Valami nem stimmel: az Index információi szerint a csehek semmit sem tudnak a néhány napja – a Honvédelmi Minisztérium állítása szerint – odaszállított harckocsikról.

Csehországban senki sem tud azokról a T-72-es tankokról, amelyek a magyar kormány szerint egy cseh vásárlónak értékesítettek – írja a Napi.hu nyomán az Index. "Az orosz RIA Novosztyi megkérdezte a cseh védelmi minisztériumot, hogy mi van a T-72-es, Magyarországról oda szállított tankokkal. Jan Pejsek, a tárca kommunikációs és promóciós osztályának igazgatója azt mondta: egyetlen olyan tankról sincs tudomása, amit Magyarországról szállítottak volna Csehországba" – írja a portál, holott, ahogy arról mi is beszámoltunk a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, miszerint: Magyarország felelősségteljesen járt el, hiszen úgy adta el a már nem használt harckocsikat, hogy azok nem kerülhetnek embargós országba. A Csehországba szállítás után, – a CFE szerződés szerint – a cseh hatóságok feladata és kötelessége a haditechnikai eszközök kezelésének, felhasználásának, továbbértékesítésének engedélyezése és figyelemmel kísérése.

Eltűntek a magyar tankok? A csehek semmiről sem tudnak vagy hazudnak - frissítés

Ezzel szemben a cseh ipari és kereskedelmi minisztériumnál pedig azt a tájékoztatást adták a RIA Novosztyinak, hogy egyetlen cseh vállalatnak sem adtak ki olyan engedélyt, amely felhatalmazta volna a céget magyar harckocsik importjára.

A hírre reagálva és a cseh állításokat némileg cáfolva a Magyar Nemzet Online bemutatott egy dokumentumot, mely állításuk szerint egy engedély a cseh kereskedelmi minisztériumtól magyar hadrendből kivont tankok beszállítására egy magáncég számára. A dokumentumon valóban látható a vevő neve, az eladó azonban ki van takarva. Az tehát ebből nem derül ki, hogy kik között bonyolódott az üzlet, és az sem világos továbbra sem, hogy hol vannak most a harckocsik.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
A tankok nem mentek Ukrajnába.
A tankok a "raktárba" mentek.
A tankok nincsenek a raktárban.
Akkor a tankok Csehországba mentek.
A tankok nincsenek Csehországban.
A Csehországba ment tankok, nem az Ukrajnába nem ment tankok, azok Kalocsáról nem mentek Csehországba.

A tankok Gyurcsány garázsában vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@TASzSz: Jóóóó!

Csak nem szeretem a tankokat, nagyon ijesztőek!!!
Bástya Elvtárs
Bástya Béla: Dekád

Eltűntek a magyar tankok,
Bejönnek az orosz bankok.
Devizával seftelnek,
Legalább nem kertelnek.

...
surdillo
@F_Viktor: Na ez az egy dolog Magyarországon elképzelhetetlen,mármint üzletelni orbán engedélye v.nélkül!!!
Grafix69
Mi nekünk egy pár eltűnt tank itt már 3000 milliárd is eltűnt aztán azt se keresi senki.
human
Ki ez az Excalibur defense Kft.? Ez az eladó vagy a szállító? Mennyit kapott az eltűnt rakományért? Ki a felelős? A felelős miért nem tudja, hogy hol vannak a tankok?
human
Ja. És fideszesek! Hány tank is tűnt el a mocskos elmút nyóc évben??? Mekkora hazaárulózás lett volna akkor, ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.