A következő tanévtől pontosan megszabja a kormány, hogy milyen tankönyvekből taníthatnak a tanárok az állami iskolákban.

Hoffmann Rózsa listájáról a Propeller is írt. A múlt héten kiküldött listán évfolyamonként és tantárgyanként szerepel, miből lehet oktatni, és magyarból, illetve történelemből több esetben semmilyen választást nem hagy a tanároknak a kormány.

"Egy olyan tankönyvből fogok tanítani szeptembertől, amelyet én sem ismerek. Nincs választásom, ezt írta most elő nekem a kormány."

"Jövőre a tizedikeseknek elég nehéz dolguk lesz, mert teljesen más logikát követ a kötelező tankönyv, mint amit eddig használtunk. De mondta az igazgatóm, hogy törődjünk bele, ez a kötelező" – idézett kettő tanárt az Origo.

Az igazán sokkoló – az Origónak nyilatkozó tanárok és igazgatók szerint – a javasolt tankönyvlistához csatolt köznevelési államtitkári levél volt, amiben az állt, hogy az igazgatók tankönyverendelését jóvá kell hagyniuk az állami vezetésű tankerületeknek, a tankerületi vezetők azonban csak akkor írhatják alá a rendelést, ha az iskolák a javasolt tankönyvlistáról választanak.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Kedves TAnárok- sokan közületek erre a kormányra szavaztak- szerintem most is.
Hát egyétek meg amit főztetek.
Hála IStennek a gyerekeim lassan kikerülnek ebből a rendszerből
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@karma1: "a karmam pedig soha eletemben nem volt ennel jobb,.."
biztos jó Neked!
DE bachatod a karmád, ha nyomorogsz, meg bármit el kell vállalj hogy megtartsd állásod!
kukac50
Tüntetni kell az mellett ,hogy a gyerek képességeinek megfelelő tankönyvből tanulhasson!
Ne politikusok határozzák meg,hanem akik tanítják a gyerekeket,mert azoknak több a tapasztalatuk azon a téren.
karma1
@csa-csa: Ha sikerul valaha elerned az eletedben, hogy lerazhasd Magadrol a negativ dolgokat (beleertve a negativ emberek tarsasagat is), akkor meg fogod latni, hogy a karmad jora valtozik, es egyre tobb jo dolgot vonzol be Magad kore...

Nagyon szivesen irok Neked priviben, mert ha valaki valaha volt nagyon lent, a remenytelensegben, egeszsegileg, anyagilag romokban, akkor en voltam...

Mindenki karmaja eredendoen nagyon jo, viszont mi teszunk arrol, hogy a leheto leggyorsabban el tudjuk b@chni...:-((

Szeretettel kivanok szep husveti unnepeket,...:-))
alte trottel
@varirmag: Értettem, kérek engedélyt meghunyászkodni! Szóval te egy virtigli "sőt" vagy. értem. Bár nézd el nekem vén kelekótyának, ha inkább hiszek a tapasztalataimnak, miszerint a zárójelezősök (akik kurvaérdekes módon sosem a Nobel díjasokat, világhírű sportolókat és művészeket zárójeleznek) valahogy mégiscsak jellemzően antik.
De mindeme kitérő után esetleg a nagyságrendekről is ejtenél pár szót? Netán irodalmi hivatkozással? (Kurvainfo, rémhír- és tachotévé, agyarnemzett nem számít)
csa-csa
@karma1: viszont kívánom és kedves családodnak!
üdv.
análisdrabális
@varirmag: Fotelnáci barátom!
Nagyapám szerencsés volt nem csak azért mert 97 évet ért meg egykori wehrmacht panzer tisztként túlélte a világháborút, és amerikai fogságba esett hanem azért is mert amikor 1948-ban "hazajött" illetve hazaengedték Magyarországra a magyar feleségéhez azok az avósok (akiket ismert még nyilas korokból) nem vitték el.
Na ő mesélte mennyire rühellte a zsidókat 1942-ig, amikor elbeszélgetett egy magyar-zsidó munkaszolgálatossal és rájött hogy többet tud a német irodalomról mint ő.
Ugyan is egy német tanárral beszélgetett.
Onnantól változott meg a véleménye annyira hogy még 90 éves korában is kijárt a helyi zsidó temetőbe a sírokat gondozni "vezeklésből".
De mesélte azt is hogy a nagypofájú waffen ss a civilek gyilkolásban nagyon jó volt, de ha jöttek a ruszkik elsőként vonultak "védekező" állásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.