti részéből alig látnak valamit. De így sincs okuk panaszra. Kocsis Máténak (Fidesz) például bruttó 4,8 millió járhat, amiből valamivel több mint kétmillió marad meg tisztán. Ám a VIII. kerület polgármesterének pénzéből inkább a városrész profitálhat.

Józsefvárosi általános iskoláknak ajánlom fel a pénzt, az ott tanuló gyermekek tehetséggondozására – mondta a Blikknek Kocsis. A második legnagyobb összegre Mile Lajos (LMP) számíthat. Közel 4,4 milliójából 1,9 milliót kap kézhez. – Megtartom a juttatást – mondta terveiről szűkszavúan Mile.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez a parlament olyan mint egy ország az országban. A parlamentben dolgozók bemondásra kapják a költségtérítést. Semmit nem kell számlával igazolniuk. Leváltásukkor 1 hónap helyett 6 hónapig kapnak még fizetést. Jövedelmüket nem kötelesek pontosan bevallani, bármikor módosíthatják bevallásukat. Ha nem járnak be dolgozni ugyanúgy kapnak fizetést. Munka közben fogyaszthatnak alkoholt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bumeráng
@Hellcat: továbbra is.
Éljen, éljen...:-)) Egyébként fejenként ez mindössze két millió forint körüli összeg lesz, a sajtó megint szándékosan lázít, de úgy tűnik, ezt még sokan megeszik
Desischado
Mi mikor kapunk???Nekik bezzeg jár! Szemét banda!!!
Meine Ehre heisst Treue
@Desischado: Óh, kedves naiv fórum társam, kapunk mi, hogyne kapnánk: ha el nem ugrunk.
Hellcat
@bumeráng: Ti már csak tudjátok mi a szándékos lázítás nem? Mint amikor a gyurcsán parlamenti fizetésének emelkedéséről írtak úgy hogy be sem került oda...
gödörben
@sokanvagyunk: Még nem elegen, de napról-napra többen. Majd az utca megoldja, mert más lehetőség itt nem nagyon lesz. Maguktól ezek nem fognak eltakarodni. Sajnos a lakosság nagy része hisz ezeknek és az elődeiknek. A dumájukat nem hiszi, de míg hagyja őket élni, nem lázadozik. Ezek most roham tempóban lopnak, csalnak és mivel már a megélhetést veszélyeztetik elöbb utóbb kiborul a bili. Azt meg kell várni, de utána ezekről és a le felmenőikről is lehúzni az utolsó ellopott pénzt is.
EcsiAntal
Ez a legnagyobb szemétség ami megtörténhet---ha valaki képviselőnek indul annak tisztában kell lenni azzal hogy a mandátuma lehet hogy csak 4 évre szól --továbbá mindegyiknek van egyéb jövödelme is pl: polgármester is vagy üzleti vállalkozása --ezek szerint aki majd az önkormányzati választáson veszít és nem lesz polgármester is de már felvette a képviselöségért akkor megint kap tehát kétszer ha igen ez vérlázító és pofátlanság ha így van .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.