Norvégia pénteken úgy döntött, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Alapok Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését – olvasható a norvég külügyminisztérium honlapján megjelent közleményben.

A norvég külügyi tárca a döntést indokolva úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány áthelyezte az alapok forrásainak kifizetését és programjainak kivitelezését, valamint ellenőrzését a központi kormányzati adminisztráció rendszeréből egy független, állami tulajdonú társasághoz, és ezzel a lépéssel megszegte a szerződésekben foglaltakat.

Magyarország az alapok egyik legnagyobb kedvezményezettje volt, a jelenlegi, 2009 és 2014 közötti időszakban 153,3 millió euró, azaz mintegy 40 milliárd forint lehívására voltunk jogosultak.

A lépés mögött az áll, hogy a magyar kormány 2013 végén megszüntette a támogatási pénzek felügyeletét ellátó Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, hatásköreit különböző minisztériumok között dobta szét, a felügyeletük pedig a Lázár János vezette államtitkárság alá kerültek – írja a 444.hu.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Gratulálok...erre szavaztatok...majd meglátjátok kiken fogják behajtani a kiesett összeget ...segítek...nem a politikusokon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Gratulálok...erre szavaztatok...majd meglátjátok kiken fogják behajtani a kiesett összeget ...segítek...nem a politikusokon.
pbalage
@Hellcat: te Hellcat, ez itt nem a behajtásról szól, a norvégok a civil szervezeteket szerették volna támogatni, ezt a pénzt a lézerjani a CÖF-nek akarta adni, na erre intettek be a norvégok, kb így: "Ja, ha a CÖF-nek megy, akkor nincs pénz!" ettől ideges a báró.
Nyilván a skandináv országokban is olyan népszerűek a fideszesek, mint itthon, ám annyiból jobb nekik, hogy nem kell itt élniük.
Hellcat
@pbalage: 40 milliárdtól így is úgy is elesünk...hála ezeknek a tetveknek...ha a Norvégok meg azért intettek be amiért mondtad akkor az nagyon helyes! Elismerésem nekik. Lesz itt még elég hiány amit rajtunk fognak behajtani...előző 4 év alatt is temérdek qrbán csomag látott napvilágot...most se lesz ez másként.
csikknorisz
Ez a múltkori 444.hu-s hír utáni sajtótájékoztatón volt:
youtube.com/watch?v=cAaQnAl73-Y
Most majd megint kiküldik a minisztériumból Csepreghyt, aki elmondja, hogy az nem is úgy van, de mégis, különben a norvég követség honlapja meg olyan, mint a jereváni rádió?
Törölt felhasználó
Az elmúlt 4 év fejlesztései/felújításai 95% uniós pénz(igen kedves vona gabi is)...mit is üzenünk Brüsszelnek, hogy enélkül nem lett volna fidesz 2/3, de még csak kormányon se lettek volna most... Ugyanez a mentalitás érvényes erre is.
Pálinkafőző Rézüst
Bravó eftássak! Ez is sikerült! Bassátok meg a királyotokat!
I Robot
Gondolkodom. Tehát vagyok.
Gondolkodom, hogy elpusztítok pár nemzetellenest- tízparancsolat-ellenest.

Ellenzéki vezetők: Vedd már észre, hogy túlléptünk valamin. Te politikus szeretnél lenni? Vezető? SENKIT NEM ÉRDEKEL!!!
Most az áldozathozatalnak van itt az ideje!!!
Nemzetsors. - érted ezt, te megélhetés, magadnak kapirgálós?
postamester
Remegj janika, ezt már elqrtátok.Nem kicsit, nagyon !!
Persze mindenki annyit ér, amennyije van !! Bravó !°!!!
troppauerhumer
Megunták Lázárt, meg az egész kekeckedést...
www.regjeringen.no/en/dep/ud/press/news/2014/hungary_suspension.html?id=758873

hvg.hu/itthon/20140509_A_Norveg_Alapok_felfuggesztik_a_magyarors
De legyűrtük! Nem lesz több templomfelújítás meg vártatarozás a köcsög vikingek pénzén! Valahonnan máshonnan kell azt a negyvenmilliárdot kipótolni a Lajosnak, mert már vacsoráért rínak a csimoták!
Várom Lázár frappáns válaszát. Nem szeretnék most norvég lenni, no!
Lázártól frappáns választ? No ne ..

Nekem Orbánnál a kettős beszédével van bajom,meg azzal,hogy egy kicsit hazudozik,hanem azzal,hogy elfelejti,mit mondott pár nappal korábban máshol.Vagy csak egyszerűen hülyének nézi a partnereit,a hallgatóságát.Azt már képtelen felfogni,hogy emiatt őt is hülyének tartják,hülye gyereknek.Nem veszi ezt észre,büszkén vakarja a herezacskóját Magyarország miniszterelnöke.
Merkel Orbán-dorgálását a tömeg kuncogással fogadta
A Bloomberg Businessweek tudósítása szerint Merkel egyebek között azt mondta: gyakran nem teljesen értek egyet a hangnemével.
gepnarancs.hu/2014/05/merkel-orban-dorgalasat-a-tomeg-kuncogassal-fogadta/
joopapa
Ezek akarják elosztani a zsozsot! Egy része megy a cöfögöknek, egy része megy a "szuper tehetséges" gázszerelőnek, a többi el lesz osztva a barna nyelvűeknek a párt irodán!!!
nemkati
@troppauerhumer: 0rbán nagyon tudatosan mond mindent, amit mond. Akár hazudik, akár kettősbeszél. És persze, hogy hülyének néz mindenkit, csak éppen magasról tesz rá, hogy sokan átlátnak rajta. Egyszerűen nem érdekli. Nem sok olyan megszólalása volt, amit meggondolatlanul mondott, de ezeket is mindig meg tudta magyarázni utólag. Ja, hogy sántít a magyarázat? Mivel abszolút nem érdeklik a rekciók, abszolút nem hajlandó semmit megbeszélni senkivel aki nem fideszes, így a válaszok, a vélemények hidegen hagyják.

Az olyan önjáróvá vált baromarcok, mint a Lázár, ha elszabadulnak, azt egymás között lerendezik, kifelé meg újfent jön a magyarázkodás, pontosabban kinyilatkoztatások, amiket leszünk szívesek tudomásul venni, és a véleményünket megtartani magunknak. Vagy különböző blogokban, ilyen fórumokon mint a propi, és a többi, vagy baráti társaságban elpanaszkodhatjuk magunkat, vagy háboroghatunk, de ez szintén nem érdekli azt az embert, és társait, akikre a gondolkozni, a tényeket értelmezni képtelen tömeg újra korlátlan hatalommal ruházott fel.

Vajon Rákosinak, Kádárnak a névleg 98%-ukkal, vagy akár 100%-ukkal volt akkora hatalmuk, mint ezeknek a 2/3-dal?
Szvetlana
Hát akkor ennyit is érsz Lázár János...
miazavalami
@A Tündik bündije: Nem szavaztam meg! Bebebe...
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ne bassák mán meg, me még szaporodik...
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ezek anélkül is képesek rá! Hungarikum!
miazavalami
Csak rájön egyszer az Orbán kormány , hogy ha pénzt adnak az országnak az nem az övé. Valaki szólhatna már neki mi a baja az uniónak és a norvégoknak.
Csak azt szeretnének , hogy lássák hova megy a pénzük. de akkor ugye nincs mutyi?
nemkati
@I Robot: Nem igazán érthető, kivel, mivel van bajod?
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: na várjámán! Osztódással??
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ezek a jószágok mindenre képesek!
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Nem talált! Az egysejtűek szaporodnak osztódással nem a jószágok!Olyan amőba szerű véglények...
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: mondom, ezek mindenre képesek...:))))
bretagne
Lázár, Lázár! Ezt jól megcsinálta. Szerintem nem lesz ebből baja. Elég baj, ha nem.
nehogymá
@Hellcat: sajnos ezt az összeget senkin nem hajtják be,mert ennek nagy része felzárkóztatásra,olyan dolgokra megy amire ez kormány nem ad pénzt. igy nem a költségvetésböl fog hiányozni. akiknek jól jönne az a pénz azok meg annyitisérnek.
Dr. Felipe
Üzenjük Oslónak: Küldjétek azt a kurva sok pénzt mert a jani már osztaná a haveroknak.
qxy
És az ország mennyit bukott hogy nektek meg tele van a zsebetek? ? ? ? ? ?
Gyuri Géderről
Szerintem, inkább Lázár és cimborái bukták a tervezett lenyúlást.
Ha kell nekik a pénz, kimehetnének érte Norvégiába. Mennyivel jobb lenne az országnak, ha az egész fidesz- kdmp kompánia, haverokkal együtt, már oszlóba lenne.
Vadlaci
Lúzer Jani nem tagadja meg önmagát. Bután született, bután hal meg. Kompnak készült, de nem komp-lett. Ja? Gratula a fidesz választóknnak.
FI zetésünk DE SZ ar !
amaramaistanna
Befogná végre valaki a Lázárfélék lepénylesőjét !?
Desischado
@troppauerhumer: Köszi, a linkekért! Ledöbbentem, olvasva az első cikket. Ebből kiderül, hogy a norvégok már többször is figyelmeztették a magyar kormányt! Tudtatok ti erről? És még van bőr a képén lézer jankónak, hogy leveleket irkáljon nekik! Valamint, nemcsak civil szervezeteknek, hanem a szociális egyenlőtlenségekre is adták többek között ezt a pénzt! Én nem láttam belőle egy fityinget sem! Aljas, rablóbanda! Ezt legalább nem fogják tudni ellopni! Ezt elbaxtátok fiúk! Hehehe...
karma1
@troppauerhumer: A norvegok egyenlore csak azzal a 12 millio Euroval banjak, amit eddig kifizettek ennek az alapnak a terhere, de a tobbit visszatartjak. Ebbol a cikkbol vilagosan kiderul, hogy mi kaptuk a legnagyobb reszt ebbol az alapbol, es most ezt k@rtuk el. sajnos, az is benne van a cikk elejeben, hogy varjak a magyar kormanytol a megoldast, vagyis azt, hogy valtoztassanak azon, hogy nem egy allamkozeli magancegen keresztul fog atfolyni a segely.

Mar csak attol felek, hogy a qrmany kitalal valami olyat, hogy megsem azon a szervezeten keresztul osztanak el a penzeket, amit direkt ennek az elosztasara allitottak fel, sztem biztos fognak egy LATSZOLAG kormanyszervet alapitani nagyhirtelen, amibe a norvegok mar nyugodt lelekkel szallitjak a rengeteg zsozsot.

Csak azt remelem, hogy lesz egy jozan , magyarul (is) tudo, nemzetkozi torvenyeket is ismero ember a norveg kormany kozeleben, aki felhivja erre a norvegok figyelmet...
csikknorisz
Aztán tényleg kiküldte Lázár megint a helyettesét nyilatkozni, aminek a lényege az volt, hogy minden a legnagyobb rendben, de lehetőleg dögöljön meg az LMP tehene is, ha nem Csizmadiáék CÖF-jének tejel.
bakegya
Lézer-fényes szabadság leharcoló Oslóban is kurmánykodik?-nem is tudtam!DDD
mhsztag
Birka magyar! Erre is igent mondtál április hatodikán! Szóval pofádat befogod, felállsz, tapsolsz és közben üvöltöd: viktor! viktor! viktor! viktor!
Hellcat
@nehogymá: "sajnos senkin nem hajtják be"? :D Hát most akkor az a helyzet állt fel hogy vagy a fidesz kapjon pénzt vagy senki...csodálatos...
nehogymá
@Hellcat: azt a nemzeti akármit,ami civil alapitványoknak stb ossza a pénzt,na ki vezeti?na ...na... na..ki az elnöke? bingóóóó a cöfös csizmadia
kukac50
Lézer Jani nem tudta,hogy el kell tudni számolni a bejövő pénzekkel.
Oda kell adni ahová szánták,nem Rogán Tóninak.
Hellcat
@nehogymá: Félre ne érts én örülök hogy nem adnak...azért fölösleges ideküldeni 40 milliárdot hogy a fidesz szétossza a haverok között...
Yoda69
lezerjanos toketlensege kimeriti a hutlen kezeles fogalmat. Ezert minimum 10 evre sittre kellene vagni a taho baromjat.
nehogymá
@Hellcat: szerintem a norvégok is igy gondolják
mecseki111
Lázár Jani 20 fillért sem érsz...hiába van pénzed,akkor sem.
human
Majd úgy kommunikálja a fidesz, hogy nem visszatartják a norvégok, hanem elvették a norvégok a 40 milliárdot. Hazudozásban csúcsra van járatva a fidesz kormány.
Proli
Szégyen!
Mi akik egy rakat Nobel díjast adtunk a világnak másokra szorulunk?
Erre olyan büszke a kormány?
csip-csop
jobb ha nem adnak pènzt a norvègok, mert ugy is elba@nàk az egèsszett ès csak az o zsebukbe menne.
csip-csop
@Gyuri Géderről: persze vissztèrès nèlkul
csip-csop
@Hellcat: èn is orulok, ha nem adnak pènzt, mert abbòl mi nemlàtuk egy vesszot se.
csip-csop
@human: a fidesz a hazudozàsban vilàgbajnok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.