Meglepő módon a Jobbik, VIII. kerületi polgármesterjelöltje, Pintér Attila a Magyar Narancs riporterétől hallott először a Kék Pontról, de amint megtudta, hogy a tűcsereprogramnak annyi Józsefvárosban, máris népszavazást kezdeményez. "Egyetért ön azzal, hogy a kábítószer használat elősegítése tűcserével vagy helyiség (belövőszoba) biztosításával a közösségi együttélés szabálya megszegésének minősül és ezáltal szankcionálható legyen?" – teszi fel az első kérdést a polgármester jelölt.

Az Országos Sajtószolgálathoz eljutatott közleményében a következő javaslatot teszi: "A Jobbik nem csak a választások közeledtével, hanem következetesen a rend pártján áll. Sőt, aktívan részt vesz a közrend és a közbiztonság megteremtésében, támogatja a lakossági önvédelmi csoportok működését is. Budapest VIII. kerülete, a "nyócker" messze földön hírhedt a biztonság hiányáról. A városrész megújítására, rossz hírnevének eltörlésére több milliárd forintot fordítottak az elmúlt években, azonban a siker, vagyis a közbiztonság megszilárdítása elmaradt. A kudarcnak több oka is van, ezek közül a legfontosabb a közrend hiánya, a közterületeken tapasztalható rendetlenség. A rendetlenség pedig nem magától alakul ki, annak emberek az okozói. Olyan személyek, akiknek nem számítanak a szabályok, ugyanakkor visszaélnek a többségi társadalom türelmével és jóindulatával. Ez a türelem azonban elfogyott. Azért, hogy e tény az úgynevezett jogvédők számára is világos legyen, helyi népszavazás kiírását kezdeményeztem az alábbi két kérdésben:


1.  Egyetért-e Ön azzal, hogy Józsefváros Önkormányzatának Képviselő-testülete alkosson rendeletet, ami szerint a kábítószer használat elősegítése tűcserével vagy helyiség (belövőszoba) biztosításával a közösségi együttélés szabálya megszegésének minősül és ezáltal szankcionálható legyen?

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy Józsefváros Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezze a Józsefváros területén működő hajléktalanellátó intézmények számának csökkentését, hogy Józsefvárosban csak annyi hajléktalanellátó kapacitás maradjon, ami a VIII. kerület lakosságszámával arányos? Véleményem szerint a helyi népszavazást legkésőbb jövő év tavaszán kellene megtartani. A referendum kiírása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik." – zárja közleményét Pintér Attila, akivel a Magyar Narancs interjút készített a tűcsereprogram beszüntetése témájában a múlt héten. Akkor a riporternek a következőt mondta:

„Öntől hallok először arról, hogy a Kék Pont tűosztó tevékenységét abbahagyja a kerületben, de ha valóban így van, akkor a lakosok örülhetnek, és végre fellélegezhetnek, hogy eltűnnek a drogosok, és nem a kerületben lövik be magukat, illetve nem itt dobálják majd el a szemetet.”

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Minden hülye népszavazást akar, az, hogy annak ára nem két fillér, az senkit nem zavar?!
leszúrt rittberger
Te büdös fogalmatlan sutyerák, a tűcsereprogram nem a drogozást "segíti", nem támogatja, propagálja, hanem éppen ellenkezőleg: próbál a még nagyobb bajtól védeni, teccik érteni, hogy akkor már legalább ne AIDS-es tűkkel szúrkálják magukat, és ne dobálják szerteszét.

Ezt úgy hívják, hogy előrelátás, egyel előrébb gondolkodás, amit a magadfajta seggarcú nyolcáltalánosos jobbikos nyilván sosem fog megérteni, de azért próbálkozhatnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.