Az Országgyűlés pénteken, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján kezd vitát a fideszes Németh Szilárd törvénymódosításáról, amely a közszolgáltatásokat érintő fogyasztóvédelmi szabályokon változtatna. A pénteken kezdődő parlamenti vitától függetlenül még két hónapig várja a kabinet a közszolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi javaslatokat.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa, Németh Szilárd szerint a fogyasztók nagyobb védelmet kapnak a szolgáltatók túlkapásaival vagy nemtörődömségével szemben. A szolgáltatókat önálló, informatív honlap fenntartására köteleznék, amelyen a többi közt az üzletszabályzatuk, a számlázás rendje és az általános szerződési feltételek is elérhetőek lennének.

Pontosítanák a fogyasztóvédelmi referensek végzettségére vonatkozó előírásokat. A rezsipontokon már mind a kilenc, a rezsicsökkentésben érintett közműszolgáltatással foglalkoznának, és újabb jogosítványokat adnának a fogyasztóvédelmi hatóságnak is, elsősorban a víziközmű-szolgáltatás és a kéményseprés üzletszabályzatának és számlázásának ellenőrzéséhez – folytatta.

Várhatóan 15 napra emelkedne a fizetési határidő a távhőszolgáltatók felé, az eddigi nyolcról – mondta a politikus, megjegyezve: ezt a víz- és gázszámla fizetés esetében is megoldják, ám ezekhez csak egy kormányrendeletet kell módosítani.

A változtatások között említette, hogy a számlák borítékján akkor is fel kell tüntetni a szolgáltató nevét, ha az a kézbesítést kiszervezte. Közölte még: a hulladékgazdálkodás vagy a szennyvízszippantás esetében akkor is érvényesíteni kell a rezsicsökkentést, ha megváltozik a szolgáltató, vagy ha korábban nem is létezett a szolgáltatás az adott településen.

A tartozásokat a szolgáltatók az eddigi 60 napos késedelem helyett csak egy év után adhatják át követeléskezelőknek – ismertette javaslatát Németh Szilárd.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Mondom: A végén még a szolgáltató fog fizetni a fogyasztóknak...
Hát ez is csak itt, Orbanisztánban lehetséges...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
és ha lehet szüntessék meg hogy két hónap nem fizetés után kikapcsolják a gázt vagy a villanyt - ha a tartozás alig valami akkor is és csak elkeveredett a csekk - tessék görgetni a minuszokat - a lakbérnél pl ez sikeresen működik
csa-csa
az lenne a remek hír, ha soha egyetlen fillér tartozásunk sem lenne!
1magyar
Németh Szilárdnak konkrétan üzenem,hogy az Eonnál szüntessék meg azt, ha fizetni akarok, ne kelljen bizonyítani,hogy miért én akarom fizetni a villanyszámlámat!
3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lappal kellene bizonyítanom,ami 7500.-ft., hogy a nevemre vegyem a villanyórámat.
Baromagyúak!!! Nem pénzt kérek,fizetni akarok!
darwin
@1magyar: Ugyanígy járok-jártam.Bérbe adtam évekkel ezelőtt egy ingatlant.Azóta a bérlő kiköltözött,engem meg vegzálnak,hogy miért akarom fizetni a villanyszámlát.4500 Ft egy tulajdoni lap,de ez a legkevesebb.Az ÉMÁSZ -ügyfélszolgálat szörnyű.Egy 6 m2-es helységben várakozók sokasága,nyáron a napon,télen a fagyon.Egy azaz egy agyonhajszolt ügyfeles,középkorú 40-es 40 kilós nő.Meg 40 cigány a feltöltőkártyájával kétszer áll sorba.Postai csekk és még egyszer utána bemutatni,hogy befizette.Vicc.
1magyar
@darwin: Valaki rendet tehetne már ott is!!! Pár év alatt nagyon elkutyultak.Nem tudom ki lehet a vezérigazgató, de nem sokat ért hozzá az biztos!
A gázosoknál semmi gond, 2 perc alatt átírják annak a nevére aki fizetni akar, aláírása elég hozzá a szerződésen.
Mondtam nekik,hogy az aláírásomra a bank milliókat is ad,itt meg fizetni szeretnék.
Ez a törvény kb. 4 éve. Na az ügyfélszolgálatról meg nálunk sincs mit beszélni! Katasztrófa.
Igazi Trebics
Figyelem!
A rezsicsökkentés világsikerré tétele érdekében, aki utolsónak hagyja el Magyarországot, feltétlenül zárja el a gázt és kapcsolja le a villanyt mindenhol!!
Köszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.