Ma reggel az ATV Start+ műsorában Schiffert a Rogán Antallal és Seszták Miklóssal, a magyar gazdaságról folytatott vitájáról, illetve Orbán tusnádfürdői beszédéről kérdezték.

Schiffer András a vitát, amit Seszták és Rogán duójával adtak elő a magyar gazdaságról, így foglalta össze: "A vita, vagy fórum elég furcsára sikerült, mert miközben én a tényeket próbáltam felvázolni, hogy miért blöff a „Magyarország jobban teljesít" ciráda, amit kemény adóforintokért nyomnak a magyar választpolgárok arcába." Schiffer beszélt arról, hogy Magyarország valóban jobban teljesít a szegénység és a társadalmi különbségek növekedése kapcsán. Érveire a kormányoldal egyetlen ellenérvvel operált, hogy április 6-án kétharmadot szereztek. „A választások ellenére a tények kegyetlen adatok.” – ábrándított ki Schiffer.

Schiffer azt nyilatkozata az Orbán által felvetett gondolatra, miszerint a liberális demokráciának vége, hogy "Orbán Viktor egészen rémületes dolgokat beszélt. Az, amit ő fölvázolt erősen hajaz olyan, főleg 20-as, 30-as években jellemző retorikára- akár Magyarországról, Portugáliából, Olaszországból –, melyek után akár Gömbös, akár Salazar, vagy épp Mussolini megnyalná mind a tíz ujját."

Schiffer válaszolt a műsorban Orbán Viktor azon felvetésére is, miszerint megvizsgálandó, hogy nem idegen érdekeket képviselnek-e azok a külföldről érkező finanszírozások, amelyek az LMP civil kapcsolataihoz köthetők. "Azt hiszem, hogy a miniszterelnök valójában nem is gondolja komolyan, hogy az probléma lenne önmagában, hogy egy szervezetet külföldről támogatnak, hiszen annak idején 1988-1990-ben miből építette volna fel az országos politikai hálózatát, ha nem Soros György pénzéből, ehhez képes tessék komolyan venni Orbán Viktort" – zárta Schiffer a válaszát.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@szandokan: Ezt komolyan gondolod ?
Nincsenek hajléktalanok, nincsenek éhezők, nincsenek olyan minimál béresek akik a létminimum szintjét sem érik el keresetükkel, nincsenek nyomorgó kisnyugdíjasok, nincsenek éhbérért dolgozó közmunkások ... stb ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Sziszifusz: De igen, vannak, kb. annyian, mint bármelyik fejlett országban.
m.macskosz
@szandokan: Ezt nem tudhatod, mivel a magyar statisztikák még a tényleges munkanélküliek számát sem hozza nyilvánosságra, ahogy a ténylegesen létminimum alatt élőkét sem!
szandokan
@m.macskosz: Jártam elég sok országban ahhoz, hogy ki merjem jelenti a fentieket.
m.macskosz
@szandokan: Te még Orosházán sem látod meg a nyomort, miért látnád meg másutt?!
szandokan
@m.macskosz: De még Tótkomlóson sem...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.