Lépfenefertőzés gyanúja miatt öt ember került kórházba, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakosokat Debrecenben tartják megfigyelés alatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A közlemény szerint az elmúlt napokban egy tiszafüredi szarvasmarha-telepen két szarvasmarhát vágtak le illegálisan. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális szarvasmarhavágás során fertőződhettek meg – írták.

A NÉBIH Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának vizsgálata a helyszínen még fellelhető fagyasztott húsból kimutatta a lépfene baktériumot.

A hatóságok kérik azokat, akik a beteg állatokkal közvetlen kapcsolatba kerültek, vagy fogyasztottak azok húsából, és észlelik magukon a betegség tüneteit, mielőbb forduljanak orvoshoz.

Kiemelték: az időben felfedezett lépfene antibiotikummal jól gyógyítható.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Atyaisten! Ki vezethette azt a telepet, hogy ilyen megtörténhetett! Állatorvos se égen se földön nem volt, hogy ránézzen? Elég sikeresen vágtatunk visszafelé!
perfekt
Kurva életbe!---és az örömhír,antibiotikummal "jól gyógyítható!"---nem azt írják,hogy kezelhető--tünetmentessé tesz,Afrikában csak ott üti fel a fejét-ahol a higiénia zéró.Egy frekventált üdülő helyen ilyen történik-----az nem semmi.A terroristák egyik elrettentő fegyvere--az Antrax-al együtt a lépfene.Van kiért aggódnom--hogy meg ne kapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.