Gigantikus súlyzó? Vegetáriánus kutyacsont? Félbevágott szalmabálák közötti izé? Szőcs Géza kormánybiztos csütörtökön Milánóban nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának terveit, majd megnyitotta a pavilon tervezési anyagaiból összeállított kiállítást.

Szőcs Géza a magyar pavilonról készült animációs film, a pavilon koncepciója és tervei, valamint az Expo szellemiségét megfogalmazó magyar üzenet bemutatása után közölte: az Expo alatt és azt követően is szoros együttműködés fog kiépülni a magyar és az olasz pavilon között.

Ez meg mi? Bemutatták a milánói világkiállítás magyar pavilonját

Az MTI kérdésére közölték: a zsűri eleve azokat a pavilonokat részesítette előnyben a látványötlet pályázaton, amelyek az ember és természet, illetve a hagyományos kultúra és modernitás értékeit hozták szintézisbe.

"Megvalósíthatósági szempontok alapján egyértelműen az Alakor jeligéjű pavilonötlet volt a legesélyesebb, melyben a környezeti és környezetvédelmi értékek és üzenetek hangsúlyosabban és komplexen jelentek meg; ez az Expo szellemiségének is fontos alapeleme. Így a megvalósuló pavilon ennek továbbfejlesztésével készül" – áll az MTI kérdésére küldött válaszban.

Ez meg mi? Bemutatták a milánói világkiállítás magyar pavilonját

A magyar pavilon 1910 négyzetméteres területen épül fel, az építmény beépített alapterülete mintegy 3000 négyzetméter lesz.

Az Expo szellemiségének megfelelően Magyarország pavilonja több témakörben kíván a látogatókhoz üzenetet eljuttatni, így a következő öt területhez kapcsolódó értékeket képviselik majd a kiállítások és programok: egészséges hagyományok, Magyarország a víz országa, örökség a jövőnek, olasz-magyar történelmi kapcsolatrendszer, valamint kortárs kultúra.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Subidubidúúúúúúúú! Ki alakítja majd Frédit és Bénit? Amúgy magyarosan?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Gumicsont és rácsok, azta !
(Megnézném azért majd a helyszínen :) )
Grafix69
Ez meg mi? Két magyar ül egy Párizsi kávézóban. Közben a zongorista játszik a kert helyiségben. Azt mondja az egyik : - Te bele sz...ak a zongorába? -Szerintem felesleges mondja másik, úgy sem értenék ezt ezek.
postamester
@Pálinkafőző Rézüst: Na ez a magyar szinvonal - tervezésben - kivitelezésben - mutyizásban !!
postamester
@Pálinkafőző Rézüst: Szenzációs "!!! Köszönjük !!!
tavaszi
@m.macskosz: többek között azért...mert 2014-magyarországában egyesek azon agyalnak hogyan adjanak Horn gyula nevet egy parlamenti szobának. ...és az ötlet gazdája megy brüssszülbe...többek között ezért ...persze számos más oka is van...de majd máskor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.