Az idén júniusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az előző hónaphoz mérten pedig 0,1 százalékkal emelkedtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken.

Ezzel sorozatban már a harmadik hónapban csökkentek az árak éves összevetésben, miután májusban és áprilisban is egyaránt 0,1 százalékkal mérséklődtek a fogyasztói árak. Legutóbb 1968-ban mért 0,3 százalékos fogyasztói árcsökkenést a KSH.

Az elemzői várakozások szintén csökkenő fogyasztói árakat jeleztek előre júniusra, és az árcsökkenés ütemének gyorsulását valószínűsítették.

Az adatok ismertetésekor Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője kiemelte, hogy elsősorban az élelmiszerek árának éves csökkenése befolyásolta a júniusi adatot. Hozzátette, hogy a tej, tejtermék, valamint a húsáruk kivételével szinte valamennyi termékcsoportban csökkentek vagy stagnáltak a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
És természetesen az árcsökkenésből kivételek a tej, hús,
vagyis az alapvető élelmiszerek, amit talán észre is vennénk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
@Kamcsatka: Kérlek, ne beszélj a "kenyéradó"-ról, mert még bevezetik!
:-)
alte trottel
Meg kell védenem a statiszták... OPPARDON! statikussokat!
Tavalyhoz képest egyrészt hamarabb érnek a zöldség-gyümölcsök, másrészt jobb a termés, tehát alacsonyabbak az articsóka és lila cikória árak! Ja, és a zöldspárga is olcsóbb volt!
Desischado
Hát én nem vettem észre! Most akkor mi van, hülye vagyok?
alte trottel
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@Desischado: tegnap, 16:44
Ha csak tej és tejterméket, valamint húsárut szoktál vásárolni, akkor nem is csoda. Viszont ha csicsókát, tököt, gyermekláncfüvet akarnál venni, ott már éreznéd a defláció hatását. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.