Részletes vizsgálatot kér a Fidesz parlamenti frakciója a kormánytól arról, miként állhatott elő az a helyzet, hogy "a sokmilliárdos nyereséggel rendelkező RTL csoport Magyarországon két év óta egyetlen fillér társasági nyereségadót sem fizet".

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az RTL Klub vezetői eddig mindenhol azt nyilatkozták, hogy az RTL csoport eddig is fizetett adót Magyarországon.

A napvilágra került információk azonban azt mutatják, hogy "az RTL Klub vezetői nem mondtak igazat", a több mint hatmilliárdos, adózás előtti nyereséggel rendelkező magyarországi RTL csoport ugyanis "számviteli trükkökkel elérte, hogy az elmúlt években a sokmilliárdos nyereség ellenére sem fizettek Magyarországon társasági nyereségadót" – közölte a kormánypárti frakció, amely részletes vizsgálat lefolytatását kéri az ügyben az illetékes kormányzati szervektől.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szöszmösz
Ebben a csatában érdekelne az is, hogy az RTL miért csak akkor kezdett hiteles és tisztességes tájékoztatásba, amikor anyagi érdekeit veszélyeztetve látta? Elgondolkodtató
ez a történet, és a harcoló felek magatartása is. A fidess tartotta magát a sajátos módszereihez, az RTL erkölcsileg mennyivel különb?
bencemacska
@szöszmösz: Annyival különb, hogy tartotta magát az alapszabályban rögzítettekhez, azaz kereskedelmi TV. nem foglalkozik politikával. Ha valaki nem akarja eladni a tulajdonát, az bűn? Sőt nemcsak eladni nem akarja, de a vezetésébe sem vonja be a ráerőszakoltakat, akkor meg kell fojtani???
szöszmösz
@bencemacska: Lehet, hogy az általad említett dolgokban nem szegtek alapszabályt, de a hiteles, tisztességes tájékoztatásban igen. Érdekes módom, most tudnak korrekt módon is híreket mondani. Nem értek egyet a fidessel, de keserű szájízzel drukkolok nekik,
remélve, hogy tanultak a leckéből, és próbálnak ezen túl pártatlanul, tisztességesen tájékoztatni.
bencemacska
@szöszmösz: Szerintem a hírműsoraik eddig is korrektek voltak, csak véleményt nem nyilvánítottak, ami nekem sem tetszik.
Viszont már jó ideje volt az RTL II-nek egy Híradója késő este. Abból nagyon komoly dolgokat lehetett megtudni. Úgy tudom, most azt veszi át a Club is!!!
evacica
@szöszmösz: Jobb késő mint soha, bár nem ártott volna, ha a választások előtt már valós tájékoztatót adott volna a nézőinek, és ellensúlyozta volna a királyi TV agy mosott, cenzúrázott félre informáló tájékoztatását. Talán sok minden másképp alakult volna!Azoknak akiknek nincs pénzük előfizetni és csak azokat az adókat nézik amik ingyenesek, sok mindenről kaptak volna valós tájékoztatást! Egyébként ebben az adok kápókban is látszik, hogy a fidesz és a kormány milyen kicsinyes kis stílű társaság, de nem tudnak mást nyújtani mi lényegük! Hajjaj a diploma nem minden, stílust nem ad, se nagy vonalúságot, és folytathatnám.
mariaberta
És mikor uszítja rá a Fidesz a kormányt arra a NAV ügyre, amit Horváth András dobott be a köztudatba, és ami mintegy 1000 milliárdról szól???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.