A kormány 527,2 millió forint egyszeri, azonnali átcsoportosítását rendelte el a költségvetésből a Forma-1-es televíziós közvetítés 2014-es jogdíjának biztosítására – az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítják át a Hungaroring Sport Zrt. támogatása jogcímcsoport javára.

Milliárdokért nézzük a Forma-1-et – nyeli az állami pénzt a "száguldó cirkusz"

A kormányhatározat szerint az átcsoportosítást az elszámolási kötelezettség mellett a fel nem használt rész tekintetében visszatérítési kötelezettség mellett rendelték el. Az átcsoportosítás felelőse a nemzetgazdasági miniszter, míg az elszámolás és visszatérítési kötelezettség tekintetében – amelynek határideje 2014 szeptember 30. – a nemzeti fejlesztési miniszter a felelős.

A napi.hu azt írja, a kormány még 2013-ban döntött arról, hogy kész továbbra is finanszírozni a Forma-1-es magyarországi futamok megrendezését. A jogdíjak drasztikusan emelkedtek a futam jogait gyakorló, a Bernie Ecclestone által irányított Formula One Administration Ltd. javaslata értelmében.

A 2017-es jogdíj például már – 2013-as árfolyamon számítva – 8,4 milliárd forint lesz, az ötéves ciklus végéig pedig összesen 48,9 milliárd forinttal kötelezi el magát a kormány a Formula One Administration Ltd. felé – írják.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@Vasárnapiiskolás: Igaz, hogy csak három nap a futam, péntektől vasárnapig, kivéve Monte Carlót, ahol csütörtökön kezdenek, mert pénteken a nagyherceg ad fogadást az egész cirkusznak, de így még rosszabb az arány.
csip-csop
@tivoli: nekem nem èrdekem hogy loditsak, ha tudni akarod akkor mi ott lakunk ahol a RAI 1 van. ès a fèrjem is nèzte.
csip-csop
@tivoli: nem hazudsz, csak nemjòl vagy felvilàgositva.
tivoli
@csip-csop: ma, 04:58
Éppen most beszéltem a rokonommal és azt mondta, hogy a hungaroringet közvetítette a RAI Uno, nézte is. További kérdezősködésemre azt válaszolta, hogy nem tudja milyen szisztéma szerint működnek, de egy része ingyenes, más része fizetős. Na most a gyerekem is pont ezt mondja, ott ahol lakik szintén így van.
Megállapítottam, hogy eszmecserénkben mindkettőnknek részben igaza van! :-))))
Viszont a magyarok az összes futamot ingyen közvetítik, tehát jobban el vagyunk kényeztetve mint Európa "gazdagabb" fele.
csip-csop
nekem nem rèszben van igazam hanem teljesen, ami ingyenes az a RAI 1 de az se ingyenes mert minden èvvègèn kotelesek fizetni èvi TV dijjat, ami 110 euroba kerul ès kotelezo attòl nem loghatmegsenki sem. Ami fizetos (havi)az azt jelenti, hogy sokkal jobb programok vannak, vannak filmek, sport, kornyezet meg lehet venni a csomagot , de kulon-kulon is ki mi èrdekli, vagy ha csak a sportot, vagy ahol csak filmeket lehet nèzni ez az egyik amit ugy hivnak, hogy SKAY a màsik amit kàrtyàval elofizeto kàrtyàval nèzheted.
tivoli
@csip-csop: Jó, maradjunk annyiban, hogy teljesen igazad van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.