Az utánpótlás-nevelési és akadémiai rendszerünk nem épp alkalmas hosszútávú szakmai építkezésre. Pedig az akadémiákra, az utánpótlásra százmilliók mennek el évről évre a költségvetésből – írja az Mfor.hu.

A Magyar Labdarúgó Szövetség holnapján közzétett dokumentum szerint az idei évben összesen 15 akadémia és utánpótlás centrum 550 millió forinton osztozhat. Ennyit ítéltek oda nekik ugyanis. 2011 óta pedig – ekkor született meg a vonatkozó kormányrendelet – összesen kicsivel több mint 5 milliárdot áldoztak a hazai utánpótlás fejlesztésére.

2011 óta a legtöbb támogatást az MLSZ a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, illetve a Honvéd FC-nek ítélte meg, 690-690 milliós összegben. Évi közel 200 millió forint körüli támogatást jutott a két társaságnak, és mindkettő esetében az első, a 2011-es év volt a "legbőkezűbb", hiszen az "orbáni alapítványnak" 255 milliót, a Honvédnak pedig 250-et ítélt a szövetség – olvasható a lap cikkében.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mindenki tudja, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze !
Na de ennyire ? A pofátlanság csimborasszója !
A Fradi meccsen üresen tátongtak a lelátók !
És csak épülnek a stadionok mert egy elme roggyantnak ez a vezérhangyája !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Van ma Magyarországon foci? Amit látok időnként, az sok mindenhez hasonlít, csak focihoz nem. Eredményességről meg egyáltalán nem lehet beszélni. Akkor mire kapják a pénzt? És miért kell az ezer stadion országának lennünk?
szandokan
@kkalman: Valamiért az utóbbi időben nem termelődik ki olyan egyéniség, mint mondjuk amilyen Nyilasi vagy Törőcsik volt, vagy menjünk vissza egészen az ARANYCSAPATIG. Nézd meg, más sportágakban, ahol kevesebb a pénz is, a világ élvonalába tartozunk, míg a fociban nagyon nem. Az esélyt legalább meg kell adni, hiszen azért a magyar labdarúgás komoly múltra tekinthet vissza, hátha összejön még egyszer.
kkalman
@szandokan: Hiába "termelődne ki" olyan egyéniség, mint volt Nyilasi, Törőcsik, Albert, Bene, és lehetne sorolni őket, ha a csapat mögöttük kutyaütőkből áll. Először is, ahogy Garas Dezső mondta, kell egy csapat. Ennek még nyomai sincsenek, hiába lenne itt bármilyen nagy egyéniség, legfeljebb ő is csak énekelhetné, hogy egyedül nem megy.
Yoda69
@szandokan: Abszolut ertem, e mi att ne aggodj. Visszon te felejted el, hogy mit irt Desischado amire te odaszurtad a roffeneted. Na ha azt visszaolvasod magad is rajossz, hogy kapcsolodik a stadionepiteshez, amire irtam en hogy te is stadionepito tamogato vagy, mint a sok 1 bites fideSS fan.
Vasárnapiiskolás
Fontosabb a stadion, mint egy kórházi lift. És olcsóbb is...:)
szandokan
@Yoda69: Hiába, magam is sportolok, a fiatalokat pedig nagyon a sport irányába kellene terelni, elsősorban az egészségük miatt, de nagyon jó stressz levezető is egy délutáni teniszezés, focizás, vagy bármi más. A cigarette stressz levezető élvezete többe kerül, mint a sportra fordított pénz..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.