Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke hosszú összegzést jelentetett meg a Népszavában, ami tételesen felsorolja a rezsicsökkentés szerinte katasztrofális következményeit.

Tegnap már írtunk a Rezsicsökkentés váratlan hatásairól, ma újabb kétségbeesett megszólalásra leltünk: az elmúlt hetekben a VDSZ igyekezett bemutatni, hogy a rezsicsökkentés milyen hatással van a jövőre nézve. A Stop most idézi a teljes írást, amely főleg a munkavállalók szempontjából vizsgálja a rezsicsökkentés hatásait: "A rezsicsökkentés okozta bevételkiesést ugyanis a közszolgáltatók elbocsátásokkal, csoportos leépítésekkel ellensúlyozzák. A még alkalmazásban maradók élete is megnehezült. A kormány ügyesen megtanította az emberek egy részének, hogy a rezsi és a szolgáltató az ellenség. Ezért ott tartunk, hogy leköpdösik a munkaárokban dolgozó kollégáinkat, inzultálják az ügyfélszolgálati munkatársakat, szidalmazzák a szerelőket" – írja Székely.

Ahogy nehezül a dolgozók helyzete a szaporodó elbocsátások miatt, Székely szerint úgy lesz az ország is egyre nagyobb veszélyben: "A gázipar veszélyes üzem, ide különösen speciális szakértelmet igénylő dolgozók kellenek, ám képzésre, fiatalításra a rezsicsökkentések miatt már nincs pénz..." – mondja.

Külön felhívja a figyelmet az alvállalkozókra, akiknek a körében szintén fluktuáció van, egyre többükkel kénytelenek a szolgáltatók szerződéseket felmondani a rezsicsökkentés miatt kialakult pénzügyi helyzetben.

"Hihetetlenül veszélyes, ha lenullázzák a mai szakembergárdát, s megjelennek a háztartásokban a fusi szerelések, a házi megoldások. Rövidesen mindenkit közvetlenül érinthet az, ha mi elbukunk. Nélkülünk nincs ipar, nincs termelés, nélkülünk orosz rulett minden alkalom, amikor valaki kinyitja a gázt, vagy felkapcsolja a lámpát" – zárja vészjósló közleményét a szakszervezeti elnök.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A Fidesz kotnyeleskedése olyan, mint az első atomrobbantás volt. Szem-száj tátva, lehelet megszűnik, aztán évtizedekig ( jobb esetben ! ) a környékre sem lehet menni a sugárzás káros hatásaitól !
Ez a Fidesz energiapolitikája !
Anyátokkal játszadozzatok, gyerekek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@karma1: Jó munkát, szép napot,szia, viszlát! :)
karma1
@m.macskosz: Dragam, Neked is elkuldom, csak amikor befejeztem ezeket, es Te felebredsz az almodbol...:o))) GYorsan bujj az agyba, szep almokat, joejt!...:o)))
miazavalami
@karma1: Drága! Ne félt te engem.:-) Itt már szinte minden házban van cserépkályha. Élelmes a paraszt...:-)
rugacs
Vesszen az E.ON, mindenestől, majd lesz helyette másik.
Csalók, szélhámosok. Nekem is volt hasonló ügyem velük, mint a Bognár Gyulának. Tetü lassúak, nagyképűek, figyelmetlenek, baromi drágák, stb. Óriási haszonkulccsal dolgoznak. Aztán milyen képzésről beszélnek, házon belül? Nem a rezsicsökkentéssel van gond, hanem azzal, hogy a vezetők egy fillér haszonról sem akarnak lemondani, inkább a dolgozóktól szabadulnak. Majd lesz néhány botrányuk, aztán jól megbüntetik őket, akkor előbb-utóbb vagy rájönnek, hogy elég kevesebb haszon is, vagy elhúznak. Az is egy marhaság, hogy csak az ő embereik a szakemberek. A kisvállalkozóknak is van tehetsége, tapasztalata, most majd munkájuk is lesz.
Milliószor láttam a tévében, hogy az E.On ennek, meg annak az aranyfokozatú támogatója. Ilyen csak olyan tud lenni, akinek baromi sok a haszna!
hetöndöe
@rugacs: Helyes,vesszen az EON,legyen Qbánnak és csapatának a tulajdonában,akik még adót sem fizetnek és fejlesztésre sem költenek de magyarok.
Tanulmányozd át a pécsi vizmizériát és azonnal rájössz,hogy a franciák elzavarásával csak az állam és a fogyasztók jártak rosszul.
spu00
Mennyivel érdekesebb lenne, ha arról írnának, hogy miként került például az EON birtokába az áram és gázszolgáltató cégek garmada, s miért? S utána meg számolják ki, hogy mennyi hasznot vittek ki a tulajdon jog megszerzése után, s azzal mit lehetett volna kezdeni, S ha ezt megtették, nézzenek magukba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.