Minden eddiginél keményebb külföldi bírálatot kapott Orbán: "Magyarország illiberalizmusa nem hagyható szó nélkül" címmel közölt szerkesztőségi cikket a The Washington Post című amerikai napilap a hétvégén.

A cikk szerint Orbán Viktor azzal küldte képviselőit Brüsszelbe az elmúlt négy évben, hogy bizonyítsák, félreértik politikáját. A miniszterelnök ezzel szemben tusnádfürdői beszédével "kirántotta a szőnyeget saját propagandistái lába alól", amikor "kinyilvánította, hogy Magyarországot, az EU és a NATO tagját olyan állammá akarja átalakítani, amely vállalja annak ódiumát, hogy jellegében nem liberális".

Minden eddiginél keményebb bírálatot kapott Orbán

A szerkesztőségi cikk szerint a magyarok "világosan látják, hogy mit forgat Orbán a fejében: a szabad véleménynyilvánítás szigorú visszaszorítását, hátrányos megkülönböztetést a nem keresztényekkel és a roma kisebbséggel szemben, s állami irányítású gazdasági populizmust, amely gyanakodva tekint a magán- vagy a külföldi tőkére". "Valójában amit Orbán egy új, válság utáni politikai modellként vázol, az nem sokban különbözik attól a tekintélyelvű nacionalizmustól, amelyet gonosztevők és sarlatánok alkalmaztak a 20. századon át – köztük a nácikat támogató II. világháborús magyar rezsim" – tette hozzá az amerikai lap.

A The Washington Post szerint az EU vezetőinek ki kellene józanítaniuk Orbánt "beképzeltségéből". Az EU-nak "világossá kell tennie, hogy tagállamai nem élvezhetik a tagsági viszony gyümölcseit, miközben megsértik szerződésben vállalt  kötelezettségeiket a véleménynyilvánítás szabadsága, a jogrend terén. Az Egyesült Államoknak szintén le kell fokozni kapcsolatait Orbán kormányával. Orbán kizárta magát a demokratikus Nyugatból – eszerint kell bánni vele és kormányával" – szögezte le a The Washington Post című amerikai napilap.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Remélem megélem még, hogy Viktort a csillagban Viktóriának kereszteljék át majd cellatársai..:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
T. "január" és T. "pbalage" ! És Mindenki más, aki olvst a bemásolt sztorit !

Bocsánatot kérek tőletek, a reggeli kapkodásban lemaradt az idézőjel, de ami talán ennél is fontosabb ( valós okát nem ismerem ! ) lemaradt a végén a kolozsvári szerző és először közreadó neve is ! Tőle is bocsit kérek ezért !

Sajnálom, hogy szándékon kívül megtévesztettelek benneteket ! Azt viszint megelégedéssel nyugtáztam, hogy ebben a szenny gengszterisztánban vannak még jó érzésű emberek !
csikknorisz
Hirtelen de sok magyar nicknév lett a WP hozzászólásaiban. Tegnap még hozzászólás is csak 3 volt.
Yoda69
@kkalman: Egyetertek. Nem csak kritizalni kellene, mert arra a fule botjat sem mozgatja a taho. orban csak az eroszakbol ert, ezert jo lenne ha a nyugat mar lepne valamit a zsirdiszno blokkolasara.
jancsik68
Reméljük,az igazi nagy birálat szeretett népétől jön,mint anno Rákosi pajtáséé,vagy Szálasi testvéréé.A nép végül nem felejt,csak egy kicsit naivvá vált.Remélhetőleg hamarosn kijózanodik,most még páéinkázik és pezsgőzik,kijózanodik.
keresztapa
A nyugat nagyon is tisztába van a liberalizmus kártékony hatásával, csak nem tudja, hogyan kellene, ellene hatékonyan bukás nélkül beismerést vállalni, amihez hiányzik a hogyan tovább EURÓPA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.