Augusztus 20-án Kertész Imre író és Rubik Ernő feltaláló vehette át a legmagasabb állami kitüntetést. A többi elismerést már az ünnep előtt átadták a szakminiszterek.

A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet idén Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre író veheti át – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője. Hozzátette: az elismerést olyan személyiségek kaphatják, akiknek nemzetközi elismertsége vitathatatlan, és szerte a világban öregbítik Magyarország hírnevét.

Kertész Imre és Rubik Ernő kapott Szent István Rendet

A Szent István Rend ünnepélyes átadására augusztus 20-án került sor a Sándor-palotában. A kitüntetést, amelyet a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományoz, a Mária Terézia királynő által 1764. május 5-én alapított – és 1946-ban megszüntetett – Szent István rend megújításaként 2011-ben vezették be. Tavaly Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónak és Lámfalussy Sándor közgazdásznak adták át.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Pont az a Kertész kap kitüntetést aki tagadja a magyarságát???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
...talán mert már nincs ereje ellenállni, elfogadja a neki méltán járó díjat. Lehet, hogy felesége irányítása is közbeszól?

Kertész Imre művét azonban e kitüntetéssel még nem kanonizálja a jobboldali kultúra, ahogy a Nobel-díj után sem kanonizálta, legfeljebb a központi irányelveket követve kevésbé gyalázzák majd.
Dr plágium
Rubik megérdemelte... Kertész Imre pedig, ha lenne gerince nem fogadta volna el.
lajospapa
Kár hogy csak most kapta Kertész a Szent István Rendet. Amikor Kertészt deportálóvagonba rakták 1944-ben, már a Rend birtokosa volt Hermann Göring és Ribbentrop, Horthy Miklós Kormányzó Őfőméltósága adományozásából. Na most, ha akkor megkapja, bizonyára kiemelt ellátásban részesülhetett volna a lágerben.

Ha kérdezhetném Kertész urat,azt kérdezném milyen érzés a két úr társaságában kitüntetettnek lenni? Ha még értené?
mariaberta
Kertész -állítólag- parkinson kórban szenved. Talán ezért fogadta el ezt a kitüntetést, amit korábban pont azok is kapták, akik részesei voltak a könyvében leírt szörnyűségeknek.
Rajta tehát nem csodálkozom, de a körülötte élőknek, -elsősorban a feleségének- lehetett volna önbecsülése, büszkesége, hogy lebeszéli a férjét ennek átvételéről.
Hogy a pénz beszél?
Azt gondoltam , vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel elintézni.
Kár, hogy mégis lehet.
Sajnálom!
aloe
akkor hogyan vagyunk a "diktátor", antiszemita", Orbán miniszterelnökúrral??, kedves balliberális károgók!!!...semmi idegeskedés...önök csak ugassanak, a karaván szépen halad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.