Három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden.

Csépányi Barczi Petra elmondta, hogy a sérülteket – mindannyian 14 évesek – a veszprémi kórházba vitték. A gyerekek egy ház udvarán bukkantak a robbanótestre.

Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője az MTI-nek elmondta, hogy szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel szállították kórházba a fiatalokat.

Bóna Balázs tájékoztatása szerint háromnegyed háromkor kapták a bejelentést, hogy egy várpalotai Vörösmarty utcai családi háznál robbanás történt. A mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba.

A kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-vel közölte, hogy két fiúnál agyrázkódás gyanúja áll fenn, a másik két gyermek arcán, kezén és combján "idegentest okozta szilánkos sérüléseket szenvedett".

Józsa Zoltán hozzátette: pontos diagnózis csak a jelenleg is folyó röntgen és ultrahang vizsgálatok után adható, de minden bizonnyal a fiúk nem szenvedtek maradandó sérüléseket.

A veol.hu Veszprém megyei hírportál úgy értesült, hogy a gyerekek valószínűleg a Várpalota közelében található lőtéren találták a veszélyes robbanóanyagot.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jobbulást kívánok a gyerekeknek !
A szülőknek meg azt üzenem ha valakiknek, hát nekik tudni kellene,
hogy az ottani lőtéren még sok ilyen robbanótest lehet,
sokkal jobban odafigyelhetnének a gyermekeikre pláne most,
amikor megkezdődött a szünidő !
nyanya001
Valahol olvastam ma, az egyik gyerek apja
bele is halt a sérüléseibe !
Lehet, hogy épp az ő udvarukon volt a robbanótest ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.