Az Európai Bizottság – kedden Brüsszelben közzétett jelentésében – üdvözölte a magyar makrogazdasági helyzetnek az utóbbi időben tapasztalt javulását, és nyugtázta, hogy az elmúlt fél évben mind az export, mind a hazai kereslet erősödött.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény annak nyomán tette közzé jelentését, hogy szakemberei június 24. és 27. között Magyarországon tájékozódtak a gazdaságpolitikai fejleményekről. Az ilyen jellegű megfigyelés alá azokat a tagországokat vonják az EU-ban, amelyek korábban – így Magyarország 2008 és 2010 között – uniós pénzügyi támogatásban részesültek.

Az uniós megbízottak megállapították, hogy miközben az autógyártásban keletkezett új kapacitások növelik az exportot és az ipari termelést, a gazdasági válságból való kilábalást nagy mértékben elősegítik ösztönző intézkedések is. Ilyen ösztönző intézkedésre példaként említették a központi bank növekedésfinanszírozó projektjét, a szabályozott rezsiköltségek csökkentését, a közmunkaprogramot, valamint az uniós alapok megnövekedett felhasználását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az eredeti szöveg szerint ha így nő a hiány (80%felett van) akkor visszahelyeznek a túlzott deficit eljárás alá és akkor lőttek az uniós pénzeknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.