A 444.hu azt írja, egy előterjesztés szerint a nettó árbevételből számított 15 százalékos különadót kell fizetnie minden cégnek, amely az elmúlt hét évben 100 millió forint feletti útépítési megbízást nyert az államtól.

Az adó kivetésének fő indoka információik szerint egy közelgő EU-s büntetés. Már tavaly óta több területen is felfüggesztette Brüsszel az EU-s támogatásokat, mert a bizottság szerint nem lehetett volna útépítésekkor kikötni, hogy csak az pályázhat, akinek a közelben van aszfaltkeverő telepe. Ez 2007 óta szerepelt a kiírásokban, nem véletlen tehát, hogy az adót is ettől az évtől akarják beszedni.

Szó szerint ez szerepel a javaslatban:

"A közutak, köztük különösen az autópályák, autóutak – költségvetési és uniós forrásból finanszírozott – építésére vonatkozó közbeszerzési pályázatokat immáron évek óta néhány, jelentős piaci és tőke erővel rendelkező társaság nyerte el. Helyzetüknél fogva az útépítések részpiacán komoly előnyben vannak, a piac oligopol jellege miatt az oprtimális és tisztességes nyereséghez képest extraprofitra tesznek szert."

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
de azoknak remélem többet aki el vállalta és szar munkát csinált. és Fidesz közeli. Vagy azokra nem vonatkozik??? A fene a bokszot. ( Nem ezt akartam írni de dam radam)
mekkelek
Mennyitől számít a nyereség tisztességesnek, illetve extraprofitnak? Ez egy baromság. Ha a közbeszerzések túlárazottak voltak az kinek a felelõssége? Aki pályázott rá, vagy aki elfogadta? Gondolom a közgép kivételt fog képezni az adó alól - ha lesz ilyen - csakúgy mint a TV2.
Desischado
Istenem, még alig múlt el április, de a mohóság, a dilettáns hozzá nem értés, és az embertelenség magasiskoláját hozza a fidesz! Mi lesz még itt?! Ki állítja meg ezt az őrült bagázst?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.