Norvégia pénteken úgy döntött, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Alapok Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését – olvasható a norvég külügyminisztérium honlapján megjelent közleményben.

A norvég külügyi tárca a döntést indokolva úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány áthelyezte az alapok forrásainak kifizetését és programjainak kivitelezését, valamint ellenőrzését a központi kormányzati adminisztráció rendszeréből egy független, állami tulajdonú társasághoz, és ezzel a lépéssel megszegte a szerződésekben foglaltakat.

Magyarország az alapok egyik legnagyobb kedvezményezettje volt, a jelenlegi, 2009 és 2014 közötti időszakban 153,3 millió euró, azaz mintegy 40 milliárd forint lehívására voltunk jogosultak.

A lépés mögött az áll, hogy a magyar kormány 2013 végén megszüntette a támogatási pénzek felügyeletét ellátó Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, hatásköreit különböző minisztériumok között dobta szét, a felügyeletük pedig a Lázár János vezette államtitkárság alá kerültek – írja a 444.hu.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Gratulálok...erre szavaztatok...majd meglátjátok kiken fogják behajtani a kiesett összeget ...segítek...nem a politikusokon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Majd úgy kommunikálja a fidesz, hogy nem visszatartják a norvégok, hanem elvették a norvégok a 40 milliárdot. Hazudozásban csúcsra van járatva a fidesz kormány.
Proli
Szégyen!
Mi akik egy rakat Nobel díjast adtunk a világnak másokra szorulunk?
Erre olyan büszke a kormány?
csip-csop
jobb ha nem adnak pènzt a norvègok, mert ugy is [email protected]àk az egèsszett ès csak az o zsebukbe menne.
csip-csop
@Gyuri Géderről: persze vissztèrès nèlkul
csip-csop
@Hellcat: èn is orulok, ha nem adnak pènzt, mert abbòl mi nemlàtuk egy vesszot se.
csip-csop
@human: a fidesz a hazudozàsban vilàgbajnok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.