Hatszázmillió forint támogatást kap a Hungaroring Sport Zrt. a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból – olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A kormány határozata szerint a Hungaroring idei rendezvényeinek megvalósítására csoportosítják át a pénzt elszámolási, a fel nem használt rész tekintetében visszatérítési kötelezettséggel.

Az átcsoportosítás ügyében a nemzetgazdasági minisztert jelölték meg felelősnek, az elszámolás és a visszatérítési kötelezettséget illetően pedig a nemzeti fejlesztési minisztert.

Hétfőn a kormány 527,2 millió forint egyszeri, azonnali átcsoportosítását rendelte el a költségvetésből a Forma-1-es televíziós közvetítés 2014-es jogdíjának biztosítására. Az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítják át a Hungaroring Sport Zrt. támogatása jogcímcsoport javára.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Nem szép hogy Mogyoródon 29 év F1 nagydíj után van nem kevés utca amin nincs beton útburkolat és Budapest városhatártól 11 km -re található községen áthaladva még mindig a jellegtelenség és élettelenség uralkodik rajta . Ennyi fért bele 3 évtized alatt ?
Akkor el kéne gondolkodni hogyan is haladunk ? Egy település a megfelelő fejlettségi színtjét hány év alatt képes is elérni ? 300 év ! 6 generációnak kell kihalnia Magyarországon ahhoz hogy ne szálljon a homok és a por a pofádba :.-(((((((
dömdödöm
@dömdödöm: és nincsenek járdák sem :-(
gabordiak
Ilyen hatalmas összeget nyúltak le a tolvajjaink?
lópicigáspár
Ha valaki egy ilyen sportesemény közvetítéséből és persze az egyéb arra a hétvégére tervezett sportrendezvényekből nem tudja fenntartani magát, azt meg kell szüntetni, be kell zárni. Ha nincs belőle haszon, akkor a fenének van! Márpedig, ha valaki szereti a forma 1-et, akkor az én vagyok!
tivoli
@lópicigáspár: ma, 09:47
Hatalmas pénzek forognak az F1-ben, szerintem mindenféle felújítási költség beleférne. Inkább arra gondolok, hogy ez a 600 millió, az állam üzleti befektetése. S ha így nézzük, még szerényen óvatos is az összeg.
lópicigáspár
@tivoli: Én azért szoktam, befektetni, hogy hasznom legyen belőle, márpedig a hungaroring 1986 óta üzemel. Szóval akkor ez egy minuszos biznisz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.