A hatalom nagydarab, kék ruhás zombijai eltakarították Orbán Viktor útjából a tisztességes Magyarország néhány tucatnyi képviselőjét, akik a Szabadság téren megpróbálták megvédeni helyettünk a becsületünket. Hallottam, ahogy azt mondták kedden reggel a hazug és százezrek emlékét sértő monumentumot Orbán parancsára építőknek, hogy megértik őket. Megértik őket, hiszen a főnökük utasítását teljesítik, hogy ez a munkájuk, hogy ebből élnek, otthon nyilván a gyerekek várják a fizetést. Pont mint a vészkorszakban, amikor ugyanígy tette mindenki a dolgát, aminek következtében százezrek végezték életüket koncentrációs táborokban.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Én is csak lélekben vagyok ott.
Köszönöm azoknak akik ott vannak.
De miért nincsenek ott a hajléktalanok? a szegénységellenes hálózat? a lakjon jól minden gyermek csoport? a diákok? a nyugdíjasok? A mozgáskorlátozottak? a romák? a zsidók? a többiek - és én?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Én is csak lélekben vagyok ott.
Köszönöm azoknak akik ott vannak.
De miért nincsenek ott a hajléktalanok? a szegénységellenes hálózat? a lakjon jól minden gyermek csoport? a diákok? a nyugdíjasok? A mozgáskorlátozottak? a romák? a zsidók? a többiek - és én?
coyote3
Így igaz! De én ma délután helyetted is ott leszek...
perfekt
Nem érdekes,hogy -hogy van csak nyugalom ne legyen!Van aki többedmagával érdekelt.
amaramaistanna
Ez hazugság és túlzás! Foglalkozna inkább Orbánékkal,de állandóan az ellenzéket ekézi.A GÉPNARANCS olyan ,mintha TROLL lenne! Könnyen lehet,hogy az!
bencemacska
@amaramaistanna: De jogos az ekézés, mert nem 50, hanem 50 000 embernek kellene ott lenni.
Ez nem zsidó ügy, hanem a demokrácia védelmének ügye!
Gyuri Géderről
Az országot a kormányzó párt köpte szembe, az ellenzék, és az ország többsége bambán hagyta.
Ugyan úgy, ahogy hagyták elúszni a választást.
világlátó
@Nil: Tökéletesen igazad van. Mivé lett az a felemelő tömeggyűlés, amit nemrégiben még láthattunk ? Ez a minden mindegy, úgy is úgy lesz, ahogy Orbán Viktor meghatározta mentalitás persze csak átmeneti állapota mind a " győztesnek " mind a demokratikus ellenzéknek. A vidék hangja ma nem hallik. A traktorok békésen vetnek az ezer hektáros nagybirtokokon. Az eső is kiválóan teljesít, ahogy az ország. A csend az apátia és a szégyen csendje.Idelenn. Ott fenn, osztozkodnak. Ki milyen bizottsági elnök lesz, ki megy Brüsszelbe, ki milyen pozíciót kap a kormány második vonalában. Majd 2018.-ban.
Nil
@világlátó: Még négy évet nem bír ki ez az ország- az emberek, a gyerekek. Ki kell hogy derüljön a fidesz és a jobbik álszentsége, hazugsága. És kell valaki aki rendbe teszi ezt az országot. De jelenleg nincs. Illetve van egy akinek egyszer más sikerült-na kettő. Csak nincs mögöttük erő, folyamatosan bejön a lejáratásuk mert az emberek nem gondolkodnak, nem olvasnak utána dolgoknak- sem idejük, sem kedvük sem lehetőségük nincs hozzá. És sajnos erről anno az MSZP gondoskodott.
Onkan
Az országot az izraeli zászló alatt vonuló életmenetesek, meg az országot mocskoló, megélhetési rettegők köpik szembe.
világlátó
@Nil: Már többször, több fórumon próbálkoztam arra hogy a lakosságot, a népünket, oktatni, tanítani, képezni, felvilágosítani kell. A kormány ezt megteszi, látjuk hogyan. Az eredményeket is látjuk, a különböző nemzetközi felmérések kiértékelése után. Sok kiváló szakmunkás és mérnök kell. A gépjármű összeszerelő üzemekben néhány munkafogást az erre készült célszerszámokkal kell és lehet elvégezni, amit kreatív módon átalakítani , új eszközt és módszert kidolgozni valóban képes lehet a kiváló szakmunkás is, ahogy biztosan van is néhány találmány és szabadalom, a soron dolgozó mérnök is biztosan lát lehetőséget a termelékenység javítására, de a gyártási technológia nem az ő kezükben van, arra mérnök kutató intézeteket tart a tulajdonos, mert a gépjármű gyártás óriási technikai és tudományos verseny. A kormányzat és a lakosság között hiányzik az a gondolkodó, alkotó, aktív, kezdeményező közeg, amit úgy hívunk, hogy a civil társadalom. Konkrétabban, a különböző szakmai, alkotó, tudományos, kulturális, művészeti, oktató, nevelő, szolgáltató, sport- és szabadidőt jól szervező, természet- és környezetvédő egyesületek ezrei hiányoznak, akik megtöltik élettel azt az egyre nagyobb hézagot, ami az aktuális kormány és a lakosság között most csak tágulni látszik. Persze, most is vannak ilyenek. Ki - ki maga körül kérdezzen meg egyet hogy élnek, mit tesznek, milyen eredménnyel?
Én is megteszem, bár magam több egyesületnek is tagja vagyok, látom, tudom mi a probléma.A tagok aktivitása, a helyesen kiválasztott igény, cél és feladatmeghatározás, a partner kapcsolatok állandó életben tartása, az anyagi- pénzügyi támogatottság, a saját erő előteremtése a pályázatokhoz, a pályázatok erősen önkormányzatokhoz kötöttsége,
az egyesület és annak vezetői elfogadottsága, megannyi korlát, fék, akadály.Az egyesületi munka önkéntes, időigényes, közösségigényes, ez pedig az egyének , a tagok felelősség érzetétől, akaratának erejétől, az egyesület céljában hitétől, a saját önbecsülésétől is függ.
világlátó
@Nil: Ha majd a civil társadalom életre kel, alkot, eredményeket ér el a fentebb felsorolt területeken, akkor ezzel egyenes arányban nő a saját értékitélete, a közmegbecsülés a többi egyesületek irányában, lesznek kiállítások és vásárok, ahol ők lesznek a főszereplők, konferenciákon értékelik a saját és együttműködőik eredményeit, ott fogalmazódnak meg igények, javaslatok a kormányzat felé, ott fogalmazódnak meg kritikák is, A társadalom ma négy évenként, óriási pénzpazarlással megmozdítható, úgy ahogy most is, az eredmény pedig önmagáért beszél.A magyar társadalom ma leamortizálódott./ természetesen én is könnyes szemmel csodálom meg a felszállott a páva műsorok szereplőinek produkcióit, van az élet más területén is sok szép eredmény és tehetség, de mennyivel többnek kellene lennie /Ma azt tehetnek a társadalom széles rétegeivel a hazai politikai pártok, amit csak akarnak. A regnáló és a folytatásra " felhatalmazást " kapott kormány teljhatalommal bír a parlamentben is, az utcán, téren is, az Európai Parlamentben is túlsúlyos lesz, nem is szólva az őszi önkormányzati választásokról. Ez a túlsúly persze nem volna baj annyira, ha nem a folytatás lenne a cél.
Ha az EU.-s támogatásokat nem a gazdaság hosszabb távú kimozdítására használják és nem ezért folyik a " szabadságharc ", hanem arra mint eddig, akkor valóban komolyra fordul a helyzet. De !! Miután a népünk felháborodása nem tudatos, nem meghatározott irányokba mutat,nem vezetett, hanem spontán, amit majd a szélsőségek hajtanak jobbra és balra, beláthatatlan következményekkel járhat. Tovább működik a rezsicsökkentés, nem lesz kilakoltatás, újabb és még újabb adók lépnek életbe, lesznek kisebb bérkorrekciók, cserébe egyes termékek árai nőnek, a tehetősebbektől elvonnak bizonyos juttatásokat, stb..Mindezt a médiák totális erőbedobással teszik majd és a hiszékenység már nem igazán korfüggő. A nagyik Orbán iránti imádata kissé változott.
Választaniok kellett már többüknek, Orbán vagy a gyermekeik, unokáik?
Nil
@világlátó: 18:51
rengeteg civil egyeztetésre, fórumra, előadásra,konferenciára mentem -a politika - mindegy ki volt éppen hatalmon más se csinált mint egymásnak ugrasztotta őket - és mert mindegyik féltette a maga bödönkéjét ezt sikerrel is tették. Pedig csak bele kellett volna gondolni hogy annyi pénz jön hogy a feladatokat nem csak egymás után hanem egymással párhuzamosan, sőt összedolgozva is meg lehet valósítani és akkor jobb lesz a világ. Ehelyett elherdálták a pénzeket és sokan meggazdagodtak vagy igen jól éltek belőle.
Pedig nem kellett volna sok pénz jót cselekedni és jól-létet hozni az országba.
Most is lehetne- de nem ez a terv - valójában.
Én évek óta egy civil parlamentet kérek. De amikor a főcivilek - akik a kormánnyal egyeztetnek árulják el a többieket, akkor nincs mit tenni.
Én akinek csak tudtam odaadtam a parlamentben a megoldást - nem én találtam ki, de helyettem írták. Vezető közgazdászok , politikusok, vallási vezetők. Valahogy senkit nem érdekelt - az MSZP-t sem és a többieket sem.
Részemről feladtam. Segítek akinek tudok és megengedi a környezetemben és már tudom hogy politikus igazat nem mond. Ha mégis akkor úgy jár mint GYF.
No az öszdi beszéd után ami történt az vezetett ide - akkor lehetett volna tisztába tenni mindent - de valahogy ezt egyik oldal sem akarta. Hülyeségeket tanítunk a
gyerekeinknek töri órán és csodálkozunk hogy milyen lett a világ.
Most ez van ...
Nil
@világlátó: nincsen civil társadalom - vannak civilek - nem politikusok,nem katonák, nem rendőrök.
VAn nagyon sok jó kis szervezet ahol az emberek erőn felülteszik a dolgukat és vannak önmagukat civilnek valló szervezetek akik lenyúlják az uniós forrásokat és nem csinálnak semmi hasznosat - de a látszat - a Patyomkin díszlet épül-szépül.
Összefogás nélkül ebből nehéz kikerülni.
Abban bízom hogy a rabszolgák is fel szoktak lázadni-lehet hogy már ezt sem tanítják?
Maradok megfigyelő azt hiszem erre a kis időre - mert ahogy nézem szépen haladunk az önmagunk kipusztulásához vezető úton.
De mindig vannak túlélők ...
világlátó
@Nil: Amint látom, mindketten "próbált " civilek vagyunk. Igen, jól értjük egymást a civil fogalom meghatározásában. Mint talán írtam, most éppen négy egyesületnek vagyok tagja. Az egyikben éppen most zajlik egy térségi vetélkedő történelmi témakörben.Magam is részese vagyok. A munkám révén, az azonos feladatokat végző / vagy nem végző / egyesületek céljai, feladatai szinte megegyeznek, csupán saját értékeiket kellene összerakni vonzó kínálattá, de a féltékenység, a " saját bödönke " védelme ezt megakadályozza. Talán ismered a Sárköz néprajzát, azon belül kulturális, hagyományőrző tevékenységük értékeit. Ha nem, érdemes megismerni. A Sárköz falvai népművészeti csoportjai foggal körömmel őrzik, védiksaját egyesületüket, az eddig elért eredményeiket, félnek az előtolakodó " nagyobb , erősebb " egyesülettől, mert ők is látják mi történik az egyesületek életében. Nincs vitánk, én is tapasztalom amit Te is.
Az is fontos feltétele az önkéntes, egyesületben végzett munkának, hogy ki vagy, milyen a múltad, hová tartozol, van e olyan pártfogód, aki megengedi neked, hogy a keze alá dolgozz, hogy munkáddal emeld az ő fontosságát, értékét.Sajnos én egy meglehetősen rátarti , független és igen kritikus ember vagyok, ezért aztán hiába minden erőfeszítés, legfeljebb Veled " beszélgethetek ", amit tisztelettel és örömmel teszek. Az egyesületekben való szereplésem már szinte teljesen leamortizálódott, aminek magam is oka vagyok. Már nincs pénzem Budapestre járni 2 órás olyan megbeszélésekre, amihez nem tudok hozzátenni semmit. Nincs kompetenciám városi vezetőkkel, múzeum igazgatókkal,régészekkel, helytörténészekkel találkozni, mert az első kérdés az, kit képviselek, hogy tudom azt igazolni. / Limes Szövetség, Ecovast Hungary, pl. /
Talán a publikálás még megmaradt. Legszívesebben az oktatás terén tudnék igazán alkotni még néhány évig, de ugyan mely intézmény, szervezet akar nyugdíjast alkalmazni? Talán életre hívok egy felnőtt oktatásra érdemes civil egyesületet.
Nil
@világlátó: no az jó lenne - csak ne napocskát tanuljanak meg rajzolni :-)
Én nagyon sok képzésre jártam-nagyon sok jó tanárom - képzőm volt- sok pénzt adott erre az eu- kihasználtam. Igaz nem megyek vele semmire mert az embereket nem érdekli - tv sorozatokról meg én nem tudok beszélgetni. Nálunk most szerveztek nyugdíjasok szabadegyetemét - sajnos nem vagyok még nyugdíjas.
Az a baj hogy én itt Pesten belül is csak bliccelve tudok közlekedni - utazni pedig muszáj - 22800 forintból nem költhetek majdnem 10ezret bérletre. No ez a röghöz-kötés modern formája - ne tudj utazni, ne tudj találkozni emberekkel,beszélgetni, stb. Régen a gyerekekkel jártunk múzeumba-ma már nem. Még van net- de hát egész más itt a gépelőtt nézni egy szobrot vagy festményt mint a valóságban. A normális az lenne ha az emberek annyit keresnének hogy erre is teljen. Hogy az iskolák- a családok olyan gyerekeket neveljenek akinek erre igénye van. De nincs annál rosszabb mint hogy van igényed, de nem engedheted meg magadnak. Színház? Álmodozik az ember - néha eljutottunk ingyenes előadásra- de oda is utazni kell - és ilyenkor eszembe jut apám aki Kispestről Árpádföldre járt dolgozni gyalog hogy megspórolja a villamospénzt. És persze anyám is ahogy mondja: egy beszkártos unoka nem bliccelhet. Ez a fejődés? Ez a XXI. század? Egy időben terjesztettem az Emberi Jogok Nyilatkozatát - küldözgettem mellé az Illés zenéjét- olyan kevesen emlékeznek rá hogy volt ilyen is. Én néha meghallgatom a lemezt ... és emlékszem
világlátó
@Nil: Azt hiszem amit most mondanom kellene, mármint hogy ne add fel! elég hülyén nézne ki. Ezért nem mondom. Amit írsz, arra mutat, Te sokkal több vagy, mint amit gondolni lehetne számkivetett helyzeted alapján. Ez a számkivetettség sokunkat érint. Egyikünk másikunk talán egy kicsit szerencsésebb, mert 80 ezerrel kalkulálhat hónapról hónapra, ahogy én is. Az biztos, hogy ma már nem mehetnék úgy színházba mint a 70 -es években, talán 86 -ig. Akkor még ez volt a leggyakoribb szórakozásunk. Én még láttam a korabeli nagyokat, Latinovicsot, Ruttkayt, Őze Lajost, Bástit, Mezey Máriát, Sinkovitsot, Bessenyeit, Kállait. Láttam a Macskákat a Vígben,amikor jegyet csak úgy lehetett ahogy. Azt hiszem már nem jutok el egy - egy ilyen darabot megnézni. De legalább elmondhatom, valaha sokat jártam színházba, Budapesten. Mamár csak évente egyszer - kétszer jutok fel, de ez a Budapest sem olyan mint annak idején.
Mindenesetre jól eső érzéssel közlekedem még mindig a belvárosban is. Ahogy húzok hazafelé a Budafoki úton, vagy a korabeli lágymányosi hídon át a Hungária körútról, még előjönnek a korabeli emlékek. Tudnék még Budapesten élni, bár itt vidéken az élet egyszerűbb, békésebb, nyugodtabb. A színházat most a természetben eltöltött idő helyettesíti. Nem pótolja, de helyettesíti. A kutyám, macskáim, rigóim akik az udvaromban fészkelnek és már nem félnek a macskáimtól, tőlem főleg nem, a szőlő ültetvényem és a közel száz gyümölcsfám, a szomszédaim más örömöket adnak. Unokám sikerei az egyetemen kárpótolnak a korábbi mindennapok szakmai tevékenységem elvesztése miatt. Amint írtam, az egyesületi munkálkodásom már nem lelkesít, lassan de biztosan kikoptatom magam ezekből. De azért ugye látod, ez nem könnyű. Annyi megszerzett tudás, tapasztalat, amit ráadásul át tudnék adni - és nem kell.
Pedig Neked is, nekem is meg kell találnunk a helyünket úgy, hogy ki - ki a maga életkorában és körülményei közepette, saját maga önbecsülése érdekében is hasznára legyen a környezetének.
Nil
@világlátó: Én ezért vállalok önkéntes munkát - találkozom emberekkel - beszélgetek emberekkel - és előbb-utóbb van aki rájön hogy kérhet tőlem segítséget - meg is kapja - és utána jobb lesz az élete - esetleg ő is meggyógyul ahogy én.
Tolle azt mondja ha a hibáinkra akarunk rájönni az embereket kell figyelni, ha az életet akarjuk megismerni, az állatokat. Szerintem igaza van.Legalábbis én is ezt tapasztaltam. Gyerekkoromban sokat kirándultam -az erdőre mindig jó érzéssel gondolok. A természet - az élet törvényei sokkal jobbak mint amiket az ember kitalált. Azok többsége életellenes.
A felsorolt nevek - lassan ha egyet egyet említek azt sem tudják kiről beszélek. A tv-ben menő sorozatok szereplőiről azonban mindent tudnak - ma már nem beszélgetnek az emberek könyvekről,koncertekről - mert nem tudják megfizetni - bárhova nézek alig látok elégedett embert - mindenhol van valami nagy gond- függetlenül az anyagiaktól-ki jobban leplezi - ki rosszabbul. Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre nekem megnyílnak az emberek. Csak változni nehéz - panaszkodni könnyebb és ez szinte társadalmi elvárás mostanában. Olyan jó lenne egy olyan világ ahol a boldogságunkat ugyanúgy megosztjuk mint a boldogtalanságunkat.
tavaszi
...jól elvagytok: Nil-világlátó. ...sok mindennel egyetértek veletek. ...majd amikor a mindenkori vesztes , nem azon fog agyalni,hogy hol tegyen keresztbe az országnak...ha itthon nem megy akkor brüüüsszülben,...akkor esettleg lesz normális kapcsolat kormány és ellenzék között. egy biztos ma baloldal..és demokratikus ellenzék nem létezik. akik ma ellenzékinek nevezik magukat, azok mind levitézlett kiégett emberkék...akik nem tudnak mit kezdeni a fejükben lévő kevés talentummal...Már ne is haragudjatok: milyen program az ?? hogy orbánnak mennie kell..és menni is fog,.. vagy másik: 150 nap mulva én leszek a miniszterelnök"(libajnai)...nem is csoda hogy a legegyszerűbb gondolkodású emberek sem kértek belőlük.
világlátó
@tavaszi: Mi itt néhányan, akik már csak itt tudják elmondani gondolataikat, néha úgy találkozunk, hogy egyetértünk sok mindenben. Abban reménykedünk titokban, még sokan csatlakoznak ezekhez a gondolatokhoz, erősítve, kiegészítve azokat, kultóúráltan, nem kioktató stílusban. Úgy látom, nem eredménytelen ez a remény. Sajnos igaz amit írsz.Nem tudom hogyan lehet így élni most már ezután. Biztoan lehet, mert muszáj, de hogy a józan, tisztességes, magára valamit adó emberek még jobban elfordúlnak a hazai poltikától.Ez már nem jobboldal és baloldal kibékíthetetlen ellentéte, hanem attól sokkal több. Még az is előfordúlhat, hogy ez a helyzet teremt lehetőséget arra, hogy ez a két oldal közötti cirkusz megszűnjék és egy olyan erő születhet ebből, ami a továbbiakban egy súlyos , erős, homogén tömeget képes alkotni, amelynek csak egy célja és feladata lehet, : előre a nemzet felemeléséért itt Európában. Semmi nemzeti , centrális erőtér, semmi neoliberális eszmerendszer, de semmi újbaloldali kísérlet. Ezek helyett egy modern Magyar Köztársaság hozzá egy jó Alkotmány amely mellé elkészülhetnek a valóban tisztességes törvénykönyvek. A pártok bizonyára nem eltüntethetők, de hogy ki kell venni a kezükből az országot az elengedhetetlen.Az még sem járja, hogy egy párt, amely a 2/3.-os helyzetét kihasználva,olyan jogi és propaganda helyzetet teremtsen hogy 2,3 millió szavazattal uralja a parlamentet, a teljes államapparátust, az önkormányzatokat , azaz mindent. A mai ellenzékről nincs mit mondani. Talán annyit, hogy Bajnai azért nem azt érdemelte, amivel ellehetetleült.
A többi nem ér semmit. El is kellene tűnniök a politikából, de amint látjuk elosztották magukat rendesen.Egyetértek, sem program, sem tehetség, sem képesség, sem társadalmi elfogadottság, talán egyedül a törzs szavazók hűsége ahhoz az egykor még jó elvhez, amiből mára alig maradt valami. Szóval, valamit ki kell találni, a parlamenten kívül. Okos gondolatokat mindenekelőtt. Tőled is Kedves Kolléga !
Pálinkafőző Rézüst
@világlátó: csodát lehet várni. De a lehetetlenben ne reménykedj...:(
világlátó
@Pálinkafőző Rézüst Tisztes Üdvözlet Kedves Pálinkabarát. Aligha nem, de meg kell innunk atavalyi rekord gyümölcstermés pálinkáját, pedig azt gondoltam, talán kiárulok belőle egy új fűnyírógépet.Nem merem kínálni, mert derék honfitársaim közül többen, abban lelik örömüket, miként lehet NAV kézre juttatni embertársaikat.No de félre a gyávasággal.Had idézzek egy korabeli ellenségtől, aki a gazdájának írta ezeket a sorokat. " Az magyarok penig leghenyélőbb népek,
Egyik a másikat gyűlölik mint ebek,
Nincs közöttük hadtudó, ha volna is,
Az tiszt viselőnek soha nem engednek. "
Tudod, szeretem a történelmet. Azt vizsgálom mostanság, vajon mindig ilyenek voltunk mi, vagy csak a közelmúlt egy - két száz éve alatt romlottunk meg ennyire ? Sajnos azt olvasom, már egyre hangsúlyosabb formában, hogy mi mindig ilyenek voltunk. Ugyanakkor mindig elérkezett olyan időszaka a magyarok történetének, amikor a szabadság, az elnyomatás már olyan elviselhetetlen volt, hogy már csak arra kellett várni, ki, vagy kik lesznek azok, akik változást akarnak. Nálunk legutóbb a fiatal demokraták szövetsége Orbán és társai vezetésével tehették meg ezt. Rákóczi után 130 évet kellett várni Kossuthékra, Petőfire, Vasvárira. Újabb száz év kellett az ország felszabadulására, / ezt ma már megszállásnak nevezik /, majd alig több mint tíz évvel később a forradalom néhány hónapja után konszolidálták a helyzetet, jött néhány kedvező változás. A legújabb kor rendszerváltásához több mint negyven év kellett., most a napokban véglegessé vált - mondta Áder János. Senki nem vonhatja kétségbe a választások tisztaságát! ezt is ő mondta. Most tehát a békés építőmunka évtizedei jönnek. Gondolhatjuk. Vajon jönnek? Én nem tudom. De ha visszanézek, nem vagyok arról meggyőződve, hogy így lesz.
"...az emlékezéssel tud védekezni egy társadalom ..." mondta Schmidt Mária a minap. /a feltörekvő szélsőségek, az ellenségkeresők, a gyűlöletkeltők ellen- mondom én /
világlátó
@Pálinkafőző Rézüst: Szóval, emlékeznünk kellene. De hogyan, ha egyrészt nem tanítjuk a múltat, másrészt folyton elferdítjük annak tanúlságait. Az utca embere vajmi keveset tud a magyar történelemből. Most folynak az érettségik. Jó lenne belelátni a dolgozatokba, vajon mit tudnak gyerekeink, unokáink a magyar múltból, az események következményeiről, a levonható konzekvenciákról.Ha nincs semmi tapasztalat, semmi hagyaték, semmi tanúlt, rögzített tanulság a múltban elkövetett és újra és újra előtörő hibákból, újra és újra elkövetjük azokat. Ha nagyon durva akarnék lenni, azt is mondhatnám, kultúrálatlan nemzet vagyunk. Persze ez nem igaz. Talán azok, akik ezért felelősek, nem tettek meg mindet a népünk folyamatos tájékoztatására az általános iskolától a diploma átvételéig.Ez már akkora közhely, hogy kilóg keze, lába, de ha más jobb magyarázatot tud, kérem, tegye meg.
Egy idézet ismét. " aki Auschwitz előtt volt antiszemita az látens gyilkos, aki Auschwitz után antiszemita, az manifeszt gyilkos." Érdekelne, vajon miért kiabált Gaudi ügyvéd úr Hende úr után mi szerint ő , mármint Hende Csaba Honvédelmi miniszter , hazaáruló?
Vajon mitől ennyire felkészült és pontos Gaudi úr, hogy úgy a parlamentben már évek óta, mint most azon kívül ilyen kategórikus? Ő más történelmet tanúlt ? Ő jobban tudja?
Ez a kérdés vonatkozik egyébként a teljes balodalra, azaz a tegnapi teljes ellenzékre is. Egyetlen vitaképes személyiség sincs közöttük. Semmit nem tudtak okos, meggyőző, közérthető, az egyszerű állampolgár számára is megjegyezhető módon ellenérvként felhozni az uralkodó pártok vádjai zápora ellen.Mi ez, ha nem a tanulatlanság, a kulturálatlanság, a felkészületlenség, - azaz - az alkalmatlanság ?Ha ez 24 éve már nem így lett volna, ma nem itt tarthatnánk. Ha változást csodának kellene tartanunk, nem reménykednék. Csodák márpedig nincsenek. Ezért reménykedjünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.