A Népszabadság szerint mérlegeik alapján a múlt év végére jelentős többletbevételeket könyveltek el az online pénztárgépeket áruló cégek.

A decemberi állapot szerint a legnagyobb többletet az ECR – Trade Kft. érte el. A vállalkozás 2012-es árbevétele még 92 millió forint volt, ami tavaly decemberre 1,7 milliárd forintra nőtt, ráadásul hasonló mértékben duzzadt meg a cég forgóeszköz-állománya, ami szintén komoly megrendelésállományt sejtet. Tóth Tamás ügyvezető elmondta: a cég az idén eddig 3,7 milliárd forint bruttó forgalmat ért el, június végéig 41 ezer darab Euro 150 TE márkájú gépet adtak ki. A vállalkozásnál így végül 4,7 milliárd forint nettó árbevételt várnak az online átállástól. Nem panaszkodhat a többi kiskasszás vetélytárs sem, így a Prior Cashnél, a Micra-Metripondnál, illetve a Montel Kft.-nél is jelentőset ugrottak az eladások az előző évhez képest.

A mérlegekből persze nem derül ki, hogy kinél pontosan mennyit tett ki a kasszák lecseréléséből származó bevétel, és mennyi származik korábbi tevékenységükből. Így nem tudni, mennyit nyertek, akik már korábban is a piac meghatározó szerepelői voltak. Ilyen a Laurel Kft., amely 2012-es 3 milliárd forintos árbevételét tavaly 3,3 milliárdra szépítette, ugyanakkor a cégről úgy hírlik, hogy a nagy áruházláncoknak értékesített nagykasszák piacán erős.

Gyengébb eredményt ért el a tavaly júliusban alapított LA Pénztárgép Kft. is, igaz, nemcsak új szereplő volt a piacon, hanem "Cashcube" márkájú kasszája is csak az év elején debütált. A decemberben lezárt cégmérlegben ennek megfelelően nem szerepel kiugró bevételi tétel, ám az LA tájékoztatása szerint időközben közel 10 ezer darabot sikerült értékesíteniük gépükből.

A lap megjegyzi: az év elején az addigi pénztárgépes piacot lényegében újraosztotta, hogy a hatósági fellépések nyomán kiesett a versenyből a kiskasszaüzletet addig uraló Alt Cash Kft. A cég forgalmazási engedélyeinek januári bevonásával mintegy 80 ezer kiskereskedő, boltos, butikos és vendéglátós választhatott magának új szállítót. Úgy tudni, hogy az időközben kialakult sorrend sok esetben megegyezik a cégmérlegekből körvonalazódó erősorrenddel – írja az újság.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Minden kormány biztosította ezeknek a cégeknek a biztos jövedelmét.Fideszék meg főleg.
Mert amit az óraátállítással,évi forgalom leolvasásokkal kerestek, az is hatalmas érvágás volt mindig a vállalkozóknak.
nezelodo
Vajon hányan vannak akik kétszer is fizettek be pénztárgépre, de nem tudták melyik a baráti forgalmazó, se pénz se pénztárgép, és elbukták az állami támogatást is.
Ez a történet is jl példázza, mennyire alkalmatlan az államgépezet a gondok igazi megoldására. Az sem titok, hogy ezek a látszatintézkedések csak a klientúra gazdagítására és a talajmenti vállalkozások megsarcolására jöttek létre. Az igazi adócsalók meg törvényi és politikai védelem alatt tovább lophatják a közpénzt.
Desischado
Én azt hallottam, hogy az egyik ilyen cégtulajdonos, egy húsz éves lány. Vajon kinek a csókosa a kis hölgyike? Abban legyen mindenki biztos, hogy a mutyi miatt kellett ez az egész pénztárgép mizéria! Mindent a csókosoknak! Pfujj!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.