Ismét a kishantosi pályázatok értékelését kérte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) Szabó Rebeka ellenzéki országgyűlési képviselő kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Együtt-PM színeiben politizáló képviselő szerint a kishantosi biogazdaság és népfőiskola által eddig bérelt, most jogvita alatt álló földeken végzett pusztítás megmutatta, hogy "az új kétharmad semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha hatalmát kell demonstrálnia".

A nemzetközi hírű mintagazdaság földjein növekvő terményt az állítólagos új bérlők a földalapkezelő és a rendőrség "asszisztálása mellett tették tönkre" – írta, hozzátéve: a nyilvánosságnak joga van tudni, milyen indokkal vette el az Orbán-kormány a földet a 21 éves kishantosi népfőiskolától.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány tisztviselői hazugságaikkal asszisztálnak a romboláshoz: a vidékfejlesztési miniszter nem tartotta be az alapvető jogok biztosának tett ígéretét a kishantosi gazdaságban kialakult környezeti értékek megóvásának vizsgálatáról, Bitay Márton államtitkár pedig a jogállami normákat figyelmen kívül hagyva bátorítja az értelmetlen pusztítást végzőket.

Az Együtt-PM mélységesen elítéli a pusztítást és a továbbiakban is mindent megtesz a biogazdaságért és az érte küzdő civilek támogatásáért. Ennek jegyében kéri Szabó Rebeka másodszor is a pályázatok értékelését az NFA-tól – olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mit lehet tenni most mar, hogy elkezdtek a termes beszantasat? A mezogazdasagban mindennek nagyon szigoru ideje van, vetesnek, aratasnak, kapalasnak, meg a tragyazasnak - mindennek. Ha iden valamit beszantanak, arra mar kezo, hogy most kedjenek bele vetni valamit, ez az ev mar mindenkeppen kiesett, arrol nem is beszelve, hogy teljesen szetbarmoltak erzeketlenul MINDENT...

A termeszetet nem lehet legyozzni, tuljarni az eszen, dehat ezt hogy is ertene meg akarki is, aki csak elnyert egy foldmutyi-tendert, de azt se tudja, hogy mi az a foldmuveles?

Magyarorszagot regen "Europa eleskamraja"-nak hivtak, meg az en gyerekkoromban is,...Ezt mar reges regen el lehet felejteni, a legjobb termofoldek, eghajlati viszonyok mellett fogunk ehenhalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.