A médiában megjelent találgatásokra reagálva az Origo Zrt. a leghatározottabban cáfolja, hogy a ma reggel bejelentett főszerkesztőváltás mögött bármilyen politikai ok vagy nyomásgyakorlás húzódna meg – írja közleményében az Origo.

A döntés mögött az Origo Zrt. integrált tartalom-előállítási stratégiájának megvalósítása áll, melyben a vállalathoz tartozó eddig elkülönülten működő különböző tartalmi egységek tartalomirányítási szervezeteit, szerkesztőségeit egységes irányítás alá helyezi. Az átszervezés célja a hatékonyabb és szinergiákat jobban érvényesítő szervezet kialakítása – teszik hozzá.

Gazda Albert – az Origo volt főszerkesztője – a Cinken azt írta, hogy a váratlanul kirúgott főszerkesztőnek hétfőn még voltak olyan megbeszélései, amelyeken közép- és hosszútávú terveket pontosítottak a főnökséggel.

A Kettős Mérce a Facebookon tüntetést szervez kedden 17 órára az Origo szerkesztőség elé. A reklámadó, valamint a civil szervezetek feketelistázása ellen is tiltakozó tüntetők a Dob utcából a Kossuth térre vonulnak.

A szerkesztőség is reagált

Az Origo Zrt. közleményei után nemsokkal a szerkesztőség is megjelentette álláspontját Sáling Gergő főszerkesztő leváltásáról. Azt írják:

"Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Persze! Majd bevallják hogy x elvtárs letelefonált! Majd sok év múlva kiderül.
asztmás
Már semmit nem kéne cáfolni , azzal csak még büdösebb lesz ez a katyvasz.
human
Stratégiai átalakítás van az Origonál. Gondolom ez azt jelenti, hogy lesznek védett személyek akikről nem lehet rosszat írni. Ahogy a NAV sem vizsgálódhat bizonyos védett cégeknél Horváth András szerint.
m.macskosz
idegen-szavak.hu/szinergia

"Az átszervezés célja a hatékonyabb és szinergiákat jobban érvényesítő szervezet kialakítása..."
Szóval eddig sz.r volt az együttműködés.
Kivel?
A kormánnyal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.