Befejeződni látszik az újabb Nagyreményű Választási Összefogási Vajúdás: az MSZP budapesti küldöttgyűlése elfogadta azt a hétfőn bejelentett ellenzéki megállapodáscsomagot, amelynek értelmében az őszi fővárosi önkormányzati választáson koordináltan indítják jelöltjeiket a DK-val és az Együtt-PM-mel, Falus Ferenc volt tisztifőorvos személyében pedig közös főpolgármester-jelöltet állítanak.

Az MSZP legfelsőbb fővárosi döntéshozó szervének határozatát Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke ismertette újságírókkal. Azt mondta: a testület "nagyon nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott" a küldöttek majdnem kilencven százalékának egyetértésével.

Megszülték: beállt az MSZP is Falus Ferenc mögé

Kiemelte, a döntést azok a fővárosi politikusok is elfogadták, akik korábban nem értettek egyet az ellenzéki megállapodással. Kérdésre válaszolva példaként említette Horváth Csabát, az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltjét és Steiner Pált, aki az V. kerület polgármesteri székéért akart indulni.

Kovász lesz

Horváth Csaba a küldöttgyűlés döntését kommentálva újságíróknak azt mondta, olyan döntés született, amely "nem a legjobb, de az egyetlen elérhető kompromisszum" volt. A teljes együttműködés helyett egy kevésbé erős koordinált együttműködés jött létre, amely lehetőséget teremt a baloldali ellenzéknek arra, hogy egy jobb lehetőséget mutasson meg "Orbán Viktor és Tarlós István világával szemben" – mondta. Hozzátette: az csak október 12-én derül ki, hogy az ellenzéki összefogás tagjai a "győzelem áldozatait" hozták-e most meg vagy a győzelemhez teljes összefogásra lett volna szükség.

Az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltje azt mondta, minden segítséget megad Falus Ferencnek, aki reményei szerint "az a kovász lesz, aki összeköti a baloldali pártokat".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
VAlaki mondja meg miért akarja az mszp elveszíteni ezeket a választásokat is?
Oszlassák fel magukat most és kész - nem kell milliókat költeni a választáásokra.
Csak lehúzzák a többieket.
Aki bent van a parlamentben az legyen független, aki újra akar indulni önkormányzati tisztségért szintén - ennyi.
Felesleges megosztani a baloldali szavazókat - nincs mszp akkor valaki másra biztos fognak szavazni - talán elgondolkodni is fognak előtte.
Szocialistának lenni pont annyira nehéz mint kereszténynek és sokan vallják magukat mindkettőnek de valójában nem azok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@eberti: Biztos vagy benne? " Éhes disznó makkal álmodik"
JAJMÁR
@eberti: 08:10 Egyáltalán nem lehetetlen, a tarló falun van :)
mate03
@Sziszifusz: Ez csak álom!Egyik párt sem hülye,nekik is meg kell élni valamiből!Bár az ötleted nem rossz!
Nil
@Sziszifusz: nekünk mszp-s polgármesterünk van és nincs semmi gond

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.