Az első Orbán-kormány idején megnyomták a rendőrök fizetését, utána azonban elfeledkeztek a testületnél dolgozókról – írja a hvg.hu.

A szocialista kormányzás idején volt az utolsó, 2-3 százalékos béremelés, azt követően viszont a folyamatosan emelkedő garantált bérminimum miatt egyre több hivatásos szorult támogatásra, 2013-ban már az állomány tíz százaléka tartozott ide.

„Nemrég kétbőröndnyi étellel tért vissza Budapestre az egyik pályakezdő kollégám a szüleitől, miután a fizetéséből 60 ezer forint azonnal ugrott a rendőrszálló költségeire, és a megmaradt 30 ezer forintjából csak így tud kijönni" – mesélte egy fővárosi egyenruhás a hvg.hu-nak, aki már másfél évtizede dolgozik rendőrként.

A fővárosban dolgozó törzsőrmester elmondta, hét éve nem emelkedtek a bérek, ő egyébként 2005-ben vitt haza 90 ezer-100 ezer forint körül. „Az eltelt évek alatt nagyjából 60 ezer forinttal nőtt a fizetésem, köszönhetően a rendfokozatbeli előlépéseknek, valamint a kapott pótlékoknak, így a bruttó 25 ezer forintos bűnügyi 'pénznek' és az bruttó ötezer forintos gépjármű-vezetői kiegészítésnek."

A járőrök, kezdő rendőrök irigykedve nézhetik a Készenléti Rendőrségnél (KR) dolgozó kollégáikat, akik, mint tavaly megírtuk, igazán jó helyzetben vannak, mert a pluszfeladataik révén akad köztük olyan törzsőrmester, aki az alapbér csaknem háromszorosát, mintegy 450 ezer forintot visz haza hónapról hónapra.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak is ismerten jó a bérük. A szervezetnél a legmagasabb bruttó bér 966 ezer 250, a legalacsonyabb 200 ezer, az átlagos bruttó bér pedig 450 ezer 900 forint havonta. Természetesen ehhez még hozzájönnek a különböző pótlékok, a cafetéria, valamint a túlórák ellentételezése, amely – mint nemrég megírta a hvg.hu – 2013-ban 626 millió forintot tett ki.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ez a közalkalmazottak sorsa! Béremelések a tanároknak és az eü dolgozóknak valamilyen úton megtörtént az elmúlt 2 évben. És a többivel-szociális dolgozók, rendőrök, tűzoltók- vajon mi lesz?! A gyermekvédelemben dolgozók pótlékot kapnak ez év márciustól kezdve, de a bérük nem emelkedett! Választás előtti mézesmadzag volt az is, mert a pótlékok adása bármikor megszüntethető! Az alapbérek a minimálbérek emelésével soha nem emelkedtek, így tartunk ott, ahol tartunk! Minimálbéres ország...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
análisdrabális
Fakabátok nem tetszik a munka el lehet húzni közrabszolgának
postamester
Persze hogy nem jut a közrendörnek...viszi a vagyont a TEK...
Most olvastam, hogy milliárd nagyságrendben kapnak
új luxusautókat a 2 éves Audi Q 7-esek mellé...:(Vagy helyett ??)
Mobil123
@postamester: Mert ők mérdemlik!! Különben hogy védenék a vezírt? A rendőrt meg felfüggesztik mert a főnökének nem tetszet az utcán randalírozóval szembeni eljárás. (igaz Tarjányi szerint szakszerű volt és én inkább neki hiszek!!)
postamester
@Mobil123: azért furdalja az oldalam a kiváncsiság, ha - esetleg -
nem a fidesz gyöz a legutóbbi választáskor, mi lenne a TEK sorsa ???
És kié lett volna a sok ingyen üditö, meg a méregdrága
luxusautó ??? Csak feltevésszerüen ...:)))))
trenszmen
Egy forintot nem érdemelnek!!
Senki sem tart pisztolyt a fejükhöz, hogy ők "rend" őrök legyenek!!!
Szívem szerint az összes rendőrt kitiltanám még az országból is, teljes vagyonelkobzás mellett!!
qxy
Na most letólnak egy páran.
Tanárok, tűzoltók rendőrök.
Tanár.- 45 perc egy óra. .- tavaszi, nyári karácsonyi meg, , , , , szünet. hány munka nap is egy évben? " Hány munkaóra? ( 60 perc! )
tűzoltók.- ha van tűz vagy egyebek, mennek jó, veszélyes. de mi nem. ? ? egy évben hány munkaóra:? ? ( a készenlétet azt ne már)
Rendőr.- kimegy, sétál, rendet tesz, ( ha tesz) veszélyes? Mi nem az?
Egy gyári munkás. - aki szalagba dolgozik.- " MINDEN NAP" ! - minőségi munka, ! egy óra 60 perc! Reggel 6.- 15 . h .ig. munkaidő.
Nem tudom melyik nem szarna be a szalagmunkába egy hét után? ? ?
és ki panaszkodik állandóan? " a gyári melós" ? ? ?
Miért nem tanult? Azért mert a tanár a rendőr a tűzoltó nem tudna ruhába menni mert nem volna ruha, cipő, és enni is kell és ki gyártja meg? Vagyis, minden munka fontos, és szükséges. De annak kellene panaszkodni akinek igazán rossz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.