Május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,1 százalékponttal 61,8 százalékra emelkedett – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

A 15-64 éves férfiak közül 2 millió 217 ezren voltak foglalkoztatottak, foglalkoztatási rátájuk 3,1 százalékponttal 68,0 százalékra nőtt május-júliusban.

A 15-64 éves foglalkoztatott nők száma 1 millió 880 ezer fő volt, esetükben a foglalkoztatási ráta 3,0 százalékponttal, 55,8 százalékra javult.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Lesz ez még rosszabb is! De legalább felébrednek egyesek a rózsaszínű álomból!
Tekla
Lenne itt mindenkinek munka. Vajon miért (költői a kérdés) kell még a hétvégén túlóráztatni a szerencsétlen nyomorékokat a kinder gyárakban? Más sok munkahelyen szintén annyi a tul munka , hogy megszűnik az élet. Szakács ismerősöm , takaritónő rengeteg ilyen van. A belük lóg ki! Erre sok ember alkalmas volna és biztos van köztetek is olyan aki szívesen dolgozna hétvégén , mert az a kis jövedelem is jól jönne! Csak egyszerűbb és gazdaságosabb tönkre tenni annak a pár embernek az életét aki harcol és küzd azért , hogy a kis 68 ezrét következő hónapba is haza vihesse. Erre kormány szinten kéne lépni. Nem igaz , hogy egy anyagmozgatót , egy szakácsot , takaitót nem lehet helyettesíteni.
m.macskosz
@Tekla: Tudod, a munkáltató jobban jár, ha sz.ért, h.ért dolgoztat
4-6-8 órára bejelentett embereket 12 órában minimálbérért,
mint tisztességesen bejelentve és a Munka Törvénykönyve szerint alkalmazva.
Ez ilyen egyszerű.
A magyar munkáltató, akárcsak a kormány, nem Róbert bácsi, lesz.rja, hogy a
kisemberek is szeretnének ember módjára élni.
mate03
@Tekla: Igen!Értéktelen közmunka,végzéssel!Ez nem produktív munka hanem kényszer!
tivoli
@Tekla: ma, 09:03
Lehet, de nem éri meg. Annak külön bért kell fizetni, ami önmagában nem lenne sok, de a többi, a munkabérre rakódó plusz költség, úgymint az állam felé fizetendő mindenféle hozzájárulás, na az a sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.