Mocsai Lajos pályázik a szeptemberben önálló intézménnyé váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára – írja a Népszabadság.

A lapnak ezt a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitánya erősítette meg, aki 1978 óta tanít a Testnevelési Főiskolán, és docensi fokozata van.

A cikkben azt írják: a felsőoktatási törvény módosítása tette lehetővé a szakembernek a poszt betöltését azzal, hogy eltörölte azt a korábbi feltételt, amely szerint a rektornak tudományos fokozattal kell rendelkeznie.

Mocsai a lap munkatársának kérdésére cáfolta, hogy a miniszterelnökkel vagy Balog Zoltán miniszterrel egyeztetett volna pályázati szándékáról.

A tudományos fokozat hiányával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy 2002-ben megkapta az Európai Kézilabda-szövetség életműdíját. "A vezetői kvalitásai valakinek nem a PhD-fokozattal dőlnek el" – tette hozzá.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Mocsai Lajos pályázik a szeptemberben önálló intézménnyé váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára ...miatta alkottak egy törvényt . Hülye lenne ha nem pályázik . Kíváncsi vagyok hányan indulnak ...ÉS ... ki nyeri meg :-((((
nena
Remélem a válogatott közeléből is eltűnik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.