Lázár János szerint a közigazgatás átalakítása sikeres volt, de további modernizáció kezdődik 2015-től. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a kecskeméti központú Gong Rádiónak adott interjújában beszélt pénteken.

A kormány további változásokat tervez bevezetni a közigazgatásban 2015-től – hangsúlyozta Lázár János, hozzátéve, hogy a legfontosabbnak a szemléletbeli változást tartja. Annak szeretnének egyszer és mindenkorra véget vetni – ez személyes politikai programja is –, hogy Magyarországon egy uralkodó állam működjön – mondta. Minden adófizetőnek azt kell éreznie, hogy a magyar állam mindent megtesz az érdekében, a közigazgatás érte és nem ellene van – fűzte hozzá.

Lázár János úgy fogalmazott: "ez szolgáltató állam funkció lesz, békén hagyja az embereket és feleslegesen nem zaklatja, feleslegesen nem bírságolja, hagyja őket élni, nem szabályozza az életüket minden percben, viszont minden ügyüket segít megoldani".

Szerinte ettől még nagyon messzire járunk, "először a fejekben kell rendet tenni", ezért fontos, hogy a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban dolgozók megtanulják azt az alapszabályt, hogy az ügyfél az első és az ügyfélnek mindig igaza van.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
""ez szolgáltató állam funkció lesz, békén hagyja az embereket és feleslegesen nem zaklatja, feleslegesen nem bírságolja, hagyja őket élni, nem szabályozza az életüket minden percben, viszont minden ügyüket segít megoldani"." -Te hogy nem szakad rád a ég!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szöszmösz
A hívatalban mozgássérült szomszédom megbízásából egy "szabályosan" megírt, aláírt kérelmet akartam beadni, mert éppen ott volt dolgom. Kérték a meghatalmazást arra , hogy én ezt bevihetem és beadhatom helyette. Postán símán feladhattam volna, de igy csaknem 1 órámba került mire a vezető előkerült és és a frakció vezetőtől tanácsot kért a megoldásra.Nem kellene ezt tovább modernizálni, mert nem tudják megjegyezni és megtanulni ezt a sok mindent a kiválasztottak.:)
1magyar
Ez mind szép és jó - lenne- amit kifelé kommunikál, de éppen az ellenkezőjét teszik.
Minden lépést törvénnyel szabályoznak és nem hagyják élni az embereket,minden fillérüket elveszik,kizsebelik őket a munkanélküli országban.
alte trottel
@F_Viktor: A "Bodri, _LÁBHOZ!_" az nem modernizálás!
Bástya Elvtárs
Ja! Meg kell szüntetni a megyerendszert, mert helyette van kormányhivatal?! Majd a települési önkormányzatokat, mert azok helyett ott a járás?!
nemtudomka67
..."először a fejekben kell rendet tenni"...Mindenek előtt a miniszter úréban!!!
Mi a túróért avatkozik bele mindenbe?Majd ha képes lesz fele olyan alázatosan viselkedni,mint a kötigazgatásban dolgozók többsége,akkor nyissa ki a száját!
Addig meg hallgasson mélyen és nagyokat!!!
F_Viktor
@alte trottel: Tetszik a "Bodri" :-)

A modernizálásból kifelejtettem a lényeget, még a településektől is elvont helyi adókat, azzal a magyarázattal, hogy az adóbevételek kompenzálására vessenek ki új helyi adókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.