A Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB) is kiverte a biztosítékot, hogy gyerekek verekedhetnek egymással az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban – olvasható a pénteki Blikkben.

"Lehetetlennek tartjuk, hogy 6-8-9 éves gyerekek verekedjenek egymás ellen. Magyarországon még a kutyaviadalokat is tiltják, a kiskorúak full kontakt-küzdelmeit nem szabad engedni" – fakadt ki a szerdai ülésen Leyrer Richárd, a MOB Nem Olimpiai Tagozatának alelnöke.

Mindez azután került felszínre, hogy az egyik versenyen egy kislány állítólag torkon rúgtak, egy fiúnak pedig leszakadt a tüdeje.

"Szeretnénk elérni, hogy megfelelő szabályrendszerek és védőfelszerelések legyenek. Olyan szintű felszerelések, amelyek maximálisan megvédik a gyerekeket az esetleges sérülésektől. Azt is kikötöttük, hogy 14 éves kor alatt ne lehessen úgynevezett full kontakt versenyeket szervezni" – magyarázta Lacza Ádám Illés, a kempósok elnöke.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Minimum!!! De a szervezőket életfogytiglanra! Gyerekeket birkózásra,ökölvívásra sem engedném.
töky
Ez csak egy magát Steven Segall-nak képzelő de mellette bizonyára egy puhány senkiházi faszkalapnak lehet az öröme. Ha keményebb lenne, akkor biztosan a felnőttek között akarna helyet magának. Normális ember ilyennel nem szórakozna.
gödörben
@1magyar: Kellenek ezek a sportágak is, de szígorú szabályok szerint, nem pedig a sok szemét élvezetéért. Az embernél aljasabb nem létezik.
caligne
Mert a kakasviadalt nem engedik az állatvédők.
mariaberta
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Engedélyezni sem lehetett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.