A hatalom nagydarab, kék ruhás zombijai eltakarították Orbán Viktor útjából a tisztességes Magyarország néhány tucatnyi képviselőjét, akik a Szabadság téren megpróbálták megvédeni helyettünk a becsületünket. Hallottam, ahogy azt mondták kedden reggel a hazug és százezrek emlékét sértő monumentumot Orbán parancsára építőknek, hogy megértik őket. Megértik őket, hiszen a főnökük utasítását teljesítik, hogy ez a munkájuk, hogy ebből élnek, otthon nyilván a gyerekek várják a fizetést. Pont mint a vészkorszakban, amikor ugyanígy tette mindenki a dolgát, aminek következtében százezrek végezték életüket koncentrációs táborokban.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Én is csak lélekben vagyok ott.
Köszönöm azoknak akik ott vannak.
De miért nincsenek ott a hajléktalanok? a szegénységellenes hálózat? a lakjon jól minden gyermek csoport? a diákok? a nyugdíjasok? A mozgáskorlátozottak? a romák? a zsidók? a többiek - és én?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@világlátó: Én ezért vállalok önkéntes munkát - találkozom emberekkel - beszélgetek emberekkel - és előbb-utóbb van aki rájön hogy kérhet tőlem segítséget - meg is kapja - és utána jobb lesz az élete - esetleg ő is meggyógyul ahogy én.
Tolle azt mondja ha a hibáinkra akarunk rájönni az embereket kell figyelni, ha az életet akarjuk megismerni, az állatokat. Szerintem igaza van.Legalábbis én is ezt tapasztaltam. Gyerekkoromban sokat kirándultam -az erdőre mindig jó érzéssel gondolok. A természet - az élet törvényei sokkal jobbak mint amiket az ember kitalált. Azok többsége életellenes.
A felsorolt nevek - lassan ha egyet egyet említek azt sem tudják kiről beszélek. A tv-ben menő sorozatok szereplőiről azonban mindent tudnak - ma már nem beszélgetnek az emberek könyvekről,koncertekről - mert nem tudják megfizetni - bárhova nézek alig látok elégedett embert - mindenhol van valami nagy gond- függetlenül az anyagiaktól-ki jobban leplezi - ki rosszabbul. Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre nekem megnyílnak az emberek. Csak változni nehéz - panaszkodni könnyebb és ez szinte társadalmi elvárás mostanában. Olyan jó lenne egy olyan világ ahol a boldogságunkat ugyanúgy megosztjuk mint a boldogtalanságunkat.
tavaszi
...jól elvagytok: Nil-világlátó. ...sok mindennel egyetértek veletek. ...majd amikor a mindenkori vesztes , nem azon fog agyalni,hogy hol tegyen keresztbe az országnak...ha itthon nem megy akkor brüüüsszülben,...akkor esettleg lesz normális kapcsolat kormány és ellenzék között. egy biztos ma baloldal..és demokratikus ellenzék nem létezik. akik ma ellenzékinek nevezik magukat, azok mind levitézlett kiégett emberkék...akik nem tudnak mit kezdeni a fejükben lévő kevés talentummal...Már ne is haragudjatok: milyen program az ?? hogy orbánnak mennie kell..és menni is fog,.. vagy másik: 150 nap mulva én leszek a miniszterelnök"(libajnai)...nem is csoda hogy a legegyszerűbb gondolkodású emberek sem kértek belőlük.
világlátó
@tavaszi: Mi itt néhányan, akik már csak itt tudják elmondani gondolataikat, néha úgy találkozunk, hogy egyetértünk sok mindenben. Abban reménykedünk titokban, még sokan csatlakoznak ezekhez a gondolatokhoz, erősítve, kiegészítve azokat, kultóúráltan, nem kioktató stílusban. Úgy látom, nem eredménytelen ez a remény. Sajnos igaz amit írsz.Nem tudom hogyan lehet így élni most már ezután. Biztoan lehet, mert muszáj, de hogy a józan, tisztességes, magára valamit adó emberek még jobban elfordúlnak a hazai poltikától.Ez már nem jobboldal és baloldal kibékíthetetlen ellentéte, hanem attól sokkal több. Még az is előfordúlhat, hogy ez a helyzet teremt lehetőséget arra, hogy ez a két oldal közötti cirkusz megszűnjék és egy olyan erő születhet ebből, ami a továbbiakban egy súlyos , erős, homogén tömeget képes alkotni, amelynek csak egy célja és feladata lehet, : előre a nemzet felemeléséért itt Európában. Semmi nemzeti , centrális erőtér, semmi neoliberális eszmerendszer, de semmi újbaloldali kísérlet. Ezek helyett egy modern Magyar Köztársaság hozzá egy jó Alkotmány amely mellé elkészülhetnek a valóban tisztességes törvénykönyvek. A pártok bizonyára nem eltüntethetők, de hogy ki kell venni a kezükből az országot az elengedhetetlen.Az még sem járja, hogy egy párt, amely a 2/3.-os helyzetét kihasználva,olyan jogi és propaganda helyzetet teremtsen hogy 2,3 millió szavazattal uralja a parlamentet, a teljes államapparátust, az önkormányzatokat , azaz mindent. A mai ellenzékről nincs mit mondani. Talán annyit, hogy Bajnai azért nem azt érdemelte, amivel ellehetetleült.
A többi nem ér semmit. El is kellene tűnniök a politikából, de amint látjuk elosztották magukat rendesen.Egyetértek, sem program, sem tehetség, sem képesség, sem társadalmi elfogadottság, talán egyedül a törzs szavazók hűsége ahhoz az egykor még jó elvhez, amiből mára alig maradt valami. Szóval, valamit ki kell találni, a parlamenten kívül. Okos gondolatokat mindenekelőtt. Tőled is Kedves Kolléga !
Pálinkafőző Rézüst
@világlátó: csodát lehet várni. De a lehetetlenben ne reménykedj...:(
világlátó
@Pálinkafőző Rézüst Tisztes Üdvözlet Kedves Pálinkabarát. Aligha nem, de meg kell innunk atavalyi rekord gyümölcstermés pálinkáját, pedig azt gondoltam, talán kiárulok belőle egy új fűnyírógépet.Nem merem kínálni, mert derék honfitársaim közül többen, abban lelik örömüket, miként lehet NAV kézre juttatni embertársaikat.No de félre a gyávasággal.Had idézzek egy korabeli ellenségtől, aki a gazdájának írta ezeket a sorokat. " Az magyarok penig leghenyélőbb népek,
Egyik a másikat gyűlölik mint ebek,
Nincs közöttük hadtudó, ha volna is,
Az tiszt viselőnek soha nem engednek. "
Tudod, szeretem a történelmet. Azt vizsgálom mostanság, vajon mindig ilyenek voltunk mi, vagy csak a közelmúlt egy - két száz éve alatt romlottunk meg ennyire ? Sajnos azt olvasom, már egyre hangsúlyosabb formában, hogy mi mindig ilyenek voltunk. Ugyanakkor mindig elérkezett olyan időszaka a magyarok történetének, amikor a szabadság, az elnyomatás már olyan elviselhetetlen volt, hogy már csak arra kellett várni, ki, vagy kik lesznek azok, akik változást akarnak. Nálunk legutóbb a fiatal demokraták szövetsége Orbán és társai vezetésével tehették meg ezt. Rákóczi után 130 évet kellett várni Kossuthékra, Petőfire, Vasvárira. Újabb száz év kellett az ország felszabadulására, / ezt ma már megszállásnak nevezik /, majd alig több mint tíz évvel később a forradalom néhány hónapja után konszolidálták a helyzetet, jött néhány kedvező változás. A legújabb kor rendszerváltásához több mint negyven év kellett., most a napokban véglegessé vált - mondta Áder János. Senki nem vonhatja kétségbe a választások tisztaságát! ezt is ő mondta. Most tehát a békés építőmunka évtizedei jönnek. Gondolhatjuk. Vajon jönnek? Én nem tudom. De ha visszanézek, nem vagyok arról meggyőződve, hogy így lesz.
"...az emlékezéssel tud védekezni egy társadalom ..." mondta Schmidt Mária a minap. /a feltörekvő szélsőségek, az ellenségkeresők, a gyűlöletkeltők ellen- mondom én /
világlátó
@Pálinkafőző Rézüst: Szóval, emlékeznünk kellene. De hogyan, ha egyrészt nem tanítjuk a múltat, másrészt folyton elferdítjük annak tanúlságait. Az utca embere vajmi keveset tud a magyar történelemből. Most folynak az érettségik. Jó lenne belelátni a dolgozatokba, vajon mit tudnak gyerekeink, unokáink a magyar múltból, az események következményeiről, a levonható konzekvenciákról.Ha nincs semmi tapasztalat, semmi hagyaték, semmi tanúlt, rögzített tanulság a múltban elkövetett és újra és újra előtörő hibákból, újra és újra elkövetjük azokat. Ha nagyon durva akarnék lenni, azt is mondhatnám, kultúrálatlan nemzet vagyunk. Persze ez nem igaz. Talán azok, akik ezért felelősek, nem tettek meg mindet a népünk folyamatos tájékoztatására az általános iskolától a diploma átvételéig.Ez már akkora közhely, hogy kilóg keze, lába, de ha más jobb magyarázatot tud, kérem, tegye meg.
Egy idézet ismét. " aki Auschwitz előtt volt antiszemita az látens gyilkos, aki Auschwitz után antiszemita, az manifeszt gyilkos." Érdekelne, vajon miért kiabált Gaudi ügyvéd úr Hende úr után mi szerint ő , mármint Hende Csaba Honvédelmi miniszter , hazaáruló?
Vajon mitől ennyire felkészült és pontos Gaudi úr, hogy úgy a parlamentben már évek óta, mint most azon kívül ilyen kategórikus? Ő más történelmet tanúlt ? Ő jobban tudja?
Ez a kérdés vonatkozik egyébként a teljes balodalra, azaz a tegnapi teljes ellenzékre is. Egyetlen vitaképes személyiség sincs közöttük. Semmit nem tudtak okos, meggyőző, közérthető, az egyszerű állampolgár számára is megjegyezhető módon ellenérvként felhozni az uralkodó pártok vádjai zápora ellen.Mi ez, ha nem a tanulatlanság, a kulturálatlanság, a felkészületlenség, - azaz - az alkalmatlanság ?Ha ez 24 éve már nem így lett volna, ma nem itt tarthatnánk. Ha változást csodának kellene tartanunk, nem reménykednék. Csodák márpedig nincsenek. Ezért reménykedjünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.