Az Audi a legvonzóbb cég Magyarországon – a Randstad Award (a világ legnagyobb független munkáltatói márkájának) felmérése alapján. A munkahely kiválasztásakor a magyaroknál az elsődleges szempontként a bér és a juttatások szerepelnek, megelőzve a foglalkoztatás biztonságát.

A felmérést készítő cég tájékoztatása szerint a magyar munkavállalók 67 százaléka szeretne az Audinál dolgozni. Ezzel az eredménnyel a vállalat elnyerte Magyarországon a legvonzóbb munkáltatónak járó Randstad Awardot.

A világ legnagyobb független munkáltatói márka felmérése alapján a győri autógyár több szempontból is az élre került: a megkérdezettek szerint Magyarországon az Audira jellemző leginkább, hogy versenyképes bért és juttatásokat biztosít, hogy hosszú távon is garantálja a foglalkoztatást, illetve hogy megfelelő képzést nyújt az alkalmazottainak.

"Ha így értékelnek egy vállalatot, az azt jelenti, hogy a legjobb munkaerőből toborozhat és így komoly versenyelőnyre tehet szert" – idézi az összegzés Baja Sándort, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatóját.

A Magyarországon első alkalommal végzett felmérés szerint a leginkább környezet- és társadalomtudatos munkaadónak a Mercedes-Benz, a legérdekesebb munkalehetőséget kínáló vállalatnak pedig az IBM bizonyult 2014-ben. A saját szektorában elért legjobb eredményért különdíjat kapott a Samsung Electronics, a Richter Gedeon, a Magyar Telekom és a Nestlé.

A felmérés eredményei szerint az autóipari vállalatok még a telephelyüktől távol is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Audi számít a legvonzóbb munkahelynek még a Dél-Dunántúlon is, a győri vállalatot csak a Mercedes-Benz tudta megelőzni Közép- és Észak-Magyarországon. Más szektorban tevékenykedő cégek közül a második helyig csak a Samsung Electronics és a Nokia jutott el a Közép-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön. Ez alapján nem meglepő, hogy a szektorokat tekintve minden demográfiai csoportban az autóipar a legnépszerűbb a magyar munkavállalók körében.

A kutatásból kiderült, hogy az állásajánlatok közötti választásnál a magyar munkavállalók 41 százaléka a fizetés alapján dönt. Csak minden hatodik válaszadónál elsődleges szempont az, hogy a munkaadó hosszú távon is tudja-e garantálni a foglalkoztatást. "Ez nem magyar sajátosság, globális szinten hasonló tendenciák figyelhetők meg" – vélekedett Baja Sándor.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Más szempontok szerint az első tíz álommunkahely Magyarországon:

1. Szerencsejáték Rt., 37,46 %
2. T-Mobile Magyarország Távközlési Rt., 36,92 %
3. Audi Hungária Motor Kft., 31,09 %
4. Mol Magyar Olaj és Gázipari Rt., 30,9 %
5. Pannon GSM Távközlési Rt., 30,43 %
6. Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt., 26,10 %
7. Philips Magyarország, 23,99 %
8. Porsche Hungária Kereskedelmi Kft., 23,45 %
9. Magyar Légiközlekedési Rt., 22,37 %
10. Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft., 21,59 %

(Nem is értem, a Mercedes hogy kerülhetett be a cikkbe, ahol a legtöbb fizetés a melósoknál olyan kevés, hogy arcpirító lenne leírni.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.